از ورود خودروهای خارجی و کاهش تلفات و حوادث جاده‌ای تا اولویت‌های ۴ گانه ناجا و وضعیت مرزبانان

از ورود خودروهای خارجی و کاهش تلفات و حوادث جاده‌ای تا اولویت‌های ۴ گانه ناجا و وضعیت مرزبانان

<p>&nbsp;<span style='font-family: Tahoma;'>فرمانده نیروی انتظامی در نخستین نشست خبری خود در سال جدید درباره ورود خودروهای خارجی و کاهش تلفات و حوادث جاده&zwnj;ها، اولویت&zwnj;های ۴ گانه ناجا در سال ۹۳ و وضعیت مرزبانان سخن گفت.</span></p>

به گزارش مازند اصناف و به نقل از  فارس، پیش از ظهر امروز نشست خبری سردار اسماعیل احمدی مقدم با هدف تشریح اقدامات نیروی انتظامی در سال ۹۲ و اولویت ها در سال ۹۳ برگزار شد.


در زیر متن کامل نشست خبری سردار احمدی مقدم را می‌خوانید.

افزایش ۱۲ درصدی کشف سرقت‌ها/ کاهش وقوع جرائم بزرگ در نوروز

سردار اسماعیل احمدی مقدم ضمن تبریک سال نو و تسلیت ایام فاطمیه گفت: در 20 روز اجرای طرح نوروزی سرقت‌ها کاهش داشته است.

وی با اشاره به این مطلب که کیف قاپی در این ایام 15 درصد کاهش داشته است گفت: سرقت به عنف 18 درصد کاهش داشته و این در حالی است که در این مدت سرقت از بانک هم نداشتیم و باید گفت در مجموع جرایم بزرگ کاهش داشته است.

فرمانده نیروی انتظامی کشور با اشاره به این مطلب که کشف سرقت‌ها در سال 91 به میزان 65 درصد بوده است گفت: این رقم در سال 92 به عدد 77 درصد رسیده است و افزایش 12 درصدی داشته است.

وی همچنین درباره میزان سفرهای هموطنان نیز گفت: 670 هزار ایرانی به خارج از کشور سفر کردند که این رقم 35 درصد افزایش داشته نسبت به مدت مشابه سال قبل.

سردار احمدی مقدم درباره حوادث مربوط به چهارشنبه اخر سال نیز گفت: ما در سال 92 کاهش 40 درصدی حوادث چهارشنبه سوری نسبت به سال گذشته را شاهد بودیم.

فرمانده نیروی انتظامی کشور درباره اولویت‌های ناجا در سال 93 نیز گفت: اولویت ما در سال 93 در بخش ماموریت مبارزه با سرقت و افزایش توان کشف است.

وی افزود: اولویت دوم مبارزه با مواد مخدر است خصوصا با سرمایه گذاری در شرق کشور و همکاری سپاه کار شتاب بیشتری گرفته و امیدواریم تا نیمه امسال مرزهای خاکی پاکستان را در کنترل نسبی خود درآوریم.

سردار احمدی مقدم اولویت سوم ناجا را مرزهای کشور دانست و گفت: به خصوص که ما در سال گذشته 77 شهید داشته ‌ایم که 41 نفر مربوط به سیستان و بلوچستان بوده است.

وی تصریح کرد: اولویت چهارم راهنمایی و رانندگی و موضوع به روز رسانی جریمه ها، تسریع خروج ناوگان فرسوده، بهبود ایمنی و کیفیت خودروها و افزایش امنیت جاده ای است.

کاهش ۴.۳ درصدی تصادفات/کاهش ۱۵.۷ درصدی تلفات سر صحنه/فوت ۵۱۲ هموطن

سردار اسماعیل احمدی مقدم درباره عملکرد پلیس در سال 92 و همچنین طرح نوروزی گفت: در موضوع تصادفات امسال نسبت به 20 روز سال گذشته شاهد کاهش 4.3 درصدی بودیم.

وی افزود: این در حالی است که در موضوع کشته‌های سر صحنه تصادفات نیز با کاهش 15.7 درصدی روبرو بودیم که آماری خوبی برای ما محسوب می‌شود.

سردار احمدی مقدم درباره تعداد فوت شدگان در 20 روز اجرای طرح نوروزی گفت: 512 نفر از هموطنانمان در تصادفات کشته شدند و این در حالی است که مجروحین 9170 نفر بودند که 2.7 درصد کاهش یافته است.

فرمانده نیروی انتظامی کشور درباره میزان ترددهای جاده‌ای نیز گفت: ما امسال شاهد 9.6 درصد افزایش ترددها در جاده‌ها بودیم که در این میان مصرف بنزین نیز 4.5 درصد افزایش داشته است.

وی همچنین در تشریح اقدامات سال ۹۲ ناجا گفت: در سال 92 نیروی انتظامی 500 تن مواد مخدر کشف کرد که 14 درصد افزایش نسبت به سال 91 داشته است.

سردار احمدی مقدم گفت: سگ های موادیاب 42 تن مواد کشف کردند و بیشترین کشف مواد مخدر در هرمزگان با 87 تن و کرمان 86 تن بوده است.

فرمانده نیروی انتظامی کشور گفت: یگان های مرزی 72 تن مواد مخدر کشف کردند و در سیستان و بلوچستان نیز 44 تن انواع مواد مخدر کشف شد.

اظهارنظر زودهنگام درباره مرزبانان موضوع را پیچیده تر می‌کند

سردار اسماعیل احمدی مقدم در ادامه نشست خبری امروز صبح خود درباره آخرین وضعیت مرزبانان گفت: اطلاعاتی که ما ارائه می دهیم باید با توجه به ملاحظات امنیتی و بر اساس داده های قطعی باشد.

وی افزود: برخلاف تصور برخی اینکه ما حرفی نمی زنیم و اظهار نظری نمی کنیم دلیل بر این نیست که نسبت به وضعیت مرزبانانمان بی توجه هستیم بلکه اظهارنظرهای زودهنگام مساله را پیچیده تر می‌کند.

سردار احمدی مقدم گفت: هر زمانی که مرزبانانمان وارد خاک جمهوری اسلامی شدند آن موقع می توانیم اظهارنظر رسمی کنیم و فرآیند کار را شرح دهیم.

در ادامه این نشست یکی از خبرنگاران پرسید آیا این افراد پس از بازگشت مشمول معافیت می شوند که احمدی مقدم گفت: من نمی دانم چرا اینقدر بحث مرخصی یا معافیت مرزبان ها برای خبرنگاران مهم شده است.

وی افزود: ما قانون داریم و طبق قانون با این افراد برخورد می‌شود.

فرمانده نیروی انتظامی کشور گفت: مدت اسارت امتیازاتی برای افراد به همراه دارد که محاسبه می شود اصولا نمی توانیم قول هایی دهیم که خلاف مقررات باشد.

فرمانده ناجا در پاسخ به یکی دیگر از خبرنگاران گفت: برای آزادی مرزبانان، معامله ای نبوده؛ فشار اجتماعی تأثیر خوبی در این مسأله داشت.

سردار احمدی مقدم گفت: افزایش هزینه اجتماعی و اشراف اطلاعاتی، جیش العدل را مجبور به این آزادی کرد.

افزایش ۱۰ درصدی صدور برگه جریمه/ افزایش ۴۹ درصدی شماره‌گذاری خودروهای خارجی

سردار اسماعیل احمدی مقدم فرمانده ناجا در ادامه نخستین نشست خبری در سال 93 در خصوص عدم تحویل خاوری مدیر عامل فراری بانک ملی به ایران از سوی کانادا گفت: علاوه بر استرداد قوانین بین‌المللی وجود دارد و کشورهایی که عضو اینترپول هستند باید قوانین را بپذیرند.

وی افزود: رفتار کشورهایی مثل کانادا اقدامی غیرمسئولانه در برابر قوانین است، آنها نمی‌گویند پیگیری نمی‌کنیم بلکه مدعی هستند که خاوری در کشورشان نیست.

احمدی مقدم در خصوص میزان سرقت‌ها در سال 93 گفت: ما در ماههای ابتدایی سال 92 تا 40 درصد با افزایش سرقت روبرو بودیم اما از تابستان به بعد و با نزدیک شدن به ماههای پایانی سال شاهد کاهش سرقت‌ها بودیم.

وی با تاکید بر افزایش 22 درصدی میران سرقت‌ها نسبت به سال 91 کفت: میزان کشف سرقت در سال 92ف 63 درصد بود که نسبت به سال قبل 2 درصد رشد داشته‌ایم.

فرمانده ناجا با اشاره به آمار قتل و سرقت در کشور گفت: ما در زمینه قتل رشدی نداشتیم، سرقت از بانک‌ها کاهش داشته و سرقت از طلافروشی‌ها نیز 15 درصد کاهش یافته است.

احمدی مقدم با اشاره به اینکه جمع سرقت‌ها در پایتخت 33 درصد بوده است گفت: میزان سرقت در خراسان رضوی 9.5 درصد، در اصفهان 6.1 درصد در استان فارس 5.5 درصد و در استان خوزستان 5.2 درصد بوده است.

