واردات بی‌رویه تیر خلاص به بخش تولید است/ ضعف مدیریتی معضل معادن سنگ آهن

واردات بی‌رویه تیر خلاص به بخش تولید است/ ضعف مدیریتی معضل معادن سنگ آهن

<p style="text-align: justify;"><span style="font-family: Tahoma;">معضل واردات بی رویه همچنان بلای جان تمامی حوزه ها از جمله صنعت است به نحوی که فعالان صنعت فولاد ، ورود فولاد هندی را ضربه ی محکمی به بدنه ی این صنعت مهم کشور می دانند،همچنین خودروهای چینی اعتراض مصرف کننده های کشور را درآورده است.</span></p>

 

به گزارش مازند اصناف و به نقل از بازار خبر، علی علیلو عضو کمیسیون صنایع و معادن ضمن اظهار بی اطلاعی از بیان نظر وزیر در خصوص ادغام خودروسازان گفت:شاید منظور، ادغام شرکتهای وابسته به خودروسازها باشد که این به معنای کاهش هزینه ها است و بدین صورت تکلیف شرکتهای کوچک معلوم می شود. اما درصورت بیان ادغام دو خودروساز موضوع فرق می کند که باید دلیل آن را جویا شویم.

 

هرچقدر پول بدهی ماشین با کیفیت می خرید

وی ادامه داد: واردات خودرو همواره مورد بحث است، محصولات چینی اگرچه به کیفیت استاندارد ماشین های اروپایی نمی رسند اماباید بدانیم  این کشور تولید کننده انواع ماشین الات با کیفیت های مختلف است و طبق بیان خود اینها،  کار ارائه شده بستگی به میزان پولی که می دهند، دارد. طبیعتأ در قبال پول کم ماشینی با کیفیت پایین تحویل می گیریم.

 

علیلو با تأکید بر نبود نظارت بر کیفیت و قیمت افزود:در گذشته سختگیری ها بقدری بود که واردکننده یا صادرکننده از کرده خود پشیمان می شد اما الان براحتی هر هرکس می تواند هر ماشینیرا با هر قیمت و سودی وارد کند البته که این موضوع جای تأسف دارد و وزارت صنعت باید با نقش حاکمیتی خود بر ساماندهی این نوع مشکلات ورود کند.

 

رئیس کمیته تحقیق و تفحص از خودروسازان در خصوص افزایش حقوق گارگران تصریح کرد: باید در راستای حمایت از قشر کارگری و از بین بردن اختلاف طبقاتی در میان اقشار مختلف جامعه حرکت کنیم ،اما نحوه عمل این کار از اهمیت بیشتری برخوردار است، افزایش میزان حقوق مساوی با ورود نقدینگی در بازار می شود،که منجر به افزایش تورم در بازار خواهد شد.

 

وی خاطرنشان کرد: تجربه ثابت کرده اگر 10درصد حقوق افزایش یابد قیمت انواع کالا در بازار 15 درصد گران می شود. این خاصیت بازار است که در صورت مشاهده نقدینگی دست مردم قیمت ها را افزایش دهد و هیچ نظارت و قدرتی بر حفظ و کنترل توازن بازار وجود ندارد که تورم را با بالابردن قدرت خرید مهار کنند، اکنون در بسیاری از کشورها حمایت از مردم جامعه به شیوه های مختلف ،سبد کالا، ‌حقوق غیر نقدی، خدمات رفاهی، کارت خرید و یا شیوه هایی که باعث تورم نشود، رایج است.

 

عضو کمیسیون صنایع و معادن با بیان موافقت نمایندگان با افزایش حقوق به منظور تقویت قشر کارگری جامعه یادآور شد:این پشتیبانی باید منجر به افزایش قدرت خرید شود تا بازار نتواند سوئ استفاده کند.

 

نماینده مردم آذرباریجان شرقی در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: مهمترین موضوع نبود مدیریتی جامع برای فرآوری منابع معادن سنگ وآهن کشور است تا مجبور نباشیم این سرمایه ها را بصورت خام به کشورهای دیگر بفرستیم.

 

وی افزود:باید با بروز کردن خطوط تولید در سیستم های فولاد، بهره وری ایجاد و کارایی را بالا بریم ،برای رسیدن به این منظور تلاش هایی از سوی وزارت صنعت و معدن صورت گرفته که گزارشات آن با حضور مسئولین مختلف این امر به کمیسیون صنایع و معادن ارائه شد.

 

علیلو ضمن تشکر از وزیر، کندی روند انجام کار را مهمترین ضعف این رویه دانست و گفت: باتوجه به اینکه امروز از کاروان صنعت فولاد دنیا بسیار عقب هستیم ، پیشرفت بسرعت در کشورهای دیگر در حال انجام است و از آنجایی که صنعت فولاد آینده خیلی خوبی دارد ،کشورهایی هستند که با وجود دارابودن مواد معدنی سنگ آهن اما درعین حال از کشورهای دیگر وارد می کنند.

 

وی با بیان اینکه نمی دانیم جایگاه صنعت فولاد در کشور کجاست، تصریح کرد: هنوز نمی دانیم ،نقش معادن سنگ آهن و تقویت آنها در این رابطه چیست،نقش دولت و وزارت خانه در رابطه با پویایی و بروزشدن استخراج و کشف و استهصال معادن سنگ آهن چیست،بطور حتم این موضوع برای صنعت و صاحبان صنعت و کسانی که صنعت را می شناسند رنج آور است ،یکی از آسیب های دیگر ورود فولاد بی رویه به کشور است و کنترل لازم صورت نمی گیرد.

 

دنیا سریعتر از این حرفها پیش می رود

علیلو افزود:واردات بالای صنایع فولاد از هند موجبات نارضایتی مردم را داشته است، اینها همه از معایب صنعت فولاد در کشور است که از مدیریتی ضعیف رنج می برد و نمی تواند همگام با دنیا پیش رود. البته برخی اوقات نیز افرادی با استفاده از رانت ها و جایگاه های خاصی که دارند مجوز واردات می گیرند، به همین جهت از وزیر صنعت و دولتمردان خواستیم تا رسیدگی به این مسائل را با سرعت بیشتری دنبال کنند، دنیا سریعتر از این حرفها پیش می رود و ما همچنان در لابلای این مشکلات ازراهی که باید و مقصدی که باید برسیم ،مانده ایم.

 

با استیضاح وزیر صنعت مخالفم

عضو کمیسیون صنایع و معادن با اعلام مخالف در خصوص استیضاح وزیر صنعت این اقدام را موجب ملتهب کردن فضای اقتصادی کشور دانست و تأکید کرد: مجلس با نگاه ناظرانه بادی در کنار دولتمردان به حل و رفع مسائل موجود در کشور کمک کند ، با اینکه با سوالاتی که از وزیر کردیم جواب قانع کننده ای دریافت نکردیم اما فرصتی را برای ترتیب اثر دادن و انجام اقداماتی در این زمینه به وی دادیم .

 

وی خاطرنشان کرد: از وزیر صنعت خواستیم جلسات مشترک بین کمیسیون صنعت و معدن و معاونین و رده های مختلف وزارت صنایع کم نشود تا اگر کارها به این شکل سامان وسرعت بگیرد ، به نتایج خوبی خواهیم رسید این کار بهتر از این است که ما بخواهیم با بحث استیضاح جلو برویم. امروز مملکت نیاز به همدلی و وحدت بیشتر دارد هرچقدر بتوانیم از راه تعامل مشکلات کشور را به سمت اصلاح پیش ببریم بهتر است، مگر اینکه مجلس واقعا به جایی برسد که چاره ی دیگری جز استیضاح نداشته باشد .

 

وزیر صنعت و جهاد کشاورزی برای ارائه توضیحات به مجلس می آیند

سید محمد بیاتیان عضو کمیسیون صنایع و معادن و نماینده مردم کردستان در مجلس شورای اسلامی بیان کرد:به منظور رسیدگی به امور وزارت صنعت ، از میان نمایندگان معترض 15 امضا برای استیضاح مجدد جمع شد البته انتقادات دوستان به رکود در فضای تولید و صنعت برمی گردد و تأکید بر صادرات تولیدات کشور دارند تا واردات کالاهای بی کیفیت . بهتر است برای شفافیت بهتر وزیر جهاد کشاورزی و صنعت معدن و تجارت برای بیان توضیحات به مجلس بیایند.که موضوع استیضاح به نظر هیئت رئیسه مجلس بستگی دارد که تا به کجا خواهد رسید.

 

وی ادامه داد: ما الزامی برای شراکت با چینی ها در بخش خودروسازی نداریم و این موضوع به سیاست های ما در انتخاب شریک خارجی بستگی دارد نوع قرار داد در ارتباط ما با کشورها بسیار حائز اهمیت است زیرا باید تکنولوژی را به کشور بیاوریم و گرنه مونتاژ کردن کار دشواری نیست.باید بتوانیم از صفر تا صد  تولید خودرو را از خودروساز خارجی که به کشور می آید یاد بگیریم .

