به گزارش مازند اصناف؛ به نقل از ایرنا ، این کارخانه که فعالیتش را سال ۱۳۶۰ در زمینی به ستره حدود ۲ هکتار در منطقه "توسکاتک " در فاصلهحدود ۲۵ کیلومتری شهر نوشهر آغاز کرده بود ، یک ماه پیش به طور کامل تعطیل و کارگرانش بیکار شدند.
کارخانه نخ شمال که در زمینه تولید انواع نخ های استرچ برای تولید پارچه های پلی استر و روکش های صندلی فعالیت داشت ، روزانه به طور متوسط ۶ تن انواع نخ های استرچ تولید می کرد و ۳۵ کارگر هم در آن مشغول کار بودند.
اگر چه این کارخانه یک ماه پیش تعطیل شد ، ولی بتازگی یکی از کارگران بیکار شده با انتشار کلیپی در فضای مجازی تعطیلی رسمی آن را رسانه ای کرد. پس از انتشار این فیلم نیز ادعاهایی در باره علت تعطیلی کارخانه از سوی برخی کارگران و کاربران شبکه های اجتماعی مطرح شد که مهم ترین آن متهم کردن مالک کارخانه به خلاص شدن از دردسرهای تولید به امید فروش زمین ارزشمند کارخانه برای شهرک سازی بوده است.
این افراد مدعی شدند که مالک کارخانه در پی افزایش چشمگیر قیمت زمین چرخ تولید را پنچر کرد و با تعطیلی کارخانه قصد تفکیک زمین و تغییر کاربری آن برای ساخت و ساز را دارد ؛ ادعایی که مالک آن را تکذیب می کند و مسئولان شهرستان نوشهر هم معتقدند که کارخانه به خاطر مشکلات عدیده از جمله بدهی های کلان بانکی ، فرسودگی ماشین آلات و نداشتن نقدینگی قادر به ادامه فعالیت نبود و حتی در مرحله ای طلبکاران مانع فعالیت این واحد تولیدی شده بودند.
دو دهه مشکلات تا ورشکستگی
کارفرما و سرمایه گذار این کارخانه در پاسخ به ادعاهای مطرح شده به خبرنگار ایرنا گفت : انتشار مطالبی طی روز های اخیر در فضاهای مجازی در قالب پیام های خبری و فیلم از سوی برخی از کاربران شبکه های اجتماعی پیام رسان و نیز کارگران شرکت مبنی بر فروش عرصه و اعیان این واحد تولیدی از سوی سرمایه گذاران به خاطر ارزش بالای زمین صحت ندارد چرا که طبق مستندات ، مشکلات این واحد تولیدی از حدود دو دهه پیش شروع شده بود.
احد حیاتی افزود : این واحد تولیدی در دهه ۸۰ برای ادامه فعالیت دچار مشکل شد و سال ۸۷ به خاطر بدهی بانکی و بدهی به اشخاص به مدت ۲ سال تعطیل شد و حتی بانک عامل در اقدامی غیر قانونی اموال کارخانه را مصادره کرد که در نهایت با ورود دستگاه قضایی در سال ۱۳۹۰ دوباره وارد چرخه تولید شد.
وی در باره علت بدهی بانکی کارخانه هم توضیح داد : سال ۸۶ برای ادامه فعالیت حدود سه میلیارد تومان تسهیلات دریافت کردیم تا ماشین آلات را نوسازی کنیم ولی به علت اعمال تحریم های ظالمانه با مشکل مواجه شدیم چون ماشین آلات عمدتا ساخت فرانسه بودند. بعد از این هم نتوانستیم بدهی بانکی را بموقع پرداخت کنیم و همین موضوع سبب شد تا مجموع بدهی بانکی ما به همراه وام های دیگری که گرفته بودیم و جریمه دیرکرد به ۲۰ میلیارد تومان برسد.
حیاتی با اظهار این که کارخانه علاوه بر این بابت خرید مواد اولیه هم حدود ۳۲ میلیارد تومان بدهی به بار آورده بود ، گفت : برای رهایی از بدهی های بانکی و نیز مطالبات فروشندگان مواد اولیه ، کارخانه از سال ۱۳۹۱ با تمامی تجهیزات و امکانات به صورت حق العمل کاری برای مدتی به شرکت فروشنده مواد اولیه واگذار شد.
