گرانی لپ تاپ تقاضای تبلت را افزايش داد

گرانی لپ تاپ تقاضای تبلت را افزايش داد

<p style="text-align: justify;"><span style="font-family: Tahoma;">غروي، رئيس کميسيون سخت افزار سازمان نصر تهران: علت گرايش به سمت خريد تبلت از سوي کاربران افزايش تعرفه 15 درصدي لپ تاپ است و چون با اين افزايش تعرفه قيمت لپ تاپ در بازار گران شده است به همين دليل کاربران به خريد تبلت روي مي&zwnj;آورند بنابراين فروش تبلت صددرصد بر بازار لپ تاپ تأثير منفي گذاشته است.<br /> </span></p>

به گزارش مازنداصناف غروي، رئيس کميسيون سخت افزار سازمان نصر تهران: علت گرايش به سمت خريد تبلت از سوي کاربران افزايش تعرفه 15 درصدي لپ تاپ است و چون با اين افزايش تعرفه قيمت لپ تاپ در بازار گران شده است به همين دليل کاربران به خريد تبلت روي مي‌آورند بنابراين فروش تبلت صددرصد بر بازار لپ تاپ تأثير منفي گذاشته است.

يک فعال بازار آي تي: اين روزها مردم وقت زيادي را در شبکه‌هاي اجتماعي مي‌گذرانند. بچه‌ها و حتي بزگسالان علاقه زيادي به گيم‌ها دارند بنابراين تبلت را براي خريد ترجيح مي‌دهند. از سوي ديگر تبلت ابزاري راحت و سبک و قابل حمل است به همين خاطر با وجود اين‌که بازار خيلي فعال نيست باز مردم تبلت را بيشتر از لپ تاپ مي‌خرند.

حميد توسلي، کارشناس حوزه سخت افزار و واردکننده رسمي لپ تاپ: با اين تعرفه بازار رسمي نمي‌تواند لپ تاپ را وارد کشور کند چرا که بايد به اين تعرفه مبلغ ارزش افزوده، تعهد و گارانتي را نيز اضافه کرد که وارد کننده در کل بايد حدود 300 تا 400هزار تومان اضافه‌تر هزينه کند تا اين کالا را وارد کشور کند.

در سه ماه نخست امسال حدود 200 تن تبلت از مبادي رسمي وارد کشور شده است. اين خبري بود که چندي پيش از سوي گمرک کشور اعلام شد. در اين خبر آمده بود، با در نظر گرفتن ميانگين وزن 700 گرم براي هر تبلت، مي‌توان تخمين زد که در حدود 286هزار دستگاه تبلت از مبادي رسمي وارد شده و اين ميزان واردات در حدود 5/15 ميليون دلار ارزبري داشته است. با مراجعه به سايت گمرک متوجه شديم که اين ميزان تبلت از کشورهاي امارات، چين، ترکيه، هند، ويتنام و ژاپن وارد کشور شده است.

طبق آمار اين سايت در سال 93 نيز 511 تن تبلت به ارزش 5/58 ميليون دلار از کشورهاي امارات، چين، ترکيه، هند، ويتنام و ژاپن، کره، هلند، سنگاپور، تايوان، هنگ گنک، امريکا و ليتواني واردات داشته‌ايم. حال اين سؤال مطرح مي‌شود با وجود رکودي که بر بازار حاکم است چه دليلي باعث شده است که تنها در سه ماه اول سال 200 تن تبلت وارد کشور شود؟

تبلت محبوبتر از لپ تاپ

فعالان بازار آي سي تي فروش تبلت و لپ تاپ را راکد مي‌دانند ولي با وجود رکود علت گرايش مردم به خريد تبلت در بازار راکد را کمتر بودن قيمت آن نسبت به لپ تاپ اعلام مي‌کنند آنها معتقد هستند که با افزايش 15 درصدي تعرفه گمرکي، قيمت لپ تاپ افزايش چشمگيري داشته است. رضايي يکي از فروشنده‌هاي لپ تاپ که هم در فروشگاه و هم به صورت آنلاين تبلت مي‌فروشد، در اين خصوص به «ايران» مي‌گويد: «بازار در کل راکد است ولي بين تبلت و لپ تاپ، تبلت فروش بهتري نسبت به لپ تاپ دارد، البته اين‌که مي‌گوييم بهتر است يعني روزي 2 تا 3 دستگاه تبلت مي‌فروشيم.»

