به گزارش مازند اصناف و به نقل از بازار خبر،عیسی گلشاهی مدیرکل دفتر بهبود کیفیت فرآوری و توسعه بازار آبزیان شیلات ایران در خصوص ماهیهای کنسروی گفت: عمده تولیدات ماهیان کنسروی بر اساس نوع گونهٔ صیدشده ماهی تن است که در آبهای جنوبی کشور صید میشود.
وی ادامه داد: در کنار ماهی تن ماهی مکریل که از خانواده تن ماهیان هستند و گونههای متفاوتی مانند قباد ماهی را شامل میشود از انواع دیگر کنسروهای ماهی به شمار میآیند، که در کشور ما تولید میشود
گلشاهی افزود: کنسرو ماهیان سطح ریز نیز در شمال کشور تهیه میشود و از انواع آن میتوان به کنسرو ماهی کیلکا در انواع مختلف بهصورت دودی و یا در سس و روغن اشاره کرد.
مدیرکل دفتر بهبود کیفیت فرآوری و توسعه بازار آبزیان شیلات ایران بیان کرد: کنسرو ماهی ساردین جنوب که در چرخه تولید قرارگرفته و اخیراً کنسرو ماهی قزلآلا نیز به چرخه تولیدی اضافه شده که محل تولید آن در استان لرستان به عنوان یکی از استانهای اصلی پرورش ماهی قزلآلا قرار دارد، کارخانه تولید در آنجا استقرار پیداکرده و فعلاً ظرفیت تولید 5 میلیون قوطی کنسرو ماهی در سال را دارد.
وی خاطرنشان کرد: این کارخانه تولیدی میتواند ماهی قزلآلا را بهصورت کنسرو شده به بازار عرضه کند و بهعنوان یکی از گونههایی که در سیکل تولیدات کنسروی قرارگرفته است به شمار آید.
گلشاهی تصریح کرد: گونههای نامبرده در تولید انواع و اقسام کنسروها استفاده میشوند. و با طعمها و اشکال متفاوت مثل سالاد ماهی تن، ککتل ماهی تن، ماهی تن بهصورت کیلی یا تند، ماهی تن دودی، ماهی تن در روغنهای مختلف، روغنزیتون، هسته انگور، کنجد و با سبزیجات و همچنین ماهی تن زعفرانی به بازار عرضه میشوند.
مدیرکل دفتر بهبود کیفیت فرآوری و توسعه بازار آبزیان شیلات ایران با اشاره به مشکلات اقتصادی در سالهای اخیر افزود: تمایل مردم برای خرید مواد پروتئینی بهطور عام در این شرایط کاهش پیداکرده اما در مورد کنسرو ماهی با توجه به اتفاقاتی که در بازار ازنظر تأمین مواد اولیه افتاده بخصوص که با کاهش قیمت مواجه بودیم 10 درصد قیمت کنسرو ماهی بهصورت میانگین در یک سال اخیر کاهش پیداکرده است. و به همین خاطر میزان فروش در بازار برای محصولات کنسروی به نسبت سال قبل افزایش پیداکرده بدین ترتیب انتظار داریم بهتدریج شرایط بازار بهبود پیدا کند و به یک حالت متعادل برسد.
وی در خصوص قیمت کنسروهای ماهی توضیحاتی داد و عنوان کرد: قیمت کنسروهای ماهی جدید فرقی باقیمت کنسرو ماهی تن قبلی ندارد، البته قیمت پایه برای کنسرو ماهی تن در روغن گیاهی است و تولید کنندهها مجاز هستند بر اساس نوع کاری که برروی محصول انجام میدهند یک مقدار قیمت را افزایش دهند اما سعی بر این است که در محدوده قیمت کنسرو استاندارد باقی بماند.
گلشاهی یادآور شد: نسبت به وزن قوطی کنسرو یا بهعبارتدیگر تعریف کنسرو در قالب 180 گرمی است و بهصورت استاندارد در روغن گیاهی میانگین قیمت یک قوطی کنسرو در حدود 5050 تومان است که رنج قیمتی از حدود 4800 تومان تا 5300 متغیر است و برای روغنهای دیگر میتواند قیمت بالاتری را داشته باشد که در میان آنها روغن کنجد به نسبت بقیه گرانتر است، اما بهطور متوسط 5 درصد تغییرات قیمت دارد.
ارسال دیدگاه