قیمت گوشت مرغ ۱۵ درصد گران‌تر شد
بازار مازندران تحت تاثیر افزایش نرخ ارز؛

قیمت گوشت مرغ ۱۵ درصد گران‌تر شد

قیمت مرغ در بازار مازندران درحالی از چهار روز گذشته با روند صعودی امروز سه شنبه به یک میلیون و ۶۵۰ هزار ریال رسید که به گفته مدیر عامل اتحادیه مرغداران استان کمبودی درتولید و عرضه وجود ندارد و تنها دلیل افزایش قیمت گوشت مرغ هم بالا رفتن قیمت نهاده های وارداتی نشات گرفته از قیمت ارز است.

به گزارش مازنداصناف و به نقل از خبرگزاری ایرنا -  روز گذشته دوشنبه بیست و چهارم آذر ماه قیمت هر کیلوگرم گوشت مرغ در بازارهای استان مازندران بین یک میلیون و ۴۵۰ هزار ریال تا یک میلیون ۵۰۰ هزار ریال در نشان های مختلف نوسان داشت، امروز قیمت مرغ با ۱۵۰ هزار ریال افزایش به یک میلیون و ۶۵۰ هزار ریال رسیده است.

بررسی ها از نوسانات قیمت مرغ نشان می دهد که ستاد تنظیم بازار مازندران اواخر مهرماه امسال قیمت مصوب مرغ زنده را ۸۷ هزار و ۱۳۰ تومان و قیمت مصرف‌کننده را ۱۳۵ هزار و ۷۰۰ تومان اعلام کرده است، در این مدت هم ثبات قیمت مرغ بوجود آمده بود اما از یک هفته گذشته با وجود این که مسوولان مازندران از افزایش قابل توجه ارسال مرغ مازاد استان به تهران و حتی خرید برای ذخیره سازی، افزایش جوجه ریزی ها و وجود نهاده ها را در بنادر شمالی خبر می دادند، اما اکنون قیمت مرغ فقط به خاطر افزایش قیمت ارز تا ۱۵ درصد بیشتر شده است.

افزایش قیمت مرغ در مازندران در حالی است که این خطه شمالی بیشترین جوجه ریزی کشور را دارد و روزانه طبق آمار رسمی جهاد کشاورزی استان بیش از ۴۰۰تن مرغ مورد نیاز تهران پایتخت کشور را نیز تامین می کند، بنابراین کمبود عرضه به عنوان یک اصل مهم در نوسانات قیمت محصول، مطرح نیست.

عادل ذوالفعلی پور فروشنده مرغ در شهر آمل امروز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا ضمن تایید افزایش قیمت مرغ با اظهار این که قیمت مرغ کشتار روز طی چهار روزاخیر صعودی شده است، گفت: امروز قیمت مرغ ۱۵ هزار تومان بیشتر از روز گذشته شد و در هر کیلو گرم به ۱۶۵ هزار تومان افزایش یافت.

وی با بیان این که تقاضا برای مرغ به دلیل افزایش ناگهانی قیمت کاهش یافت و مردم به سمت مرغ دولتی منجمد سوق پیدا کردند، اظهار داشت: مردم با قیمت امروز مرغ شوکه شدند و بیشتر آنان از خرید مورد نیاز ضروری خود نیز منصرف می شوند.

این فروشنده مرغ با توضیح این که توزیع کنندگان مرغ کمبودی را اعلام نمی کنند و هر مقدار سفارش را تحویل می دهند، خاطرنشان کرد: قیمت محصولات مرغ از جمله پای مرغ، اسکلت و سنگدان و جگر مرغ هم بهع صضورت چشم گیری بالا رفته است.

 

مدیر عامل اتحادیه مرغداران استان مازندران نیز افزایش قیمت مرغ را تایید کرد و گفت :تنها دلیل افزایش قیمت مرغ تازه کشتار بالا رفتن هزینه تولید ناشی از قیمت بالای نهاده ها است.

عطاءالله حسن زاده با توضیح این که نهاده های طیور از جمله ذرت و سویا به اندازه کافی در انبار های بنادر مازندران وجود دارد، اما برای آزاد شدن آن نیازمند تامین ارز است، گفت: از آن جایی که قیمت ارز هم روز به روز در حال افزایش است، وارد کنندگان هم نهاده ها را طبق قیمت روز ارز محاسبه می کنند.

افزایش قیمت مرغ در مازندران در حالی است که این خطه شمالی بیشترین جوجه ریزی کشور را دارد و روزانه بیش از۲۰۰ تا ۴۰۰ تن مرغ مورد نیاز تهران پایتخت کشور را نیز تامین می کند، بنابراین کمبود عرضه به عنوان یک اصل مهم در نوسانات قیمت محصول، مطرح نیست.

مصداق بارز این مقوله این که هفته گذشته سرپرست معاونت بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی مازندران از جوجه‌ریزی ۶ میلیون و ۷۰۰ هزار قطعه جوجه در دهه اول آبان‌ماه و رشد قابل توجه ۱۹ درصدی این آمار نسبت به مدت مشابه سال گذشته خبر داد.

طبق آمار استان مازندران با داشتن حدود ۲ هزار واحد مرغداری سالانه افزون بر ۲۱۰ هزار تن گوشت مرغ تولید می کند و سرانه مصرف این فراورده پروتئینی در این خطه شمال کشور نیز حدود ۲۳ کیلوگرم برای هر نفر است.

انتهای خبر/


ارسال دیدگاه