به گزارش مازنداصناف، عطاالله حسنزاده در گفتگو با خبرنگار ما با این مقدمه که اتحادیه مرغداران استان مازندران از اوایل دهه ۶۰ فعالیت خود را با ۱۴ عضو آغاز کرده است؛ گفت: از شرقیترین نقطه استان یعنی بهشهر و گلوگاه تا غربیترین نقطه استان یعنی تنکابن و رامسر، تحت پوشش این اتحادیه قرار دارند.
وی افزود: طی نزدیک به چهار دهه این اتحادیه، فراز و نشیبهای فراوانی را پشت سر گذاشت و امروز در ۲۰ شهرستان دارای شرکت تعاونی و دارای ۱۱ عضو ثابت هستیم که در حال ارائه خدمات نظیر خدمات یارانهای و خدمات پخش و تامین نهادهها به یکایک تعاونیهای استان هستیم.
مدیرعامل اتحادیه مرغداران استان مازندران، با بیان اینکه تمامی این خدمات در چارچوب سهمبری تعاونیها صورت میگیرد؛ خاطرنشان کرد: در دو بخش خدمات بهداشتی و تعامل با مدیران بخش دولتی نیز اقدامات موثری صورت گرفته است، چرا که معتقدیم اتحادیه مرغداران در درجه نخست میبایست دارای تعامل سازنده با متولیان تولید و مولیان بهداشتی داشته باشد که ارتباط مستقیمی با فعالیت تولیدکنندگان این حوزه دارند و اگر این دوتعامل در کنار هم قرار گیرند در جهت رشد و توسعه صنعت مرغداری، تاثیر بسزایی خواهد داشت.
نقش موثر تعامل در تقویت صنعت طیور
این مسئول ادامه داد: بر این اساس، از خشت نخست، سیاستهای اتحادیه مرغداران بر این گذاشته شد که برنامهریزی جامع و هماهنگی کامل با مدیران سهگانه معاونت توسعه بازرگانی، معاونت امور دام و ادارهکل دامپزشکی مازندارن صورت گیرد.
حسنزاده بیان کرد: استان مازندران به دلیل شرایط خاص اقلیمی دارای مرغداریهایی است که هر لحظه در معرض آسیب قرار دارند و لذا میبایست اتحادیه با این دستگاهها به ویژه ادارهکل دامپزشکی مازندارن در موضوع قرنطینهای و بهداشتی، زیست محیطی پرنده و مسائلی از این دست، دارای ارتباطات تنگاتنگی باشد.
پیشبینی بحران؛ حاشیه امن دامپزشکی مازندران برای مرغداران
وی عنوان کرد: همواره ادارهکل دامپزشکی مازندارن و ادارات شهرستانها، ارتباطات خوب و سازندهای را با تعاونیهای سطح استان داشته و دارند که رابطه بسیار معقول و قابل اتکایی است که در مواقع اضطرار، کمک حال تولیدکنندگان خواهد بود.
مدیرعامل اتحادیه مرغداران استان مازندران، اعلام کرد: یکی از مسائلی که در مبحث کاهش هزینههای تمامشده میتواند تاثیرگذار باشد، رعایت موازین بهداشتی و پایینآوردن هزینههای دارویی است که در این مقوله، پیشبینی و همکاری ادارات دامپزشکی در کارگاههای آموزشی، بهکار مرغداران خواهد آمد.
این مسئول، ادامه داد: در مواقع بحرانی، اقدامات ادارهکل دامپزشکی با مسئولیتپذیری و اطلاعرسانی بهموقع به تعاونیها و مرغداران، یک امر بازدارنده است که از خسارتهای وارده به این صنعت، کاسته است و در طی دو دهه مسئولیت بنده در اتحادیه مرغداران و در دوره اخیر، تلاش بنده این بوده که ارتباط و تعامل اتحادیه را با مدیران مرتبط با صنعت مرغداری، حفظ و تقویت کنم.
تعامل دو سویه عاملی بازدارنده از خسارات سنگین به تولیدکنندگان
حسنزاده اذعان کرد: در شرایطی که خیلی از ادارات شهرستانی با مشکل حملونقل مواجه هستند این راتباط و تعامل دوسویه موجب شد که تمامی تعاونیها، همکاری لازم را با ادارات داشته باشند.
وی مطرح کرد: در مواقعی که از سوی ادارهکل دامپزشکی استان، پیشبینی وقوع بحران میشود، در جلسات متعدد با پیگیری و ارائه راهکارها از سوی دامپزشکی و نیز با همفکری و مشارکت دو جانبه، تلاش میشود تا خسارتها به حداقل ممکن برسد.
مدیرعامل اتحادیه مرغداران استان مازندران، تصریح کرد: از آنجا که استان مازندران نقش کلیدی در امنیت غذایی کشور و نیز بازار معین پایتخت دارد، تولیدات صنعت مرغداری هم باید در دسترس باشد و هم باید حداکثر تولید را داشته باشد تا بازار مصرف دچار اختلال نشود.