اصغري ديگر فعال بازار نيز معتقد است اين روزها مردم وقت زيادي را در شبکه‌هاي اجتماعي مي‌گذرانند. بچه‌ها و حتي بزگسالان علاقه زيادي به گيم‌ها دارند بنابراين تبلت را براي خريد ترجيح مي‌دهند. از سوي ديگر تبلت ابزاري راحت و سبک و قابل حمل است به همين خاطر با وجود اين‌که بازار خيلي فعال نيست باز مردم تبلت را بيشتر از لپ تاپ مي‌خرند.

در عين حال مهدي ميرمهدي رئيس اتحاديه صنف فناوران رايانه تهران نيز در کل بازار آي تي را بازار نامناسب و راکدي دانسته مي‌گويد: خبر ورود 200 تن تبلت از مبادي رسمي را در مطبوعات خواندم به نظرم کمي شک برانگيز است. آنچه در بازار مي‌بينيم خلاف اين را نشان مي‌دهد چون فروش بسيار پايين است از سوي ديگر تبلت هم وزن آنچناني ندارد. حتماً اين ميزان تبلت در مدت سه ماه وارد کشور شده است که خبر آن اعلام مي‌شود البته اميدوارم که اين آمار درست باشد چون اوضاع خريد و فروش در بازار خوب نيست.

گرايش کاربران به ابزار قابل حمل

با نگاه کردن به زندگي روزمره مردم پيداست که اين روزها مصرف تبلت و اسمارت فون‌ها در بازار نسبت به نوت بوک و پي سي‌ها بيشتر شده و روز به روز هم در حال افزايش است. بازار به سمت دستگاه‌هاي قابل حمل پيش مي‌رود بنابر اين بازار تبلت با وجود راکد بودن هنوز مشتري دارد.
حسين غروي، رئيس کميسيون سخت افزار سازمان نصر تهران با تأييد بر اين‌که مردم دنبال دستگاه‌هاي سبک و قابل حمل هستند به «ايران» مي‌گويد: هر ساله مصرف تبلت و اسمارت فون بيشتر مي‌شود چرا که برنامه‌هاي کاربردي روي اين دستگاه‌ها براحتي نصب مي‌شود بنابراين گرايش مردم به سمت اين دستگاه‌ها افزايش پيدا کرده است.

غروي علت ديگر گرايش به سمت خريد تبلت از سوي کاربران را افزايش تعرفه 15 درصدي لپ تاپ دانسته و مي‌گويد: با اين افزايش تعرفه قيمت لپ تاپ در بازار گران شده است و به همين دليل کاربران به خريد تبلت روي مي‌آورند بنابراين فروش تبلت صددرصد بربازار لپ تاپ تأثير منفي گذاشته است.

رئيس کميسيون سخت افزار سازمان نصر تهران دليل بالا بردن افزايش تعرفه را منطقي نمي‌داند و در ادامه مي‌افزايد: مسئولان دليل افزايش تعرفه را توليد اعلام کرده‌اند ولي چگونه مي‌تواند توليد لپ تاپ در کشور عملي شود در صورتي که توليد اين دستگاه در جهان صرفاً در دست چند شرکت محدود در چين است. با اين شرايط پيش آمده توليد لپ تاپ ديگر توجيه اقتصادي ندارد. اگر بخواهيم بحث مونتاژ را نيز مطرح کنيم هيچ بار علمي و فني به کشور اضافه نمي‌کند، بنابراين مونتاژ هم فايده‌اي ندارد.

غروي در عين حال مي‌افزايد: «افزايش تعرفه تنها موجب افزايش قيمت و قاچاق اين کالا شده است چرا که اين کالا‌ها از مبادي غيررسمي به کشور وارد و به بازار عرضه مي‌شود از اين رو کار براي وارد کننده و مصرف کننده خيلي سخت شده است.»

