به گزارش مازنداصناف و به نقل از خبرگزاری ایرنا - نخستین جلسه استانی امنیت غذایی و تنظیم بازار مازندران امروز چهارشنبه با حضور مهدی یونسی رستمی به عنوان استاندار مازندران و اسدالله تیموری یانسری دبیر این کارگروه به همراه دیگر مسوولان و مدیران تشکل های مرتبط با تولیدات محصولات کشاورزی و بازار برگزار شد.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان این که توزیع ۶۰۰ تن برنج وارداتی یارانه ای در استان سبب کاهش و ثبات برنج های داخلی استان شده است، گفت: بررسی ها نشان می دهد که قیمت برنج کیفی طارم هاشمی و طارم محلی طی سه هفته گذشته در هر کیلو گرم تا ۲۰ هزار تومان کاهش و به ۲۷۰ هزار تومان در شالیکوبی ها آماده عرضه است.
تیموری با توضیح اینکه قیمت برنج پرمحصول کیفی شامل فجر و شیرودی نیز به ثبات نسبی رسیده است، خاطر نشان کرد: نظارت بر انجام ثبت ورود و خروج در سامانه انبار شالیکوبی ها یکی از دلایل اصلی ثبات بازار برنج استان است.
وی در عین حال با بیان این که حدود نیمی از برنج های تولید داخل توسط شرکت های بزرگ خرید و فروش و عرضه می شود، توضیح داد: بررسی ها از تخلفات و جریمه های تعزیراتی نشان می دهد که این شرکت ها نسبت به این مقررات بی توجهی می کنند.
سرپرست جهاد کشاورزی مازندران از دستگاه های نظارتی به خصوص صمت و تعزیرات استان خواست تا نسبت به فعالیت این شرکت های بزرگ اهتمام بیشتری کنند، خاطر نشان کرد: با هماهنگی ستاد تنظیم بازار تا کنون ۱۶۰ تن برنج برای ذخیره استراتژیک نیز خریداری شده است.
برنجکاری یکی از مهم ترین فعالیت کشاورزی در مازندران و منبع مهم درآمد کشاورزان استان است و با تولید بیش از یک میلیون تن، ۴۲ درصد برنج مورد نیاز کشور از این استان تامین میشود.
سالانه حدود یک میلیون تن برنج سفید در مازندران تولید می شود.
افزایش تولید مرغ و آرامش در بازار مازندران
سرپرست جهاد کشاورزی مازندران با بیان این که روند جوجه ریزی در استان مطلوب است و با عملیاتی شدن ۲۰ میلیون قطعه جوجه ریزی در مهر ماه اکنون بازار عرضه و قیمت مرغ طبق مصوبه ثبات و از آرامش خوبی برخوردار شده است، گفت: معتقدم با توجه به وجود مازاد مصرف مرغ تولیدی استان، شرکت پتشیبانی امور دام باید نسبت به ذخیره مرغ به صرت منجد اقدام کند.
وی با بیان این که دغدغه دیگر امروز جهاد کشاورزی مازندران تامین نهاده های دامی است، توضیح داد: خوشبختانه با تخصیص ارز دولتی، مشکلی در کمبود نهاده های وارداتی نداریم و اکنون در انبارهای بناد استان ذرت، سویا، سبوس، سویا و جو به اندازه کافی وجود دارد، اما سهمیه مازندران در بازارگاه باید افزایش بیابد تا واحد های خالی استان جوجه ریزی را با هدف تامین مرغ پایان سال انجام بدهند.
تیموری با ذکر این که اکنون علاوه بر واحد های مرغداری دارای مجوز و پروانه، فعالیت ۲۷۵ واحد فاقد پروانه نیز برای جوجه ریزی آماده شدند، گفت: این واحد که شناسایی شده هستند، نقش مهمی در افزایش تولید مرغ استان دارند.
وی با اظهار این که طبق بررسی های صورت گرفته اکنون ۱۵۴ هزار تن ذرت در انبار بنادر استان موجود است که می تواند تامین کننده سه ماه آینده مرغداری های استان باشد، تصریح کرد: امیدواریم با تاکید و اختیارات ویژه استاندار، این دغدغه دسترسی به نهاده ها برطرف شود.
انتهای خبر/
ارسال دیدگاه