وفاق؛ راهکاری کارگشا در صیانت از صنعت مرغداری
این مسئول ادامه داد: تمامی این موضوعات در چارچوب ایجاد کارگروههای تخصصی، برنامههای آموزشی و جلسات توجیهی انجام میشود تا با پیشبینی بحرانها از خسارات وارده بکاهیم.
حسنزاده، اقدامات دستگاههای سهگانه و مرتبط را در صیانت از صنعت مرغداری بسیار کارگشا ارزیابی کرد و گفت: هر کجا که نیاز به حمایت از تولیدکنندگان این صنعت بود، این دستگاهها از کمک و حمایت، دریغ نکردهاند که موجب شده تا نه تولیدکننده و نه مصرفکننده، هیچ یک متحمل خسارت نشوند.
وی اعلام کرد: در شرایطی کنونی که تولید امری بسیار دشوار است، اگر این تعامل، وفاق و مسئولیتپذیریها در دستگاهها نباشد قطعا عوامل موثر بر تولید به سمتوسویی خواهد رفت که به زیان تولیدکننده و مصرفکننده خواهد بود.
مدیرعامل اتحادیه مرغداران استان مازندران، اشاره کرد: همواره سهمبری استان مازندران در تولید مرغ گوشتی کشور، جلوتر از سایر استانها است و هم اکنون ماهانه بهطور متوسط ۱۷ میلیون جوجهریزی در استان مازندران صورت میگیرد.
هیچ کمبودی در تامین مرغ شب عید نداریم
این مسئول، با اشاره به افزایش ۳۰ درصدی جوجه ریزی در مرغداریهای استان، اظهار کرد: با توجه به برنامهریزی صورت گرفته و جوجهریزی ۱۷ میلیون قطعهای در دی و بهمنماه، هم اکنون مشکلی در تامینمرغ شب عید و ماه رمضان در بازار استان نداریم.
حسنزاده با بیان اینکه وضعیت بازار مرغ برای شب عید امسال مناسب است و هیچ کمبودی وجود ندارد، افزود: قیمت حمایتی مرغ مصوب وزارت جهاد کشاورزی ۶۰ هزار تومان است، اما هم اکنون مرغ زنده از مرغداری پایینتر از قیمت مصوب یعنی ۵۶ هزار تومان عرضه میشود.
وی خاطرنشان کرد: ۱۴میلیون قطعه جوجه ریزی، اسفندماه امسال در واحدهای مرغداری مازندران انجام شد.
فقدان بیمه چالش جدی مرغداران
مدیرعامل اتحادیه مرغداران استان مازندران، ادامه داد: قیمت عرضه پایینتر از نرخ حمایتی بیانگر آن است که تولید ما بیش از مصرف و عرضه ما بیش از تقاضا است و لذا باید بیمهای وجود داشته باشد که این اختلاف را برای تولیدکننده، پوشش دهد تا متحمل زیان نشود.
این مسئول، مطرح کرد: چون بحث ذخیرهسازی مطرح میشود متاسفانه این خرید نیز دارای ایراداتی است که مرغدار از آن استقبال نمیکند و با توجه به همین چالشها علیرغم اینکه مشکلی در عرضه نداریم اما قیمت کنونی منطقی نیست و قیمت پایینتر از ۶۵ هزار تومان برای مرغدار، مقرون به صرفه نیست.
حسنزاده عنوان کرد: امروز قیمت هر کیلو مرغ از بسیاری از اقلام اساسی است و در واقع قیمت یک کیلو مرغ کمتر از یک کیلو سیب است و لذا باید نگاه حمایتی به مرغدار داشت تا این صنعت با قوت بکار خود ادامه دهد.
مرغ لاین نیازمند تغییر وضعیت
وی تاکید کرد: مرغ لاین یک ذخیره استراتژیک برای کشور است و قطعا امروز نیاز به تیمهای تحقیقاتی، علمی و ژنتیکی دارد که تغییر وضعیت مرغ لاین موجب شود تا هم گوشتدهی بیشتری داشته باشند و هم تابآوری بیشتری برای رقابت با سایر محصولات مشابه کشور داشته باشد و غیر از این نمیتوان تصوری را در ذهن پروراند.
مدیرعامل اتحادیه مرغداران استان مازندران، متذکر شد: هم اکنون بالغ بر ۲ هزار و ۲۰۰ مرغدار پروانهای و غیر پروانهای در استان مازندران در حال فعالیت هستند که یک هزار و ۹۵۰ واحد دارای پروانه و ۳۰۰ مرغداری غیر پروانهای هستند که غیرپروانهای به معنای غیر مجاز نبوده و بلکه این واحدها به دلیل توسعه شهر و روستا، شرایط موجود همخوانی با شرایط فعالیت آنان ندارد که باید در این خصوص، تمیهیداتی اندیشیده شود.
این مسئول یادآور شد: باید چارهای اندیشیده شود تا ضمن رعایت موازین بهداشتی و قانونی، فعالیت این مرغداریها با توجه به سهمبری آنان در بازار و تولید نیز دیده شود.
انتهای خبر/
ارسال دیدگاه