۹ میلیون نفر در کشور بی‌سوادند/ باسوادی ۵۷ میلیون ایرانی
رئيس سازمان نهضت سوادآموزي :

۹ میلیون نفر در کشور بی‌سوادند/ باسوادی ۵۷ میلیون ایرانی

<p style='text-align: justify;'><span style='font-family: Tahoma;'>رئیس سازمان نهضت سوادآموزی گفت: طبق نتایج سرشماری سال ۹۰ در گروه سنی ۶ سال و بالاتر، ۶۷ میلیون و ۶۸۱ هزار نفر جمعیت داریم که از این تعداد، ۵۷ میلیون و ۳۶۱ هزار نفر باسواد و ۹ میلیون و ۷۱۹ هزار نفر بی&zwnj;سواد هستند.</span></p>

به گزارش مازند اصناف ؛ علی باقرزاده، معاون وزیر و رئیس سازمان نهضت سوادآموزی کشور در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری فارس در زمینه عملکرد نهضت سوادآموزی اظهار داشت: همه می‌دانیم که سوادآموزی قبل از انقلاب فعالیت‌های محدودی داشته است؛ اما منسجم‌ترین و گسترده‌ترین فعالیت سوادآموزی در ایران و به خصوص بعد از پیروزی انقلاب اسلامی با فرمان 7 دی‌ماه سال 1358 امام(ره) انجام گرفته است.

وی اضافه کرد: نتیجه 34 سال تلاش افراد و مسئولین مختلف در سوادآموزی این شد که درصد افراد باسواد از حدود 47 درصد سال 1355 به حدود 85 درصد در سال 90 رسید.

باقرزاده در زمینه کلاس‌های نهضت سواد آموزی افزود: در حال حاضر روش‌ها، تغییر پیدا کرده است و قالب کلاسی ممکن است دیگر نباشد و عمده آموزش‌ها بر آموزش فرد به فرد و چهره به چهره متمرکز است.

وی ادامه داد: در طرح آموزش فرد به فرد، یک نفر باسواد مسئولیت آموزش یک بیسواد را در قبال چارچوبی که برای او تعیین شده و حق‌الزحمه‌ای عهده‌دار می‌شود.

معاون وزیر آموزش و پرورش اضافه کرد: فعالیت‌های سوادآموزی عمدتاً از روش فرد به فرد تبعیت می‌کند و تقریباً 80 درصد فعالیت‌های سوادآموزی در قالب آموزش‌های فرد به فرد یا چهره به چهره است.

 * در گروه سنی زیر 50 سال کمتر از 6 درصد بیسواد داریم

رئیس سازمان نهضت سواد آموزی گفت: در ابتدای انقلاب 53 درصد شهروندان بالای 6 سال بیسواد بودند و بر اساس سرشماری سال 90، در گروه سنی بالای 6 سال حدود 14.5 درصد بیسواد داریم؛ البته در گروه سنی زیر 50 سال در آن زمان حدود 50 درصد بیسواد داشتیم و در حال حاضر کمتر از 6 درصد بی‌سواد داریم که این نشان می‌دهد آمار بی‌سوادی در گروه سنی زیر 50 سال به شدت کاهش داشته و درصد افراد باسواد، افزایش پیدا کرده است.

وی درباره میزان افراد باسواد و بیسواد بیان داشت: طبق نتایج سرشماری سال 90 در گروه سنی 6 سال و بالاتر، 67 میلیون و 681 هزار نفر جمعیت داریم که از این جمعیت 57 میلیون و 361 هزار نفر خودشان را باسواد ثبت کردند و 9 میلیون و 719 هزار نفر خودشان را بیسواد ثبت کردند و حدود 600 هزار نفر هم وضعیت سوادشان را تعیین نکردند.

* ۴۷ میلیون باسواد در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال

 باقرزاده اضافه کرد: در گروه سنی 10 تا 49 سال حدود 50 میلیون و 845 هزار نفر جمعیت داریم که 47 میلیون نفر آنها باسواد هستند و 3 میلیون و 456 هزار نفر بیسواد ثبت شده است و 381 هزار هم وضعیت سوادشان را مشخص نکردند.

وی ادامه داد: در گروه سنی 10 تا 19 سال 12 میلیون و 278 هزار نفر جمعیت داریم که 11 میلیون و 950 هزار نفر باسواد هستند و حدود 293 هزار نفر هم خودشان را بی‌سواد ثبت کردند و نشان می‌دهد روند جذب کامل لازم‌التعلیمان در آموزش و پرورش به خوبی در حال انجام شدن است و ورودی بی‌سوادی تا حد زیادی بسته شده است.

باقرزاده افزود: سه فعالیت اساسی در سوادآموزی داریم که دوره سوادآموزی است و افراد مهارت‌های پایه سواد را شامل خواندن، نوشتن، حساب کردن و روخوانی قرآن به اضافه کاربست آنها در زندگی‌شان و بخشی از مهارت‌های زندگی را در قالب دوره سوادآموزی آموزش می‌بینند که حدود 400 ساعت آموزش است.

*حدود 80 هزار نفر تحت پوشش فعالیت‌های تحکیم سواد قرار دارند


رئیس سازمان نهضت سوادآموزی تصریح کرد: یک دوره دیگر برای جلوگیری از بازگشت افراد به بیسوادی طراحی شده است؛ یعنی کسانی که امکان ادامه تحصیل ندارند و نمی‌خواهند تحصیلات‌شان را ادامه دهند، وارد دوره تحکیم سواد می‌شوند که آن هم یک فعالیت کاملاً غیررسمی است تا افراد مهارت‌هایی که به دست آوردند دیگر به فراموشی سپرده نشود.

وی ادامه داد: این فعالیت 200 ساعت است و قالب آن کلاسی است و حدود 80 هزار نفر در حال حاضر تحت پوشش فعالیت‌های تحکیم سواد هستند.

* ثبت‌نام 290 هزار سواد آموز در سال جاری


باقرزاده اضافه کرد: دوره دیگر توسعه سواد است؛ یعنی افرادی که دوره سوادآموزی را پشت سر می‌گذارند و می‌خواهند ادامه تحصیل دهند، وارد دوره انتقال سواد می‌شوند و برای آن 600 ساعت آموزش در نظر گرفته شده است که قالب آن هم کلاسی است.

وی اضافه کرد: حدود 85 هزار نفر در سال 91 برای حضور در کلاس و برنامه‌های دوره انتقال ثبت‌نام شدند و مجموعاً چیزی حدود 290 هزار نفر در حال حاضر در برنامه‌های سوادآموزی سال جاری ثبت‌نام کرده‌اند.

معاون وزیر آموزش و پرورش بیان داشت: اگر معیار باسواد شدن گرفتن گواهینامه باشد، نشان داده می‌شود که چیزی نزدیک به 11 میلیون نفر در سال‌های خیلی گذشته بعد از انقلاب دوره مقدماتی گرفتند؛ یعنی مهارت‌های پایه سواد را به دست آورند و مدرک هم در حد اول ابتدایی صادر شد.

*حدود 6 میلیون نفر دوره تکمیلی را تمام کردند

رئیس سازمان نهضت سواد آموزی گفت: حدود 6 میلیون نفر دوره تکمیلی را تمام کردند؛ یعنی معادل سوم ابتدایی در نهضت درس خواندند؛ برای حدود 4 میلیون نفر دوره پایانی صادر شده و معادل چهارم ابتدایی درس خواندند.

باقرزاده یادآور شد: در فاصله سال‌های 90 هم که ساختار تغییر کرده است برای چیزی نزدیک به 500 هزار نفر در دوره سوادآموزی و انتقال تا حال حاضر مدرک صادر شده است اما واقعیت این است که سواد و اظهار باسوادی ربطی به مدرک تحصیلی ندارد و ممکن است برای عده‌ای مدرک تحصیلی صادر شده باشد اما فاقد مهارت‌های سواد باشند.

وی خاطرنشان کرد: به هر حال فکر می‌کنم اگر فرایند شمارش سرشماری درست باشد و افراد درک درستی از باسواد و بیسواد داشته باشند و فرایند شمارش اعداد هم درست باشد، نتایج سرشماری نتایج نسبتاً قابل اعتمادی است برای اینکه بدانیم وضعیت واقعی سواد به شکلی است.


ارسال دیدگاه

  • اعتدال ، ارسال شده در 1392/10/06 15:04

    استاد ابوالحسن پورشریعه مرد اول آموزش و پرورش مازندران است . معتدل دیندار ومردمی .مدیری لایق و آگاه به همه مسائل آموزش و پرورش . گزینه برتر مدیرکلی آموزش و پرورش مازندران . مورد حمایت خانواده شهدا و فرهنگیان. پورشریعه از این آقایان تند رو وعضو حزب مشارکت و بهشهری ها بهتر است. فقط استاد ابوالحسن پورشریعه گزینه برتر ما همه معلمان منتظر حضور آقای پورشریعه هستیم تا با تدبیر خود امید را دردل ما روشن نماید. هشدار به سیاستمدارن بازنشسته اگر مانع حضور ایشان شوید امت حزب الله و معلمان مقابل شما خواهند ایستاد. گزینه بهتر و برتر فقط ابوالحسن پورشریعه .......انشا الله جمعی از خانواده شهدا و فرهنگیان