کالاي ارزان‌تر محبوب کاربران

به گزارش ایران، طبق اعلام کميسيون سخت افزار سازمان نصر، واردات لپ تاپ در سال 91 حدود سه تن (660/2 ) به ارزش 308 ميليون دلار، در سال 92 ميزان واردات اين کالا در حدود 3 تن (930/2) به ارزش 5/206 ميليون دلار و در سال 93 حدود 2/2 تن به ارزش 5/118 ميليون دلار بوده است. در سه ماهه اول سال 94 نيز طبق آنچه روي سايت گمرک قرار گرفته است حدود 480 کيلو گرم لپ تاپ به ارزش بيش از 18 ميليون دلار از کشورهاي امارات، ترکيه، چين، مالزي، هنگ کنگ، هلند و اتريش وارد کشور شده است. البته بايد آمار نامعلوم واردات لپ تاپ از مبادي غيررسمي را نيز به اين ارقام اضافه کرد که مسئولان سازمان نصر درباره آمار واردات غيررسمي لپ تاپ و تبلت اظهار بي‌اطلاعي کردند.

حميد توسلي، عضو کميسيون سخت افزار سازمان نصر تهران نيز وجود تقاضاي بيشتر تبلت و گوشي هوشمند نسبت به لپ تاپ را تأييد کرده و به «ايران» مي‌گويد: «اين دو وسيله براي تبادل اطلاعات هستند در صورتي که براي توليد اطلاعات به لپ تاپ و پي سي نياز است و علت اصلي خريد تبلت مقرون به صرفه نبودن واردات اين کالا به دليل افزايش تعرفه است.»

حميد توسلي مي‌گويد: «با اين تعرفه بازار رسمي نمي‌تواند لپ تاپ را وارد کشور کند چرا که بايد به اين تعرفه مبلغ ارزش افزوده، تعهد و گارانتي را نيز اضافه کرد که وارد کننده در کل بايد حدود 300 تا 400هزار تومان اضافه‌تر هزينه کند تا اين کالا را وارد کشور کند. از سوي ديگر از طريق مبادي غيررسمي اين کالا با تعرفه‌هاي بسيار پايين وارد کشور مي‌شود و چون شرکت‌هاي رسمي و با سابقه توان رقابت با آنها را ندارند، کنار مي‌روند و کساني وارد بازار مي‌شوند که نمي‌توانند به کاربران خدمات، پشتيباني و گارانتي ارائه دهند.»

توسلي که خود از وارد کننده‌هاي رسمي لپ تاپ است، اعتقاد دارد اتفاقي که براي لپ تاپ افتاده چند سال پيش نيز درباره تلفن همراه به وجود آمد به اين صورت که تعرفه تلفن همراه به ناگاه تا 60درصد افزايش يافت و همين امر موجب شد اين وسيله ارتباطي از کانال‌هاي غيررسمي وارد کشور شود. بعد دوباره تعرفه به 25 درصد کاهش يافت و بعد از آن به 7 درصد رسيد و اين در حالي است که بخش عمده اين کالا از مبادي غير رسمي وارد کشور مي‌شود.

عضو کميسيون سخت افزار سازمان نصر تهران مي‌افزايد: «بحث توليد را براي لپ تاپ مطرح مي‌کنند در صورتي که براي توليد آنها زيرساخت لازم را نداريم. بخواهيم درباره مونتاژ هم سخن بگوييم تنها 5 شرکت صاحب نام همچون لنوو، اچ پي، دل، ايسر و ايسوز اين کار را انجام مي‌دهند و حتي شرکت‌هاي مطرحي چون سوني و سامسونگ نيز خود را از اين کار کنار کشيده‌اند. از طرفي لپ تاپ در بيش از 50 مدل و اندازه‌هاي مختلف ساخته مي‌شود که همه آنها نيز با يکديگر متفاوت است و مونتاژ يک مدل هم که جوابگوي نياز کاربران و تنوعي را که دنبال آن هستند نيست.

در ضمن بحث مونتاژ هم مقرون به صرفه نيست چون شرکت مربوطه قطعات را روي هم سوار مي‌کند تا اسمبل کرده و تست سلامت بگيرد بنابراين منطقي نيست همان محصول را دوباره باز کرد و يک خط توليد ديگر اضافه کرد تا در کارتن گذاشت بگوييم در داخل انجام شده است.»

 

 

 

 

صبحانه


ارسال دیدگاه