لزوم مدیریت و زمان‌بندی واردات برنج
مجلس پای کار کشاورزی مازندران است؛

لزوم مدیریت و زمان‌بندی واردات برنج

طی بازدیدهای میدانی فراکسیون کشاورزی و امور عشایر مجلس شورای اسلامی، اعضای این فراکسیون در سفر ۲ روزه به شهرستان بابل، با حضور در مناطق کشاورزی و نشست با فعالان این حوزه، به بررسی مشکلات و چالش‌های موجود در بخش کشاورزی، دامداری و امور عشایری پرداختند.

به گزارش مازنداصناف و به نقل از خبرگزاری ایرنا - نشست اصلی این سفر با حضور اعضای فراکسیون، جمعی از مدیران استانی، فعالان بخش کشاورزی، شالیکاران، دامداران و نمایندگان اتحادیه‌ها و تعاونی‌ها امروز پنج‌شنبه در سالن جلسات فرمانداری بابل برگزار شد.

پیمان فلسفی، رئیس فراکسیون کشاورزی پویا و امور عشایر مجلس در این جلسه با تأکید بر اهمیت شنیدن مستقیم دغدغه‌ها و مطالبات فعالان عرصه تولید، اظهار کرد: در این سفر تلاش شد با دیدار از مزارع، دامداری‌ها و گفت‌وگوی مستقیم با بهره‌برداران، تصویر دقیقی از وضعیت میدانی کشاورزی استان به دست آید. همچنین نظرات و گزارش‌های مدیران استانی و شهرستانی در حوزه کشاورزی مورد بررسی قرار گرفت.

وی به اختلاف آماری در خصوص میزان تولید برنج اشاره کرد و گفت: بر اساس آمار سال‌های گذشته، میزان تولید برنج در کشور حدود ۲.۵ تا ۲.۷ میلیون تن برآورد می‌شد، اما گزارش اخیر وزارت جهاد کشاورزی از تولید ۱.۷ میلیون تن حکایت دارد.

این مقام مسوول ادامه داد: این اختلاف عددی قابل توجه، نیازمند بررسی جدی است، چرا که بر سیاست‌های واردات، تأمین ارز و تنظیم بازار داخلی تأثیر مستقیم دارد.

مجلس پای کار کشاورزی مازندران؛ لزوم مدیریت و زمان‌بندی واردات برنج

رئیس فراکسیون کشاورزی پویا و امور عشایر مجلس با بیان اینکه اتحادیه‌ها و تعاونی‌های فعال در حوزه شالیکاری می‌توانند به عنوان نهادهای مرجع، در برآورد دقیق میزان تولید نقش‌آفرین باشند، تصریح کرد: پیشنهاد شده است میزان برنج ورودی به شالیکوبی‌ها به عنوان شاخص اولیه در محاسبه تولید ملی مورد توجه قرار گیرد.

وی همچنین با اشاره به اهمیت زمان‌بندی واردات برنج، افزود: در شرایط فعلی که در فصل برداشت برنج قرار داریم، هرگونه واردات نسنجیده می‌تواند منجر به آسیب به شالیکاران و کاهش قیمت محصول داخلی شود. بنابراین، ضروری است تصمیمات وارداتی با لحاظ دقیق زمان برداشت، نیاز بازار و میزان واقعی تولید اتخاذ شود.

فلسفی با تاکید بر لزوم مقابله با سودجویی و واسطه‌گری در زنجیره تولید، گفت: با حضور موثر اتحادیه‌ها و تعاونی‌ها در زنجیره تأمین و توزیع، می‌توان دست واسطه‌ها را کوتاه و سود نهایی را به تولیدکننده واقعی برگرداند. این امر نیازمند برنامه‌ریزی جدی، حمایت نهادی و اراده اجرایی در سطح دولت و مجلس است.

مجلس پای کار کشاورزی مازندران؛ لزوم مدیریت و زمان‌بندی واردات برنج

در حال حاضر مازندران با داشتن هزار و ۷۷۳ واحد مرغ گوشتی به ظرفیت ۳۷ میلیون و ۵۷۵ هزار قطعه جوجه ریزی در هر دوره پرورش و حدود ۱۱ درصد تولید گوشت مرغ کشور، رتبه نخست را در بین سایر استان ها دارد.

طبق آمار استان مازندران با داشتن حدود ۲ هزار و ۲۰۰ واحد مرغداری سالانه افزون بر ۲۱۰هزار تن گوشت مرغ تولید می کند و سرانه مصرف این فراورده پروتئینی در این خطه شمال کشور نیز حدود ۲۳ کیلوگرم برای هر نفر است.

مازندران حدود ۴۶۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی و باغی دارد که در آنها سالانه بیش از هفت میلیون تن محصول تولید می شود. ۷۲ نوع محصول کشاورزی در مازندران تولید می شود این استان در تولید ۱۵ نوع از محصولات کشاورزی و باغی هم رتبه اول تا سوم کشور را دارد.

برنجکاری یکی از مهم ترین فعالیت کشاورزی در مازندران و منبع مهم درآمد کشاورزان استان است و با تولید بیش از یک میلیون تن، ۴۲ درصد برنج مورد نیاز کشور از این استان تامین می‌شود.

طبق آمارهای رسمی، مجموع باغ های مرکبات مازندران ۱۱۲ هزار هکتار با تولید سالانه بیش از سه میلیون و ۵۰۰ هزار تن است، از مجموع باغات مرکبات مازندران ۸۰ هزار هکتار زیر کشت ارقام مختلف پرتقال، ۳۰ هزار هکتار ارقام مختلف نارنگی و بقیه زیر کشت محصولاتی از جمله نارنج و لیمو قرار دارند.

همچنین استان مازندران حدود ۲ میلیون و چهار هزار هکتار مساحت دارد که از این مقدار حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار عرصه های طبیعی شامل جنگل و مرتع است.

انتهای خبر/


ارسال دیدگاه