به گزارش مازنداصناف هنوز تا اجرایی شدن کامل توافقاتی که در بیانیه سوئیس صورت گرفته زمان باقی مانده است، اما تمایل شرکتهای خارجی برای بازگشت به ایران روزافزون است و تنها به سخنرانی محدود نشده است. اکنون شرایط برای حضور سرمایههای خارجی در ایران و همچنین گسترش همکاریهای بینالمللی و رونق تجارت خارجی مهیاست، شرایطی که درصورت لغو تحریمها در اوایل تیرماه امسال بستری فراهم تر برای مشارکت کنندگان خارجی ایجاد میکند.
طی ماههای اخیر سرعت تحولات در بخش همکاریهای بینالمللی ایران افزایش چشمگیری یافته است به طوری که هر هفته یک رخداد مهم در این عرصه به چشم میخورد. برهمین اساس طی روزهای اخیر نیز اتفاقات تازهای در این بخش رخ داد.
در ابتدا فرانسویها از عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی برای حضور در یک گردهمایی و مذاکره رسمی با مسئولان ایرباس و ایرفرانس دعوت کردند که در این سفر علاوه بر فراهم شدن بستر خرید مستقیم هواپیماهای مسافری، شرکتهای فرانسوی نیز برای حضور در ایران اعلام آمادگی کردند.
از سوی دیگر نهمین کنگره «شرکتهای ملی نفتی جهان» در لندن درحالی برگزار شد که کارشناسان و مقامات شرکت کننده با ابراز امیدواری نسبت به لغو تحریمهای بینالمللی علیه ایران اعلام کردند که شرکتهای بزرگ نفتی لحظه شماری میکنند تا با لغو تحریم ها، به بازار ایران بازگردند. همچنین اشتیاق بیسابقه شرکتهای خارجی برای خرید گاز ایران نیز خبری بود که از سوی مدیرعامل شرکت ملی صادرات گاز ایران اعلام شد.
مذاکره با ١٧٠ شرکت خارجی برای صادرات گاز
مدیرعامل شرکت ملی صادرات گاز از مذاکره با ١٧٠ شرکت خارجی برای صادرات گاز در سال ٩٣ خبرداد و گفت: سال ٩٣ نخستین سالی بود که تراز گاز در کشور مثبت شد.
علیرضا کاملی با اشاره به اینکه اولویت نخست برای صادرات گاز کشورهای منطقه هستند، اظهار کرد: هم اکنون با کشورهای ترکمنستان، ارمنستان، آذربایجان و ترکیه تعامل نزدیکی وجود دارد و بزودی عراق نیز به این کشورها اضافه میشود؛ ضمن اینکه مذاکراتی با دیگر کشورهای منطقه خلیج فارس مثل امارات، کویت، بحرین، عمان و... صورت گرفته و در حال بسترسازی برای صادرات گاز به این کشورها هستیم.
مدیرعامل شرکت ملی صادرات گاز ایران با بیان اینکه علاوه بر قراردادهای کنونی صادرات گاز و همچنین مذاکراتی که برای صادرات گاز در جریان است، بحث <ال ان جی> نیز مورد تأکید وزیر نفت است.
مدیرعامل شرکت ملی صادرات گاز درباره صادرات گاز به اروپا با تأکید بر اینکه اولویت نخست در صادرات گاز، کشورهایی است که از لحاظ جغرافیایی به ایران نزدیک هستند، تصریح کرد: ایران میتواند با ساخت حداکثر ٢٠٠کیلومتر خط لوله، گاز را به کشورهای حاشیه خلیج فارس صادر کند و طبیعی است که این کشورها به دلیل هزینه، زمان کمتر و منافع بیشتر، اولویت نخست صادرات گاز هستند.
شرکتهای فرانسوی آماده ورود به بازار ایران هستند
همچنین وزیر راه و شهرسازی گفت: شرکتهای فرانسوی و غیرفرانسوی که در همایش تجاری پاریس شرکت داشتند، نشان دادند که بررسیهای لازم خود را انجام داده و کاملاً آماده ورود به بازار اقتصادی ایران هستند.