وی افزود : از سال ۱۳۹۵ هم مشکلات مالی این واحد تولیدی در ستاد تسهیل و رفع موانع تولید شهرستان نوشهر مطرح و در ستاد با پرداخت حدود پنج میلیارد تومان تسهیلات موافقت شد ، ولی به علت داشتن چک های برگشتی و نیز بدهی های بانکی در نهایت با پرداخت یک میلیارد تومان در بانک موافقت شد که از این مبلغ به خاطر بدهی های زیادی که داشتیم ، صرف نظر کردیم.
این سرمایه گذار گفت : مجموعه بدهی کارخانه سبب شد تا در نهایت سال گذشته یک قطعه زمینی باغی پیرامون این کارخانه را که حدود یک هکتار بود بابت بخشی از بدهی های بانکی فروختیم ولی مشکلات تمام نشد چون به خاطر فرسودگی ماشین آلات ، کمبود نقدینگی برای نوسازی آن ها ، نداشتن توان رقابت در بازار و نیز فعالیت ۴۰ درصدی ظرفیت ماشین آلات ، ادامه فعالیت مقرون به صرفه نباشد.
وی افزود : از سال گذشته بازدیدهای زیادی از این واحد تولیدی از سوی مسئولان محلی و استانی صورت گرفت . نشست های متعددی هم در فرمانداری نوشهر و نیز در محل کارخانه برای حل مشکلات برگزار شد و مسئولان در این نشست ها تاکید بر ادامه فعالیت کارخانه داشتند ولی عملا اجابت این خواسته برای ما به خاطر فرسودگی ماشین آلات ، کمبود نقدیندگی و نداشتن توان رقابت در بازار میسر نبود ضمن این که برخی از شرکا هم دچار مشکلات خانوادگی شدند و در نهایت کارخانه به مرحله ورشکستگی و تعطیلی رسید.
او ادامه داد : حدود دو هفته پیش از تعطیلی هم موضوع را به اطلاع کارگران رساندیم و طبق قانون تمامی حقوق و مزایا به آنان پرداخت شد و برای دریافت بیمه بیکاری نیز به اداره کار ، تعاون و رفاه اجتماعی معرفی شدند.
اختلاف شرکا و بدهی بانکی
فرماندار نوشهر نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت که برای فعال نگه داشتن چرخ تولید این کارخانه و بیکار نشدن کارگران تلاش های زیادی صورت گرفت ولی به خاطر بدهی های بانکی و اختلافاتی که میان شرکا بروز کرد ، عملا امکان فعال نگه داشتن کارخانه منتفی شد.
سعید یزدانی در باره فروش زمین این واحد تولیدی هم توضیح داد : پس از طرح ادعاهایی در باره فروش زمین در شبکه های اجتماعی ، موضوع مورد پیگیری قرار گرفت و حتی به صاحبان این واحد تولیدی هشدار داده شد که تحت هیچ شرائطی اجازه تغییر کاربری این عرصه صنعتی را ندارند و تنها می توانند از این زمین برای راه اندازی واحد تولیدی استفاده کنند.
رئیس اداره کار ، تعاون و رفاه اجتماعی شهرستان نوشهر نیز گفت که پس از تعطیلی این واحد تولیدی از ماه گذشته ، برای پرداخت بیمه بیکاری کارگران اخراجی در این شرکت پرونده سازی شده است و بزودی پس از دریافت مجوز طبق ضوابط به آنان حقوق ماهانه در قالب بیمه بیکاری پرداخت خواهد شد .
آدینه حسینی عمومی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : از مجموع ۳۵ کارگری که در این واحد تولیدی مشغول کار بودند ، برای حدود ۲۲ نفر پرونده پرداخت بیمه بیکاری تشکیل شده است ، ۱۰ نفر دیگر هم در واحد تولیدی دیگر مشغول به کار شدند و سه نفر هم در شرکت تولیدی نخ شمال تحت عنوان نگهبان باقی مانده اند.
فرصت برای ویلاسازی
اگر چه فرماندار نوشهر می گوید که به مالکان کارخانه تاکید شده است که حق فروش زمین و تغییر کاربری آن را ندارند و پیشتر معاون صنایع سازمان صنعت ، معدن و تجارت مازندران هم اظهارات مشابهی داشت ، ولی کارشناسان محلی بر این اعتقادند که با وجود اختلاف میان شرکا که نقش زیادی در پایان دادن به عمر این کارخانه داشت و همچنین رونق ویلاسازی در منطقه توسکاتک نوشهر ، نگه داشتن زمین این واحد تولیدی در صورت نبود مصوبه الزام آور کاری بسیار دشوار خواهد بود.
