عمران خانجانی رئیس اسبق اتحادیه ی خبازان مرکز مازندران در گفتگو با خبرنگار مازند اصناف در خصوص استفاده از جوش شیرین در خبازی های مر کز استان گفت : در خبازی های مرکز استان از جوش شیرین استفاده نمی شود.
وی در ادامه تصریح کرد : عدم استفاده از جوش شیرین در خبازی های مرکز استان در طی بازرسی های مرکز بهداشت و شرکت غله به تایید رسیده است.
خانجانی در ادامه سخنانش افزود : در گذشته بعلت تعداد کم نانوایی ها و حجم بالای مشتریان خبازان بمنظور پاسخگویی بهتر به مردم مجبور بودند از جوش شیرین استفادن نمایند تا خمیر زودتر آماده گردد اما امروزه با افزایش نانوایی ها دیگر نیازی به استفاده از جوش شیرین از سوی خبازان نیست.
وی در بخش دیگری از این گفتگو با بیان اینکه امکان استفاده از جوش شیرین در نان های لواش بیشتر از بربری است اطهار داشت : در گذشته خبازان شاید جوش شیرین را بطور کیسه ای خریداری می کردند اما امروز یک کیلو از جوش شیرین شاید برای مصرف یک سال آنها هم زیاد باشد.
خانجانی در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگار ما در خصوص عدم کیفیت مطلوب نان در خبازی های مرکز استان گفت : پخت نان مطلوب به آرد خوب و با کیفیت بستگی دارد. در سالیان گذشته حداقل برای ماه مبارک رمضان با همکاری و مساعدت استانداری و مسئولان آرد با کیفیت و سفید تری در اختیار خبازان قرار می گرفت اما متاسفانه در سال جاری این اتفاق تکرار نشد.
رئیس پیشین اتحادیه خبازان مرکز استان در خاتمه ی این گفتگو و در پاسخ به سوال دیگری از خبرنگار ما در خصوص وزن استاندارد چانه های انواع نان اذعان داشت : وزن هر چانه نان بربری بین 410 تا 430 گرم و وزن هر چانه نان لواش 180 گرم می باشد. در خصوص نان سنگک نیز وزن خود نان باید 500 گرم باشد.
انتهای پیام/
حسن قربان زاده
ارسال دیدگاه