به گزارش مازنداصناف وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: اصناف با داشتن بیش از ۳ میلیون واحد صنفی بزرگترین پارلمان مردمی کشور هستند و با توجه به وجود جامعه اصناف متدين، بايد در امور آموزشي و فرهنگي از اين بخش گسترده کشور استفاده کنيم تا جامعه هدف را به سمت جامعه مطلوب سوق دهيم.
به گزارش خبرنگار اصناف ایران، علي جنتي در سومين اجلاس نمایندگان اتاق اصناف ايران با اشاره به تواناييهاي اصناف در کشور اظهار کرد: مطمئناً اصناف بهعنوان بزرگترين پارلمان مردمي کشور با عضويت ۳ميليون نفري در جامعه از توان و ظرفیت بالایی برخوردار هستند.
وي ادامه داد: اصناف کشور از دیرباز در تمام حرکت های اجتماعی کشور نقش تعیین کننده ای داشتند و سابقه روشنی را از دوران مشروطه تا جنگ تحميلي از خود بر جاي گذاشته اند و اگر قرار باشد براي اصناف روزي کارنامهاي منتشر شود، قاعدتاً کارنامه درخشاني از اين طيف از جامعه ميشود.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: امروز اطلاع چنداني نداشتيم که اصناف توجه ويژهاي به مسائل فرهنگي کشور داشته باشند اما اين حوزه در بخشهاي ساخت مساجد و مدارس فعال بود اما در پرداختن اصناف به مسائل ريز فرهنگي براي بنده تازگي داشت ؛ اصناف متدين ، امانتدار و زبانزد مردم جامعه هستند که در بخشهاي گوناگوني از قبيل توليد، خدمات و توزيع مجموعه فعاليتهاي بسيار گرانبهايي را از خود بر جاي ميگذارند.
وي تاکيد کرد: اميدمان بر آن است که اصناف بتوانند در اين حوزه بسيار قوي ظاهر شوند تا ارزش مادي و معنوي کالاهاي توليدي به اقتصاد بازگردد.
جنتي همچنين درباره تأسيس بنياد فرهنگي اصناف کشور نيز اشاره کرد و گفت: بايد اين بنياد را به فال نيک گرفت زيرا نمونه اين حرکتها بسيار ارزشمند است و با گستردگي اصناف و اتحاديهها ميتوان تأثير بسزايي را بر روي جامعه هدف گذاشت.
وي خاطرنشان کرد: با توجه به وجود صنوف متدين، بايد براي سالمسازي محيط کسبوکار از اصناف کشور کمک گرفت زيرا اصناف ميتوانند در کشور نقشي سازنده را ايفا کنند.
جنتی تصریح کرد: تولیدکنندگان کشور باید به دنبال بالا بردن کیفیت کالاهای خود باشند چرا که در حال حاضر بخشی از بازار های تجاری را به دلیل بالا نبودن کیفیت کالاها از دست داده ایم و اگر قرار باشد بخواهیم در بازارهای جهانی حضور موثر و نقش آفرین داشته باشیم در درجه نخست باید کیفیت کالاها را افزایش داد و تنها تولید انبوه کافی نیست .
وی همچنین با اشاره به مقوله برند سازی در حوزه تولید و تجارت اذعان کرد: برند سازی مقوله بسیار مهمی است که باید به آن پرداخته شود و کالاهای با کیفیت ایرانی با نام و نشان ایرانی که بیانگر فرهنگ کشور است به بازارهای جهانی راه یابند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر اینکه باید از فناوریهای نوین در اصناف کشور حداکثر استفاده را ببریم، گفت: اصناف باید از پدیدههای فنی و تکنولوژیکی که در دنیا رخ میدهد حداکثر استفاده را ببرند و از موضوع مهم دیگر بحث داشتن کیفیت مناسب است.
جنتی تصریح کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تمام تلاش خود را برای همکاری با اصناف به کار گرفته است و امسال نیز حرکت های موثری در این بخش صورت گرفته و برگزاری نمایشگاه ها و جشنوارههای تخصصی در سطح کشور به حوزه اصناف واگذارخواهد شد و امسال نیز برگزاری نمایشگاه کتاب با مدیریت اتحادیه ناشران اصناف صورت گرفت.
وی با بیان اینکه وزارت فرهنگ و ارشاد سلامی یک دستگاه دولتی و حاکمیتی است و وظیفه اش نظارت بر روند اجرای سازمانهای ذیربط است، افزود: اصناف با گستردگی جمعیتی که دارد نقش بسیارموثری در اعتلای فرهنگ کشور دارند و اصناف همیشه در صحنه حضور دارند وکمک بسیار شایانی را به فرهنگ سازی کشور میکنند.
