به گزارش مازنداصناف و به گزارش خبرگزاری ایرنا - برداشت رقم جدید و نوظهور برنج ایرانی با نام "طارم روشن" در شالیزارهای مازندران آغاز شد؛ برنجی که با ویژگیهایی چون زودرسی، کیفیت بالا و عملکرد ۸ تن در هکتار، نویدبخش تحولی در کشاورزی منطقه است.
مدیر مرکز نوآوری تخصصی برنج کشور در آغاز فصل برداشت این رقم در محمودآباد گفت: طارم روشن علاوه بر کیفیت بالا، از عطر و طعم مشابه با طارم سنتی برخوردار است و برای کشت در اقلیم مازندران بسیار مناسب ارزیابی شده است.
رضا اولادی افزود: این رقم جدید با استفاده از فناوری پرتوتابی و اشعه گاما و با همکاری سازمان انرژی اتمی ایران توسعه یافته و در سازمان بینالمللی انرژی اتمی نیز به ثبت رسیده است.
این برنج به یاد شهید مصطفی روشن، دانشمند هستهای کشورمان، با عنوان "طارم روشن" نامگذاری شده است.
طبق آمار استان مازندران با داشتن حدود ۲ هزار و ۲۰۰ واحد مرغداری سالانه افزون بر ۲۱۰هزار تن گوشت مرغ تولید می کند و سرانه مصرف این فراورده پروتئینی در این خطه شمال کشور نیز حدود ۲۳ کیلوگرم برای هر نفر است.
مازندران حدود ۴۶۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی و باغی دارد که در آنها سالانه بیش از هفت میلیون تن محصول تولید می شود. ۷۲ نوع محصول کشاورزی در مازندران تولید می شود این استان در تولید ۱۵ نوع از محصولات کشاورزی و باغی هم رتبه اول تا سوم کشور را دارد.
انتهای خبر/
ارسال دیدگاه