منطقه توسکاتک که در فاصله ۲۵ کیلومتری از شهرستان نور، ۱۵ کیلومتری رویان و ۲۵ کیلومتری شهرستان نوشهر واقع است ، از قسمت شرق به پارک سیسنگان و بخش صلاح الدین کلا، از قسمت غرب به منطقه علی آباد عسگرخان و انارور و از شمال به دریای خزر و از جنوب به جنگل های هیرکانی متصل است و به همین دلیل هم به یک منطقه پرمشتری برای ویلاسازی و تفریح تبدیل شده است.
در تبلیغاتی که برای فروش ویلا در سایت های املاک قرار دارد ، از توسکاتک به عنوان منطقه ای یاد می شود که « زمین های زیادی دارد که توسط سرمایه گذاران هر سال خریداری شده و جهت ساخت و ساز و شهرک سازی استفاده می شود. نزدیکی ساحل به جنگل، مراکز تفریحی همانند پلاژ ساحلی مهران، پلاژ ساحلی علیرضا و مراکز خرید شامل فروشگاه های زنجیره ای تونل، بستنی فروشی، فروشگاه خانه و کاشانه، همچنین هتل آپارتمان ۲۷ طبقه در دست احداث، ۶ ورودی اصلی به محل توسکاتُک از جمله ورودی نخ شمال، فاصله ۱ کیلومتری با پارک سیسنگان، باعث شده است تا به یکی از مقاصد اصلی گردشگران و هموطنان عزیزمان تبدیل شود».
فعالان بازار مسکن یا همان بنگاهداران محلی در تبلیغاتی که برای فروش زمین ها و ویلاهای این منطقه می کنند ، تاکید دارند که توسکاتک به خاطر زمین ورزشی فوتبال و مدرنی که دارد « مکانی عالی جهت تفریحات ورزشی می باشد.
نکته جالب این که بیشتر تبلیغات برای فروش املاک توسکاتک روی نخ شمال متمرکز است ، چون در تبلیغات سایت های بنگاه املاک آمده است : یک بخش از منطقه توسکاتـُک به نخ شمال معروف می باشد که به دلیل وجود کارخانه نخ شمال از سال های خیلی قبل در این منطقه می باشد. منطقه نخ شمال دارای بیشترین شهرک های ویلایی در سطح شهرستان نوشهر می باشد. به نوعی این منطقه در ارتفاع بالاتری واقع شده است و چنانچه شما در این منطقه به حالت ایستاده تماشا کنید، دید بسیار عالی به دریا و جنگل خواهید داشت. در این منطقه هر ساله شهرک سازی های بزرگی انجام گرفته و هموطنان گرامی نیز جهت خرید ویلا هر ساله به این منطقه عزیمت می نمایند».
بخشی از تبلیغات بنگاهداران برای منطقه توسکاتک هم به این شرح است : « شهرک های جنگلی همانند شهرک آفتاب، شهرک پتروشیمی، شهرک گل کاغذی، شهرک مهتاب، شهرک برلیان، شهرک جهان، شهرک زعفرانیه، شهرک کوی استادان دانشگاه (خواجه نصیرالدین طوسی)، شهرک الماس و بسیاری از شهرک های کوچک دیگر که همگی در این منطقه بکر و زیبا واقع شده اند. افراد معروف زیادی نیز در این منطقه اقدام به خرید ویلا و یا سرمایه گذاری نمودند. از جمله امیر حسین صادقی فوتبالیست معروف استقلال تهران، مهرداد نیویورک خواننده مطرح پاپ را می توان نام برد. همچنین شهرک های ساحلی معروف منطقه توسکاتُک، مانند شهرک ساحل آرام توسکا، مجتمع پتروشیمی توسکا و غیره را می توان نام برد. همچنین یک هتل ۵ ستاره نیز در منطقه توسکاتُک در قسمت ساحل در حال احداث می باشد که بزودی شاهد میزبانی آن از هموطنان گرامی انشاالله خواهیم بود. تمامی امکانات رفاهی جهت گذراندن یک تعطیلات خوب در منطقه توسکاتُک فراهم می باشد و هیچ نیازی جهت تامین موارد مورد نیاز زندگی در خارج از این منطقه نخواهد بود.»
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه