رونق عیدانه بازارهای ماهی فروشان مازندران + قیمت انواع ماهی
صیادن دست پر از دریا بر می‌گردند؛

رونق عیدانه بازارهای ماهی فروشان مازندران + قیمت انواع ماهی

همه ساله در ایام پایانی سال سنت سبزی پلو با ماهی شکم پر یکی از عوامل افزایش تقاضای عرضه و خرید آبزیان است، سنتی که سبب شد تا این روزها شاهد رونق عیدانه بازار ماهی فروشی در مازندران باشیم.

به گزارش مازنداصناف، سنت خوردن سبزی پلو و ماهی در شب عید نزد ایرانیان همچنان رایج است و این سنت در استان های شمالی از جمله مازندران که تولید کننده برنج و ماهی است، مورد توجه ویژه قرار می گیرد.

سبزی شکم‌پری معمولا در شکم ماهی جای داده می‌شود، برای تهیه این غذا، زنان مازندرانی ترجیح می‌دهند از ماهی ماده استفاده کنند تا فضای بیشتری برای کار داشته باشند. در دیگر مواقع و به ویژه برای ماهی سرخ کرده، ترجیح بر این است از ماهی نر استفاده کنند چون گوشت بیشتری دارد.

در شرق و مرکز و همچنین غرب مازندران اگرچه از سبزی‌های تقریبا یکسانی برای تهیه سبزی شکم‌پری استفاده می‌کنند اما سبزی تهیه شده در ۲ منطقه شرق و مرکز و غرب مازندران، متفاوت است و هر یک، طعم خاص خود را دارد.

انارریجه، برگ سیر، شوید، اوجی، زولنگ، سرسم، شنبلیله، جعفری، گشنیز و تره سبزی‌های معطر و صحرایی است که برای تهیه مواد ماهی شکم‌پر در مرکز و شرق مازندران استفاده می‌شود.

انارریجه ماده غالب سبزی شکم‌پری است و تره، اوجی، شنبلیله، جعفری و گشنیز تقریبا به یک میزان استفاده می‌شود و از نظر کمیت، در رده دوم قرار دارند و بعد مابقی سبزی‌ها؛ انارریجه، اوجی و زولنگ از سبزی‌های صحرایی و خودرو در مازندران هستند و بهار فصل رویش این سبزی‌هاست، در دشت، صحرا و اطراف جنگل، این سبزی‌ها می‌رویند و از نعمت‌های طبیعی منطقه به شمار می‌آیند.

این سبزی‌ها را پس از پاک کردن و شستن، خرد کرده و می‌پزند. رب انار، گردو، تخم انار خشک آسیاب شده از موادی است که به این سبزی اضافه می‌شود تا سبزی شکم‌پری آماده شود.

رونق عیدانه بازارهای ماهی فروشان مازندران

ماهی سفید ویژه شکم پری

گزارش میدانی امروز دوشنبه خبرنگارما  از بازار ماهی فروشان ساری، بابلسر، فریدونکنار نشان می دهد به دلیل افزایش صید به ویژه ماهی سفید، قیمت ها چندان نوسانی نداشته است و این امر سبب شد تا با حضور شهروندان، مسافران و گردشگران، بازار ماهی فروشان رونق بیشتری بگیرد.

در حال حاضر قیمت ماهی «سفید» دریایی با وزن یک کیلو و ۲۰۰گرم ۶میلیون ریال و در وزن زیر ۶۰۰ گرم تا سه میلیون ریال است است، ماهی پرورشی سفید که به آن آمور نیز گفته می شود نیز در اوزان ۷۰۰ تا یک کیلو گرمی ۲ میلیون و ۵۰۰ تا سه میلیون و ۳۰۰ هزار ریال عرضه می شود.

ماهی «کپور» به عنوان یکی دیگر از ماهیان دریایی که با لحاظ چثه بزرگ و پهن تر مناسب تر برای جای دادن انواع سبزی در شکم این گونه است، به دلیل کاهش صید قیمت بالاتری دارد، هر کیلو گرم ماهی کپور با وزن یک کیلو گرم تا چهار میلیون ریال خرید و فروش می شود.

قیمت ماهی «کفال» هم در بازار ماهی فروشان مازندران در وزن های ۶۰۰ تا ۸۰۰ گرم سه میلیون ریال عرضه می شود.

بررسی ها نشان می دهد که انواع ماهی «قزل آلا» به عنوان ماهیان پرورشی سردآبی با قیمت ۲ میلیون و ۵۰۰ تا دو میلیون و ۷۰۰ هزار ریال در هر کیلو گرم به فروش می رسد.

«کپور» و «فیتیفاک» ۲ گونه دیگر از ماهیان پرورشی مازندران است که طی روزهای اخیر به دلیل افزایش تولید و کاهش صادرات سبب شد تا دوره‌گردی برای فروش آنها در مناطق مختلف استان رونق بگیرد.

در حال حاضر قیمت هر کیلو ماهی فیتیفاک و آزاد پرورشی یک میلیون و ۱۰۰ هزار ریال، و کپور پرورشی هم تا یک میلیون و ۶۰۰هزار ریال عرضه می شود.

رونق عیدانه بازارهای ماهی فروشان مازندران

طبق آمار رسمی شیلات مازندران ،صید ماهی‌های استخوانی در دریای مازندران به ۲هزار و ۸۰۰ تن رسید که نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد هشت درصدی برخوردار است.

بنابر این گزارش ارزش ریالی این میزان صید ۸۶۰ میلیارد تومان است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۴ درصد افزایش نشان می دهد.

همسایگی با دریای خزر در نوار ساحلی به طول بیش از ۴۰۰ کیلومتر و وجود ۵۴ شرکت تعاونی صیادی پره در این استان با اشتغال حدود چهارهزار و ۲۰۰ نفر و همچنین فعالیت بیش از سه‌هزار و ۸۰۰ مزرعه آبزی‌پروری سبب شده که مازندران بیشترین سهم را در فعالیت‌های شیلاتی جنوب دریای خزر داشته است.

صید و ماهیگیری در سواحل دریای خزر به روش " پره " است به این صورت که تورهایی با ارتفاع هفت تا ۱۰ متر و به طول یک هزار و ۲۰۰ متر به کمک یک قایق به صورت نیم دایره در فاصله مشخصی از ساحل دریا (۱۴ متری عمق دریا) ریخته و پس ازانباشته شدن از ماهیان استخوانی شامل گونه های کفال، سفید و کپور، به وسیله تراکتور به ساحل کشیده می شود.

سر صیاد، فوکا پوش (صیادان باچکمه های بلند) تور ریز، چینت چی (مرمت کار تور) قایقران و تراکتور ران از نیروهای اصلی در انجام صیادی پره هستند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

انتهای خبر/


ارسال دیدگاه