به گزارش مازنداصناف علی صفر رضویزاده در جلسه ستاد مدیریت بحران با اشاره به بیماری تب خونریزی دهنده کریمه – کنگو به عنوان یکی از بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان اظهار کرد: این بیماری در دام علامت خاصی ندارد.
وی افزود: نتیجه در مورد تشخیص و درمان تب کنگو در دام نمیتوان کار خاصی انجام داد، البته اقدامات پیشگیرانه نظیر شستوشو و سمپاشی در دامداریهای منطقه و حتی روستاهای مرزنآباد انجام شدهاست.
رئیس شبکه دامپزشکی با رد شایعاتی مبنی بر نابود کردن 300رأس دام آلوده تصریح کرد: فردی که به بیماری تب کنگو مبتلا شده بود، تنها 10 رأس گوسفند دارد که فقط محل نگهداری آنها سمپاشی و شستشو شد و هیچ حیوانی معدوم نشد.
رضوی زاده آنفلوآنزای حاد پرندگان را نیز یکی دیگر از بیماریهای شایع خواند و تأکید کرد: در حال حاضر شهرستان آمل کانون این بیماری تشخیص داده شده است، البته موارد انگشتشماری هم در روستاهای نوشهر از این بیماری مشاهده شد.
این مسئول ادامه داد: با توجه به اینکه کشتارگاه مرغ چالوس از نوع صنعتی است، جای هیچگونه نگرانی در مورد آلودگی گوشت مرغ به این بیماری نیست، اما باید مراقب پرندگان بومی بود.
وی با تأکید بر اینکه در چالوس هیچ آلودگی از این بیماری تاکنون گزارش نشده است، گفت: البته باید پیشگیری انجام شود و از زندهفروشی پرندگان در سطح شهر جلوگیری شود، علاوه بر اینها باید از ورود طیور زنده از شهرهای اطراف نیز جلوگیری کرد.
رئیس دامپزشکی چالوس با بیان اینکه به جای ترساندن مردم، باید به آنها آگاهی داد، خاطرنشان کرد: بیشترین احتمال آلودگی در افرادی است که پرندگان آلوده را نگهداری میکنند یا آنها را ذبح میکنند، چون در مراحل پختوپز گوشت مرغ، تمام خطرات ناشی از بیماری از بین میرود
منبع: بلاغ
ارسال دیدگاه