ضرورت خرید تضمینی برنج کیلویی ۱۹۰ هزار تومان
یکپارچگی نمایندگان شمالی برای حمایت از برنجکاران؛

ضرورت خرید تضمینی برنج کیلویی ۱۹۰ هزار تومان

نمایندگان شمال کشور با هم‌صدایی و تعامل مستمر با وزارتخانه‌های مرتبط، به دنبال حمایت جدی از کشاورزان برنجکار هستند.

به گزارش مازنداصناف، در شرایطی که کشاورزی کشور با چالش‌های جدی آب، برق و نوسانات اقلیمی مواجه است، نمایندگان استان‌های شمالی ایران به‌صورت هماهنگ و یکصدا برای حمایت از کشاورزان برنجکار وارد عمل شده‌اند.

آن‌ها تاکید دارند که با مدیریت صحیح و سیاست‌های حمایتی می‌توان صنعت برنج را حفظ و ارتقا داد و از آسیب‌های واردات بی‌رویه جلوگیری کرد.


رضا حاجی‌پور، نماینده مردم آمل در مجلس شورای اسلامی، در گفت‌وگویی اعلام کرد: نمایندگان شمال کشور متحدانه پیگیر مسائل کشاورزان و به‌ویژه برنجکاران هستند و با تشکیل کمیسیون کشاورزی، مسئولان وزارتخانه‌های مرتبط از جمله وزارت نیرو و جهاد کشاورزی را برای حل مشکلات کشاورزی به مجلس دعوت کرده‌ایم.

وی با اشاره به وسعت حدود ۷۰۰ هزار هکتار زمین شالیزاری در کشور گفت: پیش‌بینی می‌شود در سال زراعی جاری ۴.۵ میلیون تن شلتوک و حدود ۲.۵ میلیون تن برنج سفید تولید شود که بسته به شرایط اقلیمی و مدیریتی این رقم نوسان دارد.» حاجی‌پور افزود که امسال به دلیل ناترازی انرژی، قطعی برق و کمبود آب، برداشت گندم کشور کاهش چشمگیری داشته و تولید برنج نیز به ۲.۱۵ میلیون تن رسیده که با کشت دوم و روش رتون می‌تواند تا ۲.۴ میلیون تن افزایش یابد.

نماینده آمل با تاکید بر حذف واسطه‌ها و دلالان در زنجیره توزیع برنج گفت: باید با فروش شبکه‌ای و مستقیم، دست واسطه‌ها را از بازار کوتاه کنیم تا کشاورزان به حق خود برسند.» او همچنین نسبت به واردات بی‌رویه برنج هشدار داد و گفت: «بر اساس کارشناسی‌های انجام شده، تنها حدود ۸۰۰ هزار تن واردات برنج نیاز کشور است و واردات بیش از این مقدار به کشاورزان ضربه می‌زند.

حاجی‌پور در خصوص قیمت مناسب برنج افزود: با توجه به هزینه‌های تولید که بیش از ۱۰۰ هزار تومان برای هر کیلوگرم برنج مرغوب محلی است، قیمت فروش باید حداقل بین ۱۸۰ تا ۱۹۰ هزار تومان باشد تا کشاورزان بتوانند از زحمات خود بهره‌مند شوند و زندگی شرافتمندانه‌ای داشته باشند.

از دیگر دغدغه‌های مطرح شده، تامین آب زارعی است که حاجی‌پور به شدت از وزارت نیرو بابت عدم مهار مناسب آب‌های سطحی و کمبود سدهای بزرگ انتقاد کرد و خواستار توجه بیشتر به این موضوع حیاتی شد.

در پایان، وی درباره کشت دوم برنج گفت: کشاورزان شمال و استان مازندران برای انجام کشت دوم مشکلی ندارند و این فرصت می‌تواند در افزایش تولید و کاهش خسارت‌ها موثر باشد.

کلام آخر
با وجود تمام مشکلات و چالش‌ها، یکپارچگی و هم‌افزایی نمایندگان شمال کشور در حمایت از کشاورزان و برنجکاران، نویدبخش روزهای بهتر در صنعت کشاورزی و امنیت غذایی کشور است. توجه به قیمت‌گذاری عادلانه، مدیریت منابع آب و حذف دلالان، راهکارهای اصلی برای حفظ و رونق این بخش حیاتی اقتصاد کشور به شمار می‌روند. ادامه این مسیر می‌تواند برنجکاران را از آسیب‌های اقتصادی نجات دهد و به تولید پایدار و ملی کمک کند.

انتهای خبر/


ارسال دیدگاه