به گزارش مازنداصناف در آستانه ماه مبارک رمضان باز نگرانی ها در رابطه با وضعیت بازار اقلام اساسی و به خصوص گوشت قرمز و گوشت سفید و همچنین دیگر اقلام مصرفی ذهن روزه داران را مشغول خود کرده است.
در این میان نقش پررنگ تنظیم بازار رمضان را شاید تولیدکنندگانی به دوش کشند که از نبود مشتری و کسادی بازار گلایه دارند و بر این باورند که شاید رمضان، فرصت خوبی برای این باشد که بتوانند بخشی از کالاهای خود را بفروشند و نقدینگی را از این بازار نه چندان پررونق، جمع کنند. به همین دلیل، ترجیح میدهند هنوز که زمان تا رمضان باقی است، از فرصت حداکثر استفاده را کرده و بتوانند کالاهای خود را بفروشند.
طبق گزارشات میدانی خبرنگار این حوزه انواع کالاهای اساسی از جمله برنج، روغن، چای، قند و شکر، خرما، لبنیات، مواد پروتئینی، میوه و سبزیجات که در نزدیکی ماه رمضان به طور معمول با تقاضای بیشتری نسبت به ایام دیگر سال روبرو است، از ثبات نسبی برخوردار بوده و در برخی اقلام از جمله محصولات پروتئینی با کاهش قیمت و در برخی دیگر از قبیل تخممرغ و لبنیات با افزایش قیمت همراه بوده است.
این در شرایطی که دولت هر ساله نمایشگاه های استقبال از ماه رمضان برگزار می کرد و در آن مایحتاج مردم اعم از مواد پروتئینی و برنج و خرما و سایر اقلام را با تخفیفات مناسب در اختیار مصرف کنندگان و مشتریان ماه رمضان قرار می داد.بر اساس اعلام استانداری تهران،نمایشگاه طرح ضیافت از ماه مبارک رمضان امسال برگزار نمی شود و مردم بایستی مایحتاج خود را از خرده فروشان تهیه کنند.
به طور مثال گوشت مرغ که تولیدکنندگانش همواره از پایین بودن قیمت فروش محصولشان گلایه دارند و معتقدند باید قیمتش در ماه رمضان کمتر از کیلویی ۷۵۰۰ تومان نباشد، هم اکنون در بازار مصرف کیلویی ۶۰۰۰ تا ۶۵۰۰ تومان عرضه میشود و به نظر میرسد شرکت پشتیبانی امور دام میخواهد هر کیلوگرم مرغ منجمد شده انبارهایش را در طرح ضیافت ماه رمضان کیلویی ۵۵۰۰ تومان عرضه کند.
در این میان وزارت جهاد کشاورزی به طور اخص و به عنوان متولی تولید تا تامین و تنظیم بازار محصولات کشاورزی باید استراتژیها و برنامهریزیهای خود را به گونهای اجرا کند تا فرصت سودجویی را به عدهای خاص به ضرر مردم ندهد و دولت نیز به طور اعم و مجری قانون که همواره بر ثابت ماندن قیمت این اقلام مصرفی مردم در ماه رمضان تاکید دارد،به وظیفه خود عمل کند.
منبع: تهرانپرس
ارسال دیدگاه