احمدی مقدم با اشاره به اینکه استان سیستان و بلوچستان با 221 فقره قتل رتبه اول را دارد گفت: استان خوزستان با 174 فقره قتل، تهران بزرگ با 163 فقره قتل، استان فارس با 156 فقره قتل و استان خراسان رضوی با 113 فقره قتل در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

سردار احمدی مقدم با اشاره به کاهش 11 درصدی ناآرامی‌های اجتماعی در سال 92 گفت: همچنین قیمت تریاک در شرق کشور در سال 92 یک میلیون و 400 هزار تومان و در غرب کشور 3 میلیون تومان بوده است ضمن اینکه قیمت هروئین در شرق کشور 4 میلیون تومان و در غرب کشور 15.5 میلیون تومان بوده است.

فرمانده ناجا با اشاره به آمارهای حوزه راهنمایی و رانندگی گفت: ما در سال 92، 896 هزار خودروی جدید را شماره‌گذاری کردیم که در مقایسه با سال قبل 13 درصد کاهش داشته، این در حالی است که 72 هزار خودروی خارجی در سال 92 شماره‌گذاری شده و در مقایسه با مدت مشابه سال قبل 49 درصد افزایش داشته است.

احمدی مقدم با تاکید بر این که در سال 92 تعداد 72 هزار خودرو اسقاط شده است گفت: اسقاط خودروها 52 درصد کاهش داشته و صدور گواهینامه جدید (1.5 میلیون گواهینامه) 21 درصد کاهش داشته است.

 

وی با اشاره به افزایش 10.3 درصدی صدور برگ جریمه گفت: در سال 92، 59 میلیون برگ جریمه صادر شد.

سردار احمدی مقدم در خصوص میزان سفرهای خارجی در سال 92 گفت: حدود 7.2 میلیون ایرانی در سال 92 خارج از کشور سفر کردند که این رقم رشد 12.5 درصدی سفرهای خارجی را نشان می‌دهد همچنین 4.6 میلیون نفر خارجی به ایران سفر داشته‌اند که این رقم هم 21 درصد افزایش داشته است.

وی با بیان اینکه سال 92 در کشور به خوبی به پایان رسیده و با ایجاد یک حماسه سیاسی و برداشتن گام‌های اولیه برای تحقق حماسه اقتصادی همراه بود، گفت: در این سال نیروی انتظامی توانست به نحو شایسته‌ای در تامین نظم و امنیت نقش داشته باشد.

فرمانده ناجا ادامه داد: بهار 93 در حالی آغاز شد که نوروز سال 92 با مسائل مربوط به نوسانات ارز و مسائل اقتصادی سبب وارد شدن شوکی به مردم شده بود و سفرها نیز تحت تاثیر همین موضوع قرار داشت.

احمدی‌مقدم درباره عملکرد پلیس در طرح نوروزه که از 25 اسفند آغاز شد و تا 15فروردین ماه ادامه داشت، گفت: در این مدت در اغلب سرقت‌ها کاهش داشتیم و تنها سرقت اتومبیل و سرقت‌های خرد به ترتیب 12 و سه درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشته است.

فرمانده ناجا همچنین در مورد آموزش دقیق‌تر سربازان گفت: بعد از انهدام ریگی برخی از گروهک‌ها توسط بیگانگان سازماندهی شده‌اند و در نظر داشته باشیم هرچقدر مرزها ایمن و آموزش‌ها زیاد باشد، بدون اقدام مشترک کشورهای همجوار قادر نخواهیم بود که امنیت صد درصدی را ایجاد کنیم و این در حالیست که در کشورهای شرقی ثبات لازم وجود ندارد و این گروهک‌ها از این فرصت استفاده کرده و گاهی می‌بینیم که مقامات مسئول این کشورها نیز این مساله را انکار می‌کنند.

فرمانده ناجا با بیان اینکه در زمینه آزادی سربازان معامله‌ای نبوده بلکه واکنش اجتماعی علما و مردم علیه این افراد سبب شده که رفتار آنها تعدیل یابد، در مورد ارائه امان نامه به جیش‌العدل گفت: وارد جزئیات نشوید و اجازه دهید مساله حل شود چرا که برخی سوال‌ها مساله را پیچیده‌تر می‌کند اما امان نامه مقررات خاص خود را دارد که مربوط به سالهای دور است اما در کل این مساله به قوه قضاییه بستگی دارد.