 

بیاتیان خاطرنشان کرد:از آنجایی که ما زیرساخت های لازم برای ورود خودروسازهای مطرح دنیا در کشور را داریم  باید بر نوع قرارداد منعقد شده دقت کنیم تا یک جانبه نباشد تا انها فقط شریک سود ما نباشند این درحالی است که اگر در هنگام قرارداد انتقال کامل دانش ساخت به ما منتقل شود در مواقع ضروری مانند تحریم ها نخواهند توانست با تحت فشار قراردادن کشور ایران به خواسته های خود برسند در کنار این می توانیم از واردات خودروهای بذک کرده و بی کیفیت چینی جلوگیری کنیم.

 

افزایش دستمزدها شوک ناگهانی به فضای کسب و کار وارد می کند

عضو کمیسیون صنایع و معادن با بیان اینکه در ابتدا باید فضای تولید و کسب و کار را برآورد کنیم ،اگر دست مزدها را به میزان زیادی در حوزه تولید بالا ببریم مطمئنا باز یک شوک ناگهانی به فضای تولید و کسب و کار وارد خواهد شد.

 

نماینده مردم کردستان در مجلس با تأکید بر ضرورت بررسی تأثیر افزایش دستمزد بر سایر متغیرهای جامعه افزود:با تمامی عوامل به صورت دو طرفه در نظر گرفته شود  بحث هزینه های خانوار و خرج و مخارج صنعت و در نظرگرفتن تورم و افزایش نقدینگی و از طرفی اهمیت بالا رفتن قدرت خرید اقشار آسیب پذیر جامعه باید مورد توجه قرار گیرد.از این رو ما معتقدیم افزایش 35درصدی می تواند محقق شود، مبنی براینکه دولت دراین زمینه وارد شود وارد شدن دولت یعنی سهم تولید از هدفمندی یارانه ها را پرداخت کند که هم باعث رونق تولید و اشتغال پایدار می شود.

 

عضو کمیسیون صنایع و معادن با ابیان ضرب المثل مرغ همسایه غاز است به توضیح وضعیت واردات فولاد از هند و سایر کشورها اشاره کرد و گفت: متأسفانه تا کنون سیاست های غلطی در عرصه تولید با نگاه به تولیدات دیگران شکل گرفته که هنوز هم تداوم پیدا کرده ،امروز کشور مواد اولیه، زیرساخت، مدیران و کارشناسان و نیروی انسانی مجرب و نخبه را دارد اما برای عده ای نان در واسطه گری ودلالی است تا سودهای آنچنانی ببرند  این افراد هستند که فضای تولید و کسب و کار را متشنج می کنند.

 

نقش لابی ها را نباید نادیده گرفت

وی خاطرنشان کرد:دولت باید تکلیف خود را با تولید ملی روشن کند نباید از شعار تولید ملی حمایت کرد و در عمل به دنبال واردات بی رویه باشیم ،باید استراتژی ما در بخش واردات مشخص شود،همچنین سند توسعه صنعتی و معدنی ما در بحث فضای کسب و کار و تولید مشخص شود، بطور حتم ما توان تولید فولاد را در داخل داریم و نیازی به واردات نداریم مگر اینکه نیاز مازاد بر مصرف وجود داشته باشد یعنی اگرمصرف بیشتر از تولید باشد برای تأمین نیاز بخشی را وارد کنیم ،اما نه اینکه زمانی که توان تولید را در داخل به میزان نیاز داریم بدون توجه به آن اقدام به واردات کنیم.و این نشان دهنده سیاستهای دولت در بحث واردات و تنظیم بازار در این زمینه است.

 

بیاتیان با تأکد بر اهمیت استفاده حداکثری از تمام توان بخش تولید کشور در تمام عرصه ها اظهار داشت: متاسفانه لابی ها و رانت هایی هستند که قدرت بیشتری از نقش نظارتی مجلس دارند،بنحوی که برای برخی بخش های دولتی نیز تصمیم می گیرند البته این وضعیت درهمه دولتها بودند با این وجود مجلس در زمینه واردات بی رویه فولاد تذکراتی را داده است و در صوری که ترتیب اثر ندهند از نقش نظارتی خود بر رسیدگی به این امور استفاده می کنیم.

 

 

 

 


ارسال دیدگاه