به گزارش مازنداصناف و به نقل از خبرگزاری ایرنا - طبق آمار اتحادیه شالیکوبی داران مازندران بر خلاف سال گذشته که در چنین روزهایی حدود ۱۰درصد محصول کشاورزان در انبارها آماده فروش بوده است، اما این آمار اکنون به صفر رسیده است. یعنی در هر یک از واحد های شالیکوبی های مازندران محصولی که متعلق به کشاورزان باشد اصلا وجود ندارد.
همان طوری که عرضه و تقاضا یک اصل مهم در تجارت هر کالایی است و طبق این اصل عرضه کم برنج در قیمت این محصول تاثیر گذاشته است. طبق اعلام کارشناسان برنج متعلق به شالیکاران از شالیکوبی های مازندران خارج شد، برنجی کیفی که امروز در بازار مصرف عرضه می شود متعلق به افرادی است که برنج را حداکثر با یک سوم قیمت کنونی از تولید کنندگان خریداری کردند.
جهش محسوس قیمت برنج های تولید داخل حتی برای مازندرانی که این روزها در ماه محرم نیاز به تهیه این محصول دارند، باورنکردنی شده است، رکوردزنی قیمت فعلی این روزهای برنج طارم محلی و هاشمی در بازار مازندران در حالی است که متوسط قیمت این رقم در زمان برداشت سال زراعی گذشته یعنی از مهر ماه تا اواخر بهمن ماه سال گذشته ۷۵۰ تا ۹۰۰ هزار ریال بوده است. این برنج تا اواخر اردیبهشت امسال به یک میلیون و ۵۰۰ هزار ریال رسیده بود، اما امروز به بیش از سه میلیون ریال افزایش یافته است.
مشاهدات خبرنگار ایرنای مرکز ساری از چند فروشگاه زنجیره ای نشان می دهد برنج های کیفی تولید داخل در بسته بندی های ۱۰ کیلویی به صورت محدود با قیمت هر کیلو ۲ میلیون و ۵۰۰ تا ۲میلیون و ۷۰۰ هزار ریال عرضه می شود.
قیمت برنج خارجی که در این فروشگاه ها عرضه می شود نیز به نسبت یک ماهه گذشته افزایشی شده است. برنج محسن که به ندرت عرضه می شود به کیلویی یک میلیون و ۵۰ هزار ریال و برنج طبیعیت به حدود ۹۰ میلیون ریال رسیده است. به نظر می رسد عرضه برنج خارجی هم نتوانست عامل تعدیلکنندهای برای قیمت برنج داخلی باشد.
امیدواری شالیکاری مازندران برای واقعی شدن قیمت برنج نو
طبق اعلام رسمی سازمان جهاد کشاورزی مازندران امسال ۲۲۸هزار هکتار از زمین های شالیکاری استان نشا کاری شده است و حداکثر تا ۲۰ روز آینده برداشت شالی در منطقه دشت هراز واقع در منطقه مرکزی یعنی در آمل، بابل، محمودآباد، فریدونکنار و بابلسر شروع خواهد شد.
بررسی ها از اظهارات کشاورزان نشان می دهد که آنان توقع ندارند قیمت برنج نو به همین میزان رقم بخورد اما امیدوار به واقعی شدن قیمت برنج طبق هزینه های تولید و سود منطقی هستند.
به گفته شالیکاران اگر قیمت برنج جدید امسال با توجه به هزینه های سنگینی که بابت دستمزد و نهاده های کشاورزی انجام شده است، کمتر از یک میلیون و ۷۰۰ هزار ریال باشد، به صرفه نخواهد بود و در واقع اجحاف در حق تولید کنندگان است.
انتهای خبر/
ارسال دیدگاه