به گزارش مازنداصناف، عباسعلی وفائی نژاد دبیر کارگروه آرد و نان و مدیر کل غله و خدمات بازرگانی استان مازندران با تاکید بر صدور پروانه کسب نانواییها به صورت ایجاد مجتمعهای تولید نان، گفت: با تاکیدات صورت گرفته توسط استاندار مازندران، ایجاد مجتمعهای تولید نان از برنامههای مهم کارگروه گندم آرد و نان استان است که باید طی یک پروسه زمانی مشخص شکل گیری شود.
او افزود: اتحادیههای صنفی و کارگروههای آرد و نان شهرستانها میتوانند با برنامه ریزی مناسب، پروانه کسب واحدهای جدید که از آرد یارانهای نوع ۶ یا قیمت تمام شده استفاده میکنند، در قالب مجتمعهای تولید نان که توان پخت چند نوع نان را دارند صادر گردد.
وفائی نژاد گفت: استفاده از تجربه ایجاد مجتمعهای تولید نان، با تنوع پذیری و افزایش تولید و همچنین اختیار مصرف کنندگان در خرید، عمده نان مورد نیاز شهروندان را تامین کرده و موجب کاهش صفهای نان در استان خواهد بود.
او همچنین به موضوع چند نرخی بودن گندم و به تبع آن آرد یارانهای اشاره کرد و افزود: شکافی که بین قیمت گندم یارانهای و قیمت واقعی گندم وجود دارد یکی از عوامل مهم برای به انحراف رفتن آرد و یارانه پرداختی در این حوزه است.
وفائی نژاد گفت: در سال جاری هر کیلو گندم تولیدی ۱۷۵۰۰ تومان از کشاورز خریداری شد، اما هرکیلو گندم برای آرد خبازی یارانهای نوع ۱ به قیمت ۶۶۵، برای خبازیهای یارانهای نوع ۲ به قیمت ۹۰۰ و نوع ۳ و نوع ۶ برای مصارف صنف و صنعت و برخی نانواییهای جدید با قیمت ۱۲ هزارتومان به کارخانجات آرد تحویل داده میشود.
او با توجه به ضرورت پیشگیری از بروز انحرافات و ایجاد اختلال در مسیر خدمت رسانی به مردم، افزود: یکی از راههای جلوگیری از وقوع تخلف و به انحراف رفتن یارانههای پرداختی توسط دولت، توزیع آرد یارانهای با قیمت یکسان است.
وفائی نژاد با بیان اینکه سالانه یارانه سنگینی در حوزه گندم، آرد و نان پرداخت میشود، گفت:، یکی دیگر از راههای پیشگیری از انحراف در مسیر تولید نان، پرداخت یارانه به آخرین حلقه مصرف است، در این صورت بخش زیادی از تخلفات که به دلیل اختلاف زیاد قیمت در این حوزه وجود دارد از بین خواهد رفت و مصرف کننده نیز اختیار انتخاب نان کیفی را خواهد داشت.
او افزود: با این اقدام پخت نان در خبازیها رقابتی شده و رضایت شهروندان نیز با مراجعه به نانوایی که عملکرد بهتری دارد افزایش خواهد یافت.
انتهای خبر/
ارسال دیدگاه