به ما گفتند مالیات بگیرید؛ درآمد ندارید مغازه خود را به بانک اجاره دهید
پاي حرف مردم/روايت اصناف از اظهارات عجيب مميزان ماليات

به ما گفتند مالیات بگیرید؛ درآمد ندارید مغازه خود را به بانک اجاره دهید

<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: larger;">وجود گذشت چند روز، از آخرین مهلت ارسال اظهار نامه&zwnj;های مالیاتی، اختلافات اصناف با سازمان امور مالیاتی پابرجاست و این سازمان در مقابل اعتراضات اصناف به تعیین میزان مالیات بر اساس میزان درآمد، سیاست سکوت پیش گرفته است.</span></p>

به گزارش مازنداصناف به نقل از تسنیم، موضوع پرداخت مالیات اصناف و اختلافات آنها با سازمان امور مالیاتی هر روز وارد فاز جدیدی می‌شود به طوری که بعد از اعتراضات اولیه اصناف به این سازمان و عدم رسیدن به نتیجه، صنوف ظاهرا این بار شمشیر را از رو برای سازمان امور مالیاتی بسته‌اند.

در این هفته رئیس اتاق اصناف طی یک حرکت کم سابقه، با در اختیار دادن نامه‌ای سرگشاده به رسانه‌ها به انتقاد مستقیم از سازمان امور مالیاتی پرداخت، همچنین، رئیس اتاق اصناف و معاون سازمان مالیاتی کشور در یک برنامه تلویزیونی رو در روی یکدیگر قرار گرفتند و اظهارات تندی علیه یکدیگر مطرح کردند.

در این برنامه خبری فاضلی اعلام کرد که سازمان مالیاتی ۸۰ درصد اظهارنامه‌های اصناف را نپذیرفت و وکیلی نیز در پاسخ اعلام داشت که “توافق ما با اصناف اجباری بود”.

در همین رابطه خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم در ادامه گزارش‌های “پای حرف مردم” درمیان اصناف و کسبه سطح شهر حضور یافت، که اظهار نظ‌رها را می‌توان به دو دسته تقسیم کرد، گروهی با وجود افزایش ۱۸ درصدی مالیات مشکلی در خصوص پرداخت آن ندارند و اعلام می‌کنند که میزان مالیات تعیین شده صرفاً به صورت سلیقه‌ای تعیین می‌شود، این گروه همچنین مراحل اعترض به مالیات تعیین شده را زمان‌بر دانسته و علاقه ای به صرف وقت برای پیگیری ندارند.

اما برخی از اصناف که کاسبی پر رونقی نداشته‌اند از روند ثابت قیمت گذاری مالیات بدون توجه به وضعیت میزان کسب و کار گلایه می کنند.

بنابراین گزارش یکی از لوکس فروشی‌های خیابان میرزای شیرازی درباره مشکلات پرداخت مالیات سال ۹۳ خود و نحوه ارتباط با سازمان امور مالیاتی به تسنیم، گفت: بنده با وجود اینکه مالیات خود را به موقع و بدون انجام کوچک‌ترین اعتراضی دادم، برای گرفتن برگه قطعی سال قبل خود، از این سازمان یک ماه دوندگی کردم.

وی افزود: میزان تعیین مالیات گویا روال مشخصی ندارد، به طوری که در صورت تعویض ممیزان و سرممیزان مالیاتی، ماموران این سازمان هر چقدر که دوست داشته باشند میزان مالیات را مشخص می‌کنند و کاری ندارند که فروش داشته‌ایم این یا نه.

وی خاطر نشان کرد: برخی از ماموران مالیاتی منصف بوده و میزان خرید و فروش را بررسی کرده و بر اساس آن میزان مالیات را تعیین می‌کنند، اما برخی از آنها با در نظر داشتن نرخی مشخص مالیات می‌گیرند.

یکی از لوازم ورزشی فروشی‌های نزدیک به خیابان مطهری نیز با گلایه از دریافت مالیات سنگین در شرایط رکود سال گذشته، گفت: به ما اعلام شده است، در صورتی که وضعیت درآمد شما در سال گذشته خوب یا بد بوده باشد، کاهش مالیات غیر قانونی است در حالی که، در برخی از هفته‌های سال گذشته دو روز در هفته شده کاسبی نداشتیم.

این شخص تاکید کرد: مردم فکر می‌کردند که توافق هسته‌ای باعث کاهش قیمت ها می‌شود و به این خاطر از خرید خودداری می‌کردند، در حالی که با انجام موافقت نیز هیچ تغییری در قیمت‌ها ایجاد نشده و ارزانی نیامد و فقط ما را از کاسبی انداخت.

وی بیان داشت: در صورتی که به ماموران مالیاتی بگوییم، نمی‌توانیم کاسبی کنیم و به این اندازه مالیات بدهیم؛ می‌گویند، مغازه‌ات را بفروش یا به کسی مانند بانک‌ها اجاره بده، که بتواند مالیات پرداخت کند.

این شخص اظهار داشت: در صورتی که کسی ۱۸ درصد مالیات را قبول نداشته باشد و تقاضای بررسی مجدد بدهد، باید زمان زیادی را در ادارات سپری کند و در انتها نیز ممکن است، میزان مالیات وی را بیشتر کنند.

وی تصریح کرد: قرار بود که دستگا‌هایی در مغازه ها برای تعیین میزان دقیق مالیات، بر اساس فروش مشخص آورده شود اما تا به امروز عملی نشده است.

این شخص اظهار داشت: به نظر می‌رسد که این دستگاه‌ها نیز درمغازه‌ها راه به جایی نبرد و به سرنوشت تاکسی متر‌ها دچار شود.

یکی از قنادی‌های مرکز شهر نیز در این باره گفت: ما مغازه‌مان را از برج هشت افتتاح کردیم و از پرداخت مالیات معاف شدیم، اما در هر حال، برای گشتن چرخه اقتصاد کشور، باید مالیات را پرداخت کرد.

تعیین میزان مالیات بر اساس موقعیت مغازه


یکی از اسباب‌بازی‌ فروشان نیز درباره نحوه پرداخت مالیات خود، گفت: میزانی که برای ما تعیین شده بود را پرداخت کردیم و کلنجاری برای کاهش انجام ندادیم.

وی اضافه کرد: میزان مالیات سال ۹۳ ما، براساس میزان مالیات سال ۹۲ به علاوه ۱۸ درصد تعیین و چک آن داده شد.

مالک یکی از پمپ بنزین‌های تهران نیز درباره مالیت پرداختی خود گفت: میزان مالیات ما ۱۸ درصد افزایش داشته و آن را به طور کامل پرداخت کردیم، زیرا چاره ای جز آن نداشته ایم.

وی افزود: حساب و کتاب ما به طور کامل مشخص است و مالیات را بر اساس آن پرداخت می‌کنیم.

مالک یکی از سوپر مارکت‌ها نیز در باره میزان مالیات خود، گفت: میزان سود ما مشخص و محدود است و توان پرداخت مالیات‌های سنگین نداریم، اما میزان مالیات ما را بر اساس موقعیت مغازه مشخص می‌کنند نه نوع صنف و میزان سود.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه