حساب‌های کسبه قابل بررسی است / سال‌های آینده فرار مالیاتی نخواهیم داشت
عضو هیات رئیسه اتاق اصناف ایران:

حساب‌های کسبه قابل بررسی است / سال‌های آینده فرار مالیاتی نخواهیم داشت

عضو هیات رئیسه اتاق اصناف ایران با تأکید بر اینکه طی سال‌های آینده چیزی به نام فرار مالیاتی نخواهیم داشت، گفت: زمانی که حساب شخصی افراد به‌طور نامتعارف بالا رود، اصرار بر گرفتن پول نقد و دادن شماره حساب دیگری و ممانعت از کارت کشیدن مشتری و … به‌نوعی دلخوشی برخی کسبه است، در حالیکه حوزه مالیاتی با برنامه‌ریزی و دقت تمام حساب‌ها را بررسی می‌کند.

به گزارش مازنداصناف؛ رسول جهانگیری در گفت‌وگو با ایسنا، درباره جدا شدن تراکنش‌های تجاری از شخصی برای دریافت مالیات و ممانعت اصناف از دریافت کارت از مشتریان و اصرار بر گرفتن پول نقد، اظهار کرد: در سیستم فعلی مالیات تمام حساب‌های یک شخص، چه کارت‌خوان، چه شخصی، چه تجاری و … همه رصد می‌شود.

وی تأکید کرد: زمانی که حساب شخصی افراد به‌طور نامتعارف بالا رود، اصرار بر گرفتن پول نقد و دادن شماره حساب دیگری و ممانعت از کارت کشیدن مشتری و … به‌نوعی دلخوشی برخی کسبه است، در حالیکه حوزه مالیاتی با برنامه‌ریزی و دقت تمام حساب‌ها را بررسی می‌کند.

رئیس اتاق اصناف اصفهان افزود: عملاً افراد یک حساب شخصی دارند که خانه، خودرو و … خود را با آن خرید می‌کنند و مستندات آن وجود دارد، حتی اگر این رقم در حساب تجاری کسبه وارد شود، قابل‌بررسی و راستی آزمایی است.

وی تصریح کرد: حوزه مالیاتی در حال به‌روزرسانی و عملاً در آینده تمام حساب‌ها برای سیستم مالیاتی قابل‌بررسی است و طی سال‌های آینده چیزی به نام فرار مالیاتی نخواهیم داشت و یا فرار مالیاتی به حداقل می‌رسد.

جهانگیری درباره اینکه آیا امروز تمام کسبه باید دستگاه پوز متصل به سامانه جامع مالیات را داشته باشند، گفت: مشاغل به ترتیب اولویت‌بندی شده‌اند، و مشاغل آرام‌آرام به این سامانه متصل می‌شوند.

وی در خصوص گلایه اصناف به قانون جدید مالیات و تأکید بر استفاده از دستگاه‌های پوز در خریدوفروش‌های خود، توضیح داد: باید توجه داشت که جامعه کسب‌وکار ما هنوز به‌روز نیست و به‌صورت سنتی فعالیت می‌کند.

عضو هیات رئیسه اتاق اصناف ایران گفت: در کشورهای اروپایی مطابق استاندارد در قبال ۴۰۰ نفر یک واحد صنفی وجود دارد، در حالیکه در ایران به ازای هر ۴۰ نفر یک واحد صنفی و در اصفهان به ازای هر ۲۰ نفر، یک واحد صنفی وجود دارد.

وی تأکید کرد: در این شرایط، سیستم اصناف ما همچنان سنتی است و کسب‌وکارهای خرد اقتصاد براساس تعداد و فراوانی مشاغل فعالیت می‌کند و به‌نوعی محل سرریز جامعه بیکار کشور و حتی ورشکستگی‌ها مربوط به مشاغل خرد و اصناف است و به‌نوعی شاهد عدم ثبات در حوزه اصناف هستیم، در این شرایط شاهد شفافیت و زیرساخت‌های مدنظر نیستیم.

جهانگیری با اعتقاد بر اینکه اقتصاد کشور بر پایه اقتصاد خرد و واحدهای صنفی خرد بنا شده‌اند، با توجه به ایجاد آنها، باید برای حفظ آنها تلاش کرد و نمی‌توان حدود ۳۰۰ واحد صنفی را تعطیل و یک هایپر را بنا کرد، چراکه زیرساخت جامعه ما سنتی و کسب‌وکارها براساس فعالیت‌های خرد شکل می‌گیرد.

وی با اشاره به اینکه زیرساخت اقتصادی کشور ما با دنیا متفاوت و بر پایه کسب‌وکارهای خرد است، گفت: بیکار شدن افراد در واحدهای صنفی کوچک موجب مشکل می‌شود و باید دولت برای آنها شغل ایجاد کند، بنابراین دولت باید در بحث دستوالعمل‌ها و صدور مجوز برای ایجاد فروشگاه بزرگ به‌صورت سنجیده عمل کند.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه