به گزارش مازند اصناف و به نقل از خبرگزاری فارس، چهارمین رزمایش نیروی هوایی با عنوان «فدائیان حریم ولایت»، ساعتی قبل در منطقه جنوب کشور و آسمان خلیج فارس به پایان رسید.
بکارگیری انواع جنگندههای اف4، اف5، سوخو24، صاعقه و میراژ در این رزمایش با مشارکت تمامی پایگاههای شکاری نهاجا (با محوریت پایگاه شهید عبدالکریمی بندرعباس) یکی از ویژگیهای این رزمایش 3 روزه بود که در آن برخی دستاوردهای مهم نیروی هوایی در حوزه تسلیحات و ارتقاء توانمندی پرندهها مورد تست و ارزیابی قرار گرفت.
یکی از ویژگیهای مهم این رزمایش، تست و بکارگیری موشکهای هواپایه «قادر» و «نصر» بود که در ماهای اخیر به نیروی هوایی ارتش تحویل شده اند.
اگر چه این موشکها در تستهای اولیه خود موفق بودند، اما برای اولین بار در قالب رزمایش و عملیات واقعی نیز مورد تست و ارزیابی قرار گرفتند.
امیر خلبان حسن چیتفروش سخنگوی رزمایش مدافعان حریم ولایت 4 در همین رابطه و در گفتوگو با خبرنگار دفاعی خبرگزاری فارس، با بیان اینکه این رزمایش یک رزمایش هواپایه بود، گفت: در این رزمایش رزم هوا به هوا و هوا به زمین علیه اهداف متحرک و ثابت و جنگ روی آب را شاهد بودیم.
نصب موشکهای قادر و نصر بر روی جنگنده فانتوم (اف4)
وی همچنین با اشاره به تست موشکهای جدید در رزمایش ادامه داد: در این رزمایش از موشکهای هواپایه قادر و نصر نیز استفاده شد.
چیتفروش تاکید کرد: این موشکها قابل نصب بر روی انواع جنگندهها هستند که با موفقیت در این رزمایش استفاده شدند.
گفتنی است، موشک هواپایه قادر با برد بیش از 200 کیلومتر میتواند به عنوان دست بُلند نیروی هوایی در نبردهای آینده باشد.
سخنگوی رزمایش مدافعان حریم ولایت 4 همچنین با اشاره به عملیات بُرد بلند جنگندههای سوخو در این رزمایش، اظهار داشت: علاوه بر سوخوها، فانتومها نیز با سوختگیری، در عملیات بُرد بُلند شرکت داشتهاند.
چیتفروش تصریح کرد: البته پارهای تغییرات نیز بر روی جنگندهها برای افزایش بُرد ایجاد شده که این یک کار علمی است.
وی با اشاره به مهارت خلبانان ایرانی اظهار داشت: در این رزمایش همه شکاریهای نیروی هوایی، عملیات ارتفاع پست بر روی دریا را انجام دادهاند.
سخنگوی رزمایش مدافعان حریم ولایت 4 افزود: در این شیوه، جنگنده با پرواز در یک متری سطح آب از دید رادارهای دشمن مخفی میماند و هیچ رادار و پدافندی نمیتواند آنها را رهگیری کرده و مورد هدف قرار دهد.
چیتفروش همچنین اعلام کرد که در این رزمایش از انواع بمبهای هوشمند قاصد استفاده شده و مسئولین تحقیقاتی نهاجا برای ارزیابی و یا اصلاحات در صحنه حضور داشتهاند.
جنگنده های میراژ با رنگ های استتار مختلف
وی با اشاره به اینکه ماموریت هواپیماهای میراژ، عملیات هوا به هوا و رصد کردن جنگندههای دشمن است، گفت: این هواپیماها در جهت کشف، رصد، شناسایی و پنهان شدن از دید دشمن به روزرسانی شدهاند.
ارسال دیدگاه