بدنبال رشد چشمگیر تابلو به دست های اجاره ای در ورودی های شهرهای مازندران و بویژه ساری در چندسال اخیر، بر آن شدیم تا وضعیت قانونی فعالیت این افراد و همچنین اقدامات صورت گرفته جهت ساماندهی آنان را از زبان مسئولان این حوزه مطلع شویم که در ذیل این خبر می خوانیم:
سرهنگ محمود جلالی صبح امروز در گفت و گو با خبرنگار مازند اصناف در خصوص وضعیت قانونی و ساماندهی فعالیت تابلو به دست ها در ورودی شهرهای مازندران گفت: شناسایی و ساماندهی تابلو به دست های اجاره ای با اداره گردشگری و ایرانگردی است و پس از آن صلاحیت فردی و اماکن اجاره ای با نیروی انتظامی است.
وی در ادامه افزود: الیته اداره گردشگری نیز در سال های اخیر با اجرای طرح خانه مسافر اقدامات قابل توجهی نیز در این خصوص انجام داده است.
رئیس پلیس اداره نظارت بر اماکن عمومی نیروی انتظامی مازندران در ادامه اظهار داشت: در راستای این طرح، آنها مجری طرح دارند که وظیفه شان شناسایی و ساماندهی تابلو به دست ها در شهرهای مختلف استان است.
جهت اطلاع کامل از اجرای این طرح در استان به سراغ رئیس اداره میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری ساری و میاندورود رفتیم تا از کم و کیف اجرای این طرح آگاه شویم که در ذیل می خوانیم:
رضا مهدیان صبح امروز در گفت و گو با خبرنگار مازند اصناف در خصوص اجرای طرح خانه مسافر در مازندران گفت: در گذشته این طرح با نام ویلاهای اقامتی، استیجاری و خصوصی نامگذاری و اجرا می شد که در سال های اخیر با نام رزواسیون خانه مسافر در حال فعالیت است.
وی در خصوص نحوه فعالیت این رزواسیون پاسخ داد: این مراکز کاملا خصوصی اند و وظیفه شان شناسایی و معرفی صاحبان خانه ها و ویلاهایی است که اقدام به اجاره ساعتی و شبانه روزی می کنند به اداره جهانگردی و ایرانگردی است.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار ما در خصوص اقدامات این اداره پس از معرفی افراد از سوی رزواسیون خانه مسافر گفت: پس از معرفی این افراد به ما، آنها را به اداره دادگستری جهت استعلام سوء پیشینه و مرکز بهداشت جهت استعلام عدم اعتیاد معرفی می کنیم و پس از آگاهی از تایید این دو مرکز، در نهایت آنها را به اماکن نیروی انتظامی جهت تایید صلاحیت فردی و مکانی معرفی می کنیم.
پس از تایید اماکن، جوابیه به رزواسیون خانه مسافر ارجاع و برای مالکان پروانه بهره برداری موقت سه ماهه و شش ماهه صدور و پس از نصب تابلو شناسایی در سردرب منازل و ویلاها مجاز به فعالیت هستند.
وی در ادامه با اعلام اینکه حجم فعالیت تابلو به دست های اجاره ای در استان خیلی زیاد شده است، اذعان داشت: با افزایش حجم چشمگیر فعالیت تابلو به دست ها در شهرهای مازندران بنا شد تا در مرحله اول مراکز رزواسیون غیرقانونی ها را به شناسایی و به ما معرفی کنند.
در مرحله بعدی طی دو مرحله از سوی بخشداری و فرمانداری ها به مالکان این منازل و ویلاها نامه زده شد و از آنها خواسته شد تا به مراکز رزواسیون خانه مسافر مراجعه و نسبت به اخذ پروانه بهره برداری اقدام نمایند؛ که متاسفانه با بی توجهی مالکان، مجددا نامه ای از سوی میراث فرهنگی تنظیم و از سوی دهیاری ها به دست افراد داده شد که باز هم با عدم مراجعه این افراد مواجه شدیم.
مهدیان در ادامه ضمن اشاره به عضویت 40 تابلو به دست در طرح خانه مسافر مرکز مازندران،خاطر نشان کرد: ما برای ایجاد انگیزه و تشویق مالکان طرح تعلق وام به داوطلبان را هم دردستور کار قرار داده ایم که به آنها داده خواهد شد.
وی ضمن بیان اجرای طرح بوم گردی در مازندران تاکید کرد: خانههایی که در روستاها تیپ و ظاهر سنتی خود را حفظ کرده و بتوانند غذای سنتی به مسافران بدهند و اهالی خانه لباس سنتی و محلی بر تن کنند، میتوانند آن را به گردشگران داخلی و خارجی اجاره دهند.
رئیس اداره میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری ساری و میاندورود، بیان کرد: متقاضیان میتوانند بعد از دریافت مجوز و پرونده سازی با دادن اجاره به گردشگران و مسافران علاوه بر حفظ اصالت و فرهنگ و شناساندن آن به گردشگران، منبع درآمدی برای اهالی روستا شود.
مهدیان در خاتمه با بیان اینکه اداره گردشگری و جهانگردی یک تشکیلات فرابخشی است، افزود: دستگاه های دیگر نظیر تعزیرات، بازرگانی، فرمانداری، نیروی انتظامی و ... باید نهایت همکاری را با این مرکز داشته باشند تا بتوانیم در اجرای وظایف بهترین عملکرد را داشته باشیم.
انتهای پیام/
مجتبی قربانی
ارسال دیدگاه