افزایش نرخ جابه‌جایی مسافر و حمل کالا در ناوگان ریلی و جاده‌ای در راه است
کرايه‌ها 30 درصد گران‌تر از پارسال؛

افزایش نرخ جابه‌جایی مسافر و حمل کالا در ناوگان ریلی و جاده‌ای در راه است

<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: larger;">در توافق سازمان حمایت از تولید کنندگان و مصرف&zwnj;کنندگان و وزارت راه و شهرسازی، افزایش نرخ حمل&zwnj;ونقل مسافر جاده&zwnj;ای حداکثر 30 درصد نسبت به تعرفه سال 1400 و رشد نرخ بلیت قطار حداکثر 25 درصد نسبت به نرخ سال 1400 در دستور کار قرار گرفت. </span></p>

به گزارش مازند اصناف؛ عباس تابش در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس درباره افزایش قیمت تعرفه‌های حمل و نقل مسافر و بار اظهار داشت: افزایش 25 تا 45 درصدی قیمت بلیت قطار، نرخ حمل و نقل مسافر،  نرخ کرایه بار و تعرفه‌های بندری با  مصوبه ستاد تنظیم بازار کشور صورت گرفته است. 

رئیس سازمان حمایت از تولید کنندگان و مصرف‌کنندگان با بیان اینکه متولی حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی است گفت: با پیشنهاد افزایش قیمت تعرفه‌های مذکور توسط وزارت راه به ستاد تنظیم بازار داده شد، ستاد تنظیم بازار نیز این پیشنهاد را به سازمان حمایت ارجاع داد، بررسی‌های ما در مورد افزایش قیمت‌ها متفاوت از وزارت راه بود و نهایتا اعداد پیشنهادی ما برای افزایش قیمت‌ها به ستاد تنظیم بازار ارسال و مصوب شد. 

وی بیان داشت: نرخ حمل بار به ازای هر تن - کیلومتر حداکثر 35 درصد نسبت به آخرین نرخ سال 1400 تعیین شده است. 

تابش افزود: همچنین میزان افزایش نرخ حمل و نقل مسافر حداکثر 30 درصد نسبت به تعرفه سال 1400 تعیین شده است. 

رئیس سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولید کنندگان بیان داشت: نرخ بلیت قطار نیز حداکثر 25 درصد نسبت به نرخ سال 1400 افزایش می‌یابد. 

وی در پاسخ به این سوال که چرا با وجود تاکید دولت بر جلوگیری از افزایش قیمت‌ها، این افزایش قیمت‌ها اعمال می‌شود؟ بیان داشت: اگر بهای تمام شده کالا پرداخت نشود کالا حمل نمی‌شود، وقتی متغیرهای قیمت یک کالا تغییر می‌کند بهای تمام شده آن نیز تغییر می‌کند، لذا حمل کننده بار یا مسافر باید بتواند هزینه‌ها را تامین کند. 

به گزارش فارس ‌در ‌تفاهم معاونت حمل‌ونقل وزارت راه و شهرسازی و سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان قیمت بلیت قطار،‌ نرخ حمل‌ونقل مسافر، نرخ کرایه حمل بار و تعرفه‌های بندری بین  بین 25 تا 45 درصد افزایش یافت.

پیرو پیشنهاد شماره 12823/900 مورخ 31 فروردین  1401 وزارت راه و شهرسازی در خصوص تعرفه‌های شقوق مختلف حمل‌ونقل و گزارش بررسی‌های کارشناسی سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان در جلسه ستاد تنظیم بازار کشور مورخ 30 فروردین 1401 در حضور معاون اول رئیس جمهور و در اجرای مصوبه ستاد مبنی بر تفاهم مدیریتی وزارت راه و شهرسازی با وزارت صنعت و حسب نظر وزرا،‌این تفاهمنامه بین سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان به نمایندگی از وزارت صنعت و معاونت حمل‌ونقل وزارت راه و شهرسازی به نمایندگی از وزارت راه در تاریخ 1401/1/31 امضا شد.

با عنایت به بررسی‌های صورت گرفته در زمینه روند تغییرات نرخ خدمات حمل‌ونقل طی سال‌های اخیر و با در نظر گرفتن تورم و هزینه‌های ارائه خدمات در بخش‌های مختلف جاده‌ای،‌ریلی و خدمات بندری در سال 1401 نسبت به سال 1400 موارد زیر مورد توافق قرار گرفت؛

1- حمل‌ونقل جاده‌ای:

الف) نرخ حمل بار به ازای هر تن-کیلومتر حداکثر 35 درصد نسبت به آخرین نرخ سال 1400 افزایش م‌یابد.

ب) میزان افزایش نرخ حمل‌ونقل مسافر حداکثر 30 درصد نسبت به تعرفه سال 1400 تعیین می‌شود.

2-حمل‌ونقل ریلی:

نرخ بلیت قطار حداکثر 25 درصد نسبت به نرخ سال 1400 افزایش می‌یابد.

3- خدمات بندری:

با افزایش تعرفه‌های خدمات بندری در سال 1401 نسبت به سال 1400 به میزان حداکثر 45 درصد موافقت می‌شود.

این تفاهمنامه به امضای شهریار افندی‌زاده معاون حمل‌ونقل وزیر راه و شهرسازی و عباس تابش رئیس سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان رسیده است.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه