سود میلیاردی شرکت‌های بانک شهر از «ترانزیت گازوییل و صادرات بنزین»/ شریک اماراتی معاملات کیست؟ +سند

سود میلیاردی شرکت‌های بانک شهر از «ترانزیت گازوییل و صادرات بنزین»/ شریک اماراتی معاملات کیست؟ +سند

<p> <div style="margin-bottom: 10px;" class="subtitle"><span style="font-family: Tahoma;">نکته جالب دیگر در این گزارش رسمی آن است که یکی از این 2 شرکت، در تاریخ 11 بهمن سال 93 تاسیس شده و توانسته ظرف مدت حدودا 45 روز از زمان تاسیس خود، چنین معامله قابل توجهی را انجام دهد که این سرعت عمل موجود &ndash; از زمان تاسیس تا پایان معامله- می تواند یک سرمشق برای دیگر شرکت ها باشد!</span></div> <span style="font-family: Tahoma;"><br /> </span></p>

به گزارش مازنداصناف  شرکت های بزرگ خودروساز ایرانی و بانک ها از جمله مهمترین مراکز اقتصادی در کشورمان به شمار می روند که اطلاع از فعالیت ها و اقدامات آنها، جذابیت خاصی برای رسانه ها و افکار عمومی دارد. به همین خاطر، در برنامه های جدید انتشار اسناد و گزارشات اختصاصی از فضای اقتصادی کشور، تلاش خواهد شد توجه بیشتری به این بخش شود.

تاکنون اسنادی چون
افشای روابط خاص "ب.ز" با یک نهاد مالی ایرانی و اقدام عجیب لیزینگ ایران خودرو در فروش 571 اتومبیل به یک شرکت با اخذ 3 چک بی‌محل ، شاهکار زیرمجموعه مهم سایپا: کسب «271 میلیارد تومان زیان» در سال 93 و کشف بانک دولتی که به جای سود «129 میلیارد تومان ضرر» داد مورد توجه رسانه ها و نهادهای نظارتی قرار گرفته است.

بر اساس اطلاعات رسمی منتشره، موسسه مالی و اعتباری شهر در سال 1387 با مجوز بانک مرکزی و با سهام ‌داری شهرداری‌ های تهران و سایر کلانشهرهای کشور، با سرمایه ای معادل 1500 میلیارد ریال تاسیس و فعالیت خود را به صورت رسمی آغاز کرد و اهدافی چون تأمین نیاز شهرداری ها به اعتبارات کلان، تأمین نقدینگی و سرمایه و پوشش هزینه‎ها و مخارج شهر در راستای تحقق توسعه شهری و تجربه خودکفایی از انگیزه های اصلی این کار بود و از سال 88 نیز این موسسه، به بانک شهر تبدیل شد.

این بانک نیز همچون سایر بانکهای موجود در کشور، برای کسب سود و رونق اقتصادی بیشتر خود، اقدام به تاسیس شرکت های مختلف در زیرمجموعه خود کرده است که از جمله این شرکت ها، دو مجموعه "تجارت بین الملل پتروانرژی" و "گروه پتروانرژی شهر" هستند که عمده فعالیتشان در حوزه انرژی است.

بررسی گزارش رسمی بازرس قانونی این دو شرکت، نشان می دهد بانک شهر از محل فعالیت هایی چون ترانزیت گازوییل و صادرات بنزین به سود قابل توجهی دست پیدا کرده است. نکته مهم دیگر در این زمینه، وجود یک شریک اماراتی در این فعالیت هاست که نشان می دهد علی رغم قدمت کم این شرکت ها، فعالان اماراتی چگونه توانسته اند به خوبی اقدام به شناسایی ظرفیت های عرصه انرژی کشورمان کرده و از آن سود کسب کنند.

بر اساس گزارش حسابرس قانونی شرکت تجارت بین الملل پترو انرژی، این شرکت با همکاری شرکت اماراتی، اقدام به ترانزیت گازوییل از کشور ترکمنستان به کشور عراق کرده است که بر این اساس، 1658 تن گازوییل با همکاری شرکت "پاسیفیک نت" امارات منتقل و سود شرکت متعلق به بانک شهر معادل 116 هزار دلار بوده که معادل 50 درصد سود حاصل از ترانزیت محموله یاد شده است.




نکته جالب دیگر در این گزارش رسمی آن است که شرکت فوق، در تاریخ 11 بهمن سال 93 تاسیس شده و توانسته ظرف مدت حدودا 45 روز از زمان تاسیس خود، چنین معامله قابل توجهی را انجام دهد که این سرعت عمل موجود – از زمان تاسیس تا پایان معامله- می تواند یک سرمشق برای دیگر شرکت ها باشد!

از سوی دیگر، بررسی عملکرد گروه پتروانرژی شهر نیز نشان می دهد این شرکت در طول سال 93، سه فقره قرارداد با شرکت پاسفیک نت کشور امارات منعقد کرده که شامل دو فقره قرارداد بابت خرید و صادرات بنزین به مبلغ 95 میلیارد ریال و 98 میلیارد ریال است و قرارداد سوم نیز مربوط به صادرات 64 هزار تن مازوت بوده است.

همچنین خرید 20 تن قیر نیز در صورت معاملات این شرکت در سال گذشته ثبت شده است و با توجه به اینکه این شرکت نیز در تاریخ 15 مهرماه سال 93 به ثبت رسیده و از این نظر در مدت زمان کمتر از 6 ماه، به چنین موفقیت هایی در صادرات بنزین دست یافته است.



 

صبحانه در ادامه پیگیری های خود، مواردی چون علت تمایل شریک اماراتی برای انجام این پروژه ها مانند ترانزیت گازوییل از ترکمنستان به عراق را که عملا نیازی به دخالت شرکت های ایرانی ندارد و نیز تناسب فعالیت شرکت های تازه تاسیس بانک شهر در حوزه هایی چون صادرات بنزین با علت تاسیس این بانک را از مسئولان و نهادهای مربوطه پرسش خواهد کرد.


ارسال دیدگاه