آخوندی در پاریس با اشاره به ملاقاتهای خود با وزیر مسکن و وزیر حمل و نقل فرانسه و مسئولان تعدادی از شرکتهای فرانسوی و بینالمللی در حوزههای مختلف هوانوردی، حمل و نقل و بخشهای مختلف ساختمان سازی، تصریح کرد: گفتوگوهای مفیدی با این افراد صورت گرفته و به نتایج خوبی نیز دست یافتهایم.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا برنامه ریزی جدیدی در زمینه هوانوردی با طرف فرانسوی صورت گرفته است، گفت: بله، در زمینه صنعت حمل و نقل ایران و صنعت هوانوردی بحثهای بسیار مهمی صورت گرفته و ما سعیمان بر این بود که چیزی را پنهان نداشته باشیم و حمایت دولت فرانسه را جلب کنیم و در این ملاقاتها و گفتوگوها، هر دو وزیر فرانسوی نیز حمایتها و پشتیبانیهای خود را در مورد ایجاد روابط تجاری با ایران اعلام کردند.
وی تأکید کرد: بیشتر شرکتهای فرانسوی مطالعات خود را در بازار ایران انجام دادهاند و آماده برقراری روابط تجاری با تهران هستند و قصدشان مشارکت هست ولی اینکه چگونه و در چهزمانی عمل کنند برمیگردد به فرهنگ تجاری کشورها، برخی کشورها ریسک پذیرتر هستند و برخی کشورها محافظهکار هستند.
در همین زمینه براساس مذاکرات انجام شده بین وزیر راه و شهرسازی با همتای فرانسوی اش مقرر شد طی دو ماه آینده سه گروه عملیاتی از فرانسه برای انتقال تجربیات شهرسازی این کشور به ایران سفر کنند.
شرکتهای ملی نفتی جهان و عطش به بازار انرژی ایران
نهمین کنگره «شرکتهای ملی نفتی جهان» در لندن درحالی برگزار شد که کارشناسان و مقامات شرکت کننده با ابراز امیدواری نسبت به لغو تحریمهای بینالمللی علیه ایران تصریح کردند که شرکتهای بزرگ نفتی لحظه شماری میکنند تا با لغو تحریمها، به بازار ایران بازگردند.
در این کنگره دو روزه که چهارشنبه گذشته خاتمه یافت و میزبان بیش از 30نفر کارشناس، مقامات نفتی و نمایندگانی از شرکتهای نفتی بینالمللی بود، تأکید شد که شرکتهای بزرگ نفتی آماده ازسرگیری مناسبات تجاری با ایران هستند.
«پاول استونز» کارشناس مسائل نفتی و محقق امور انرژی در اندیشکده «چاتم هاوس» در حاشیه این کنگره در گفتوگو با ایرنا، از اشتیاق شرکتهای بینالمللی نفتی (ای او سی) برای بازگشت به ایران خبر داد و گفت که اگر ایران بتواند قراردادهای نفتی اش را اصلاح کند، شرکتهای نفتی بینالمللی بیشتری جذب بازار ایران خواهند شد.
وی تصریح کرد: پس از لغو تحریمها و اصلاح قراردادها، شرکتهای بینالمللی برای سرمایه گذاری به ایران خواهند آمد.
«سایمن تلینگ» کارشناس نفتی پیشین شرکت نفتی «بیپی» و مدیر اجرایی شرکت «ارپیاس» در حاشیه نهمین کنگره «شرکتهای ملی نفتی» به ایرنا گفت: با توجه به منابع غنی انرژی در ایران و طولانی شدن توقف همکاریها، به محض لغو تحریم ها، شرکتهای خارجی برای سرمایه گذاری، به این کشور سرازیر خواهند شد.
وی گفت: پرواضح است که شرکتهای زیادی برای تجارت با ایران علاقهمند هستند و از آنجا که مدت زیادی است که درهای تجاری آن بسته بوده یقیناً عطش آنها برای بازگشت به بازار این کشور زیاد است.
منبع: صبحانه
ارسال دیدگاه