وی همچنین در بخش دیگری از این نشست خبری در مورد آخرین وضعیت اجرای طرح امنیت اخلاقی در سال 93 با بیان اینکه اجرای این طرح ماموریت ذاتی ناجا است،‌ گفت: با این حال با اقدامات صورت گرفته در شورای اجتماعی وزارت کشور خوش بین هستیم که کار سازمان یافته‌تر انجام شود و تمرکز بر مسئولیت‌ سازی دستگاه‌ها انجام شود.

سردار احمدی مقدم با بیان اینکه اقدامات خوبی در سال 92 در طرح امنیت اخلاقی ایجاد شده است گفت: به نظر می‌رسد برخی اقدامات همچون ساماندهی دریا در تابستان در دست بررسی است و برنامه ریزی‌ها در این مورد در حال انجام است اما طرح امنیت اخلاقی موسمی نیست.

وی همچنین در مورد راه اندازی پلیس کودک گفت: این مسئله در دست بررسی است.

فرمانده ناجا همچنین در مورد بکارگیری نیروی زن در پلیس گفت: استخدامات در این زمینه باید بسته به نیاز صورت گیرد و برنامه‌ریزی در این زمینه انجام شده است و حتی جدول سهمیه استخدام در سال 93 نیز ابلاغ شده است. اما آن چیزی که مهم است آن که در استخدام پلیس زن محدودیت نداریم.

وی همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه با توجه به شعار اقتصادی امسال آیا شاهد تاسیس پلیس اقتصادی به صورت مستقل هستیم؟ گفت: در حال حاضر پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارز و همچنین معاونت مبارزه با جرایم اقتصادی در حال فعالیت است اما راه اندازی پلیس اقتصادی به شکل خاص منوط به اقبال سازمان‌های دیگر است و با بانک و وزارت اقتصاد نیز صحبت‌هایی شده است و ناجا می‌تواند حضور فعال‌تری در این زمینه داشته باشد و ناجا می‌تواند در حوزه جرایم مالیاتی و گمرکی حضور فعال‌تری داشته باشد.

احمدی‌مقدم همچنین در پاسخ به سوال دیگری در مورد سخنان معاون رئیس جمهور در امور زنان مبنی بر فعالیت گشت‌های ارشاد گفت: ناجا طبیعتا از هر روشی که نرمتر و فرهنگی‌تر باشد و از برخورد انتظامی بکاهد استقبال می‌کند اما ارتباط این مرکز با موضوع گشت‌های ارشاد را نمی‌دانم.

وی همچنین در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر تاثیر افزایش قیمت بنزین بر وقوع جرایم گفت: متغیرهای اقتصادی رابطه مستقیمی با بروز جرایم به خصوص سرقت دارد به گونه‌ای که شاهد آن بودیم با آغاز هدفمندی یارانه‌ها وقوع سرقت کاهش یافت اما با افزایش جهش قیمت ارز، میزان وقوع سرقت افزایش یافت و این در حالیست که در سال جدید ناجا اولویت اول خود را کاهش سرقت اعلام کرده است و به نظر می‌رسد با مجموع تمهیدات دولت و ایجاد ساز و کارهای لازم برای جبران این افزایش‌ها در سبد خانوارهای نیازمند شاهد افزایش سرقت نباشیم و طرح‌ها به بهبود معیشت کمک کند.

وی همچنین در پاسخ به برخی انتقادات مبنی بر کمبود حضور فیزیکی ماموران نیروی انتظامی در روستاها گفت: ما نمی‌توانیم به ازای هر روستا یک کلانتری ایجاد کنیم اما نسبت تخصیص نیروها در روستا با توجه به جمعیت روستایی بیشتر از تخصیص نیروها در شهرها است و امیدواریم با ساز و کارهای جدید همچون طرح پلیس افتخاری نیز این مشکل رفع شود.

احمدی‌مقدم در پاسخ به سئوال خبرنگاری مبنی بر اعلام نام خودروی پراید به عنوان پرخطرترین خودرو، گفت: فکر نمی‌کنم مردم علاقه مفرطی به پراید داشته باشند اما نیاز و مشکلات اقتصادی سبب می‌شود که از این خودرو استفاده کنند.

فرمانده ناجا با بیان اینکه 27 تا 30 درصد سوانح مربوط به پراید بوده است، گفت: علاوه بر اینکه خودروساز باید نسبت به افزایش کیفیت خودرو اقدام کند، مردم نیز باید توجه کنند که برای تامین ایمنی خود، هزینه بیشتری را صرف کرده و یا اگر پول ندارند حداقل احتیاط را چاشنی رانندگی خود کنند.

 

ارسال دیدگاه