جنتی با تاکید بر اینکه باید از فناوریهای نوین در اصناف کشور حداکثر استفاده را ببریم، گفت: اصناف باید از پدیدههای فنی و تکنولوژیکی که در دنیا رخ میدهد حداکثر استفاده را ببرند و موضوع مهم دیگر بحث داشتن کیفیت مناسب است که در این زمینه با مشکل مواجه هستیم و باید به موضوع کیفیت توجه ویژهای شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکيد بر حرکت کشور به سوی «اقتصاد خلاق» تصريح کرد: صنایع خلاق يکي از زيرمجموعههاي اقتصاد خلاق و به معناي اين است که ديگر نيازي به ابزارهاي فيزيکي براي توليد يک کالا نداريم بلکه با حاصل تراکنشهاي ذهني افراد، بايد بهترين اثر را که داراي ارزشافزوده نيز باشد، خلق کنيم.
وي ادامه داد: امروز مجموعههاي معماري، موسيقي، هنرهاي آموزشي، گرافيکي، تجسمي و … عموماً زيرمجموعه صنايع خلاق به شمار ميآيند که طبق آمار صادراتي، کشورهاي استفادهکننده از اين مزيت در سال ۲۰۱۴ سودي ۸۲۰ ميليارد دلاري را تنها از مبادله کالا عايدشان شد که سهم ايران در اين حجم مبادله، بسيار اندک است.
وي ادامه داد: معاونت علمي و فناوري رئيسجمهوري در اين عرصه گامهاي بسيار سودمندي را برداشته اما تاکنون اين مسئله فراگير نشده است اما رونق صنايع خلاق در وزارت ارشاد پيگيري ميشود و در اين خصوص با بسياري از اقتصاددانهاي بانکي و سرمايهگذاران صحبت شده تا اين افراد نيز وارد سرمايهگذاري در اين حوزه شوند.
جنتي با اشاره به ميزان سود صنايع خلاق در حوزههاي فرهنگي طي ۲سال اخير اشاره داشت و افزود: در حوزه نگارگري و خوشنويسي در اين مدت، بهاندازهاي در اين حوزه شاهد رشد بودهايم که قدرت و قيمت کالاها و اثرات هنري کشور رشد چشمگيري را داشته است؛ در حراج سال گذشته دبي، از مجموع ۳۰ميليون دلارفروش، ۱۰ميليون دلار تنها عايد اثرات فرهنگي ايراني بود که يک اثر ایرانی بهتنهايي حدود ۱٫۶ميليون دلار به فروش رسيد.
وزير ارشاد همچنين با اشاره به برپايي اين نوع حراج در کشور نيز گفت: سالانه چنين حراجهايي در کشور برگزار ميشود که در سال گذشته ۹۰ تابلو به ارزش ۱۳ميليارد تومان فروخته شد که اين حجم در سال جاري به ۱۲۰ تابلو به ارزش ۲۱ميليارد تومان رسيد که يکي از اين تابلوها تنها ۲٫۸ميليارد تومان توسط یکی از بانک ها خريداري شد.
وی با بیان اینکه برندسازی در عرصه محصولات فرهنگی و هنری شاید مورد توجه قرار گیرد، گفت: در زمینه مالکیت معنوی در گذشته یکسری قوانینی داشتیم که با نواقصی روبهرو بود که در این زمینه در حوزه فعالیت خودمان لایحهای را تدوین و به مجلس ارائه دادیم که تا اندازهای میتواند جلوی برخی سوءاستفادهها را بگیرد. همچنین روز گذشته در جلسه هیات دولت بحث مالکیت صنعتی به تصویب رسید و به مجلس ارسال شد که اگر در آنجا به تصویب برسد، این موضوع میتواند به حفظ حقوق افراد کمک شایانی کند.
جنتی در بخشی دیگری از سخنان خود با اشاره به موضوع بازیهای رایانهای گفت: در حوزه بازیهای رایانهای نیز باید قوانین مربوطه به گونهای باشد که هر کسی نتواند با کپیبرداری به مالکان اصلی ضرر وارد کرده و یا حقی از کسی ضایع کند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه بعضی صنایع ما مثل نساجی رو به فروپاشی است، بیان کرد: اقتصاد مقاومتی باید به طور جدی مورد توجه قرار گیرد و به ویژه در دوره پساتحریم سعی کنیم از تولیدات داخلی بیشتر حمایت کرده و کمتر وارد کنیم.
همچنین در این مراسم از نماد بنیاد فرهنگی اتاق اصناف ایران توسط وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی رونمایی شد.
اتاق اصناف ایران
ارسال دیدگاه