استرس بحران آنفلوآنزای مرغی در کشتارگاه‌ها و مرغ‌داری‌های مازندران

استرس بحران آنفلوآنزای مرغی در کشتارگاه‌ها و مرغ‌داری‌های مازندران

<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: larger;">شیوع آنفلوآنزای مرغی به&zwnj;عنوان بیماری مشترک بین انسان و دام باعث شد تا برخی از کشتارگاه&zwnj;های مازندران از پذیرش مرغ&zwnj;های آماده به کشتار امتناع کنند.</span></p>

به گزارش مازنداصناف در حالی‌که اوایل هفته جاری رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران از شیوع نوعی بیماری خطرناک در انواع ماکیان خبر داد و از قطعیت شیوع آنفلوآنزای مرغی گفت اما با انتشار این خبر، واکنش‌هایی صورت گرفت و گفته شد که چنین چیزی به اثبات نرسیده و وجود ندارد.

دلاور حیدرپور همچنین در این مصاحبه از نگرانی استان مازندران نسبت به شیوع این بیماری خطرناک در مرغداری‌های صنعتی مازندران گفت و اینکه برای جلوگیری از چنین خسارت‌هایی، معدوم‌سازی مرغ‌های محلی در نقاط آلوده و یا مشکوک را آغاز کرده‌ایم.

وی کانون این بیماری را در یکی از روستاهای آمل اعلام کرد که در بابل نیز به تایید رسیده، همچنین در قائم‌شهر و نوشهر نیز موارد مشکوکی گزارش شده است و در حال نمونه‌برداری هستند.

مدیرکل دامپزشکی مازندران نیز در پاسخ به سؤالی مبنی بر شیوع آنفلوآنزای مرغی در برخی نقاط مازندران، با بیان اینکه چیزی در این باره گزارش نشده است، گفت: نوعی بیماری ناشناخته در برخی روستاهای مازندران شایع شده و آنفلوآنزای مرغی نیست.

سیدحسین رضوانی اظهار کرد: مرغ، اردک و غاز در روستاهایی که مشکوک به بیماری هستند را معدوم کردیم و از انتشار آن به سایر نقاط استان جلوگیری می‌کنیم.

محسن اعرابی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران نیز گفت: باتوجه به مشترک بودن ویروس آنفلوآنزای مرغی بین انسان و پرندگان، تاکنون هیچ موردی از این بیماری در سطح مراکز و واحدهای بهداشتی گزارش نشده است.

بالاخره از دو روز گذشته، سازمان جهانی بهداشت حیوانات، وزارت جهاد کشاورزی، محیط زیست، وزارت بهداشت و انجمن مرغ‌داران کشور، شیوع بیماری آنفلوآنزای مرغی در مازندران را تایید کرده و یکی پس از دیگری، هشدارهایی را در این زمینه اعلام کردند.

هم‌زمان با تکذیب خبر آنفلوآنزای مرغی در مازندران و حتی متهم کردن خبرنگاران به نشر اخبار غیرواقع در این زمینه بود که سازمان جهانی بهداشت حیوانات، با انتشار بیانیه‌ای، شیوع این بیماری با نام H5N1 در روستای نوگاردان شهرستان آمل مازندران را تایید و اعلام کرد که این بیماری، باعث تلف شدن 17 پرنده از 25 پرنده مشکوک به این بیماری شده است و پرنده‌های باقی‌مانده نیز معدوم شدند.

در حال حاضر، قرنطینه روستاهای هدف آغاز شده و معدوم‌سازی مرغ‌های مشکوک به این ویروس همچنان ادامه دارد اما نکته قابل توجه، وضعیتی است که در کشتارگاه‌های مرغ ایجاد شده و آنها از پذیرش مرغ امتناع می‌کنند، در چنین شرایطی، میزان قابل توجهی از مرغ‌های آماده به کشتار در حال تلف شدن هستند و با ادامه این روند، باید منتظر بحران در کشتارگاه‌ها و مرغ‌داری‌ها باشیم، لذا مسئولان مربوطه باید با درنظر گرفتن تدابیر و تصمیمات درست و اساسی، از به‌وجود آمدن خسارت‌های احتمالی که صنعت مرغ مازندران و کشور و مصرف‌کنندگان این کالای اساسی را تهدید می‌کند، جلوگیری کنند یا میزان آن را کاهش دهند.

خطر بعدی بر روی منابع انسانی است و باتوجه به مشترک بودن این بیماری بین انسان و حیوان، مسئولان حوزه بهداشت، محیط زیست و کشاورزی باید با حساسیت بیشتری وارد میدان شوند و از تلفات احتمالی در این حوزه جلوگیری کنند.

از طرفی نیز، لازم است تا مسئولان به‌جای پنهان‌کاری، شایعه دانستن برخی اخبار موثق از سوی عوامل محلی و ندادن آمار و اطلاعات روشن به افکار عمومی به‌ویژه فعالان عرصه رسانه، آنها را در مبارزه با این بیماری خطرناک، مشارکت دهند.

 

فارس


ارسال دیدگاه