پیشنهاد راهبردی مازندران در خصوص تنظیم بازار برنج و مرکبات کشور
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران خبر داد؛

پیشنهاد راهبردی مازندران در خصوص تنظیم بازار برنج و مرکبات کشور

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان این که رویکرد حمایت از تولید کنندگان محصولات کشاورزی در شمال از راهبردهای جدی دولت است، گفت: در همین راستا پیشنهاد شده است که مازندران توانایی انجام تنظیم بازار ۲ محصول برنج و مرکبات کشور را دارد و پایداری عرضه این محصولات را تضمین می کند.

به گزارش مازنداصناف، بابک مومنی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با توضیح این نکته که ایجاد آرامش و امنیت برای سرمایه گذاری برای تولیدات محصولات کشاورزی مازندران یک امری ضروری است ، توضیح داد: اگر دولت برنامه تنظیم بازار برنج و مرکبات کشور را بر عهده مازندران بگذارد ، پایداری عرضه این ۲ محصول را تضمین خواهیم کرد؛ البته به شرطی که اختیار کمبود برنج را بر اساس نیازمندی های واقعی برای واردات و مازاد محصول مرکبات را برای صادرات داشته باشیم.

وی با ذکر این نکته که تامین به موقع منابع در قالب تسهیلات به بخش های تعاونی و خصوصی مرتبط با بازرگانی کشاورزی ضروری است، ادامه داد:‌ این موضوع فقط با تامین پنج همت قابل حل است، یعنی با تنظیم بازار محصولات کشاورزی، رضایتمندی تولید کنندگان و مصرف کنندگان فراهم می شود.

رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به این که امنیت سرمایه گذاری در بخش کشاورزی علاوه بر امنیت غذایی کشور، معیشت کشاورزان را تضمین می کند، اظهار کرد: در همه نظام های اقتصادی دنیا ۱۰ درصد از تسهیلات سرمایه در گردش برای تنظیم بازار محصولات تولیدی است، موضوعی که در کشور ما نادیده گرفته می شود.

مومنی به ظرفیت تولید یک میلیون تن برنج سفید و بیش از سه میلیون و ۷۰۰ هزار تن مرکبات در مازندران اشاره کرد و گفت: با تامین منابع و تفویض اختیار می توانیم سالانه ۱۰۰ هزار تن برنج سفید و بیش از ۵۰ هزار تن مرکبات را برای تنظیم بازار کشور برنامه ریزی کنیم.

این مقام مسوول به سفر هفته پیش رییس قوه قضاییه به استان مازندران اشاره کرد و بیان داشت: موضوع تبصره چهار ماده یک قانون حفظ کاربری زمین در مازندران برای تولید کنندگان استان درسرساز شده است و نیازمند بازنگری است، مقوله ای که به دستگاه قضا اعلام شد.

وی توضیح داد: این که فقط در داخل بافت تغییری کاربری حساب می شود و کشاورز در بافت زمین های خود را نمی تواند از دامداری به زراعت و یا باغبانی تغییر کاربری بدهد، فعالیت های کشاورزی را دچار مشکل کرده است، از سوی دیگر تقویم اراضی کشاورزی نیز سرمایه گذاری در مازندران را با چالش های مختلفی مواجه کرد.

                

این مسوول کشاورزی مازندران به ارزش بالای زمین در استان اشاره کرد و توضیح داد:‌ این که سرمایه گذار زمین را با قیمت بالا بخرد و باردیگر با پرداخت ۸۰ درصد قیمت روز زمین برای تغییر کاربری جدید پرداخت کند و هزینه های ساخت ساز را هم متقبل شود، ‌اصلا قابل قبول نیست و در واقع راهبرد سرمایه گذاری در استان قفل شده است.

مومنی با بیان این که موضوع دیگری که در سفر دستگاه قضا اعلام شد پرونده تعطیلی پژوهشکده اکولوژی خزر در ساری بوده است، گفت: با توجه به این که این مرکز بزرگترین ذخایر ژنتیکی دریای خزر را در اختیار دارد، باید نسبت به حکم خلع ید این مرکز تجدید نظر شود، موضوعی که به رییس دستگاه عدلیه کشور اعلام شد.

به گزارش ایرنا، بر اساس حکم دادگاه عمومی و حقوقی ساری، پژوهشکده اکولوژی خزر واقع در فرح‌آباد شهرستان ساری از ۲۵ فروردین امسال پلمب شد. این حکم به دنبال شکایت پنج فرد صادر شده که مدعی مالکیت ۱۶.۵ هکتار از اراضی پژوهشکده هستند.

اگرچه دادستان ساری و شخص استاندار مازندران نیز پیگیر حفظ پژوهشکده اکولوژی خزر در منطقه فرح آباد ساری هستند، اما پژوهشکده اکولوژی خزر با حکم دادگاه عمومی و حقوقی ساری، به دلیل اختلاف مالکیت ۱۶.۵ هکتار زمین، پلمب شد.

باتوجه به مطالب ارائه شده متوقف شدن تمامی فعالیتهای تحقیقاتی این پژوهشکده علاوه بر لطمات و صدمات بر تجهیزات آزمایشگاهی و بانکهای زیستی موجود، تاثیر منفی بر عملکرد علمی – پژوهشی این پژوهشکده دارد، بنابراین محققان این پژوهشکده تقاضا دارند تا شرایطی فراهم شود تا بتواند فعالیتهای ضروری تحقیقاتی انجام دهند تا تبعات منفی پیش آمده به حداقل ممکن کاهش یابد.

انتهای خبر/

 

 


ارسال دیدگاه