روند صعودی قیمت طلا متوقف شد/ارزش افزوده؛ همچنان بزرگ‌ترین چالش بازار طلا
عضو هيئت مديره اتحاديه طلا و جواهر مرکز مازندران:

روند صعودی قیمت طلا متوقف شد/ارزش افزوده؛ همچنان بزرگ‌ترین چالش بازار طلا

<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: larger;">عضو هیئت مدیره اتحادیه طلا و جواهر مرکز مازندران از توقف روند صعودی قیمت&zwnj;ها در بازار طلا و سکه خبر داد و گفت: ارزش افزوده همچنان بزرگ&zwnj;ترین چالش بازار طلا است و اجرای این قانون که در حال حاضر به جای اخذ مالیات از اجرت طلا از اصل آن گرفته می&zwnj;شود، نیازمند اصلاح و بازنگری است.</span></p>

به گزارش مازند اصناف؛ محمدرضا نصیری در گفت‌وگو با خبرنگار ما در خصوص آخرین تغییرات و اتفاقات در بازار طلا و جواهر، اظهار کرد: در حالیکه تا عصر دیروز روند قیمت‌ها در بازار طلا و سکه، صعودی بود؛ اما از شب گذشته تاکنون این روند متوقف شده است.

وی افزود: حواشی و اخبار اخیر مسئله برجام مستقیما بر روی نرخ دلار اثر گذاشته است و با کاهش نرخ دلار، رشد قیمت‌‌ها نیز در بازار متوقف شده است.

عضو هیئت مدیره اتحادیه طلا و جواهر مرکز مازندران تصریح کرد: طی روزهای اخیر نرخ دلار تا نزدیکی نیمه کانال  پیش رفت و اکنون با کمی افت به 29 هزار و 60 تومان رسیده است.

نصیری خاطرنشان کرد: هر گرم طلا در بازار امروز با نرخ یک میلیون و 275 هزار تومان در معاملات محاسبه شد.

وی با بیان اینکه هر مثقال طلا در بازار امروز 5 میلیون و 434 هزار تومان قیمت‌گذاری شد، افزود: سکه تمام در بازار امروز نهم آذرماه، 12 میلیون و 710 هزار تومان قیمت خورد.

عضو هیئت مدیره اتحادیه طلا و جواهر مرکز مازندران ادامه داد: نیم سکه طی روز جاری، 6 میلیون و 670 هزار تومان و ربع سکه سه میلیون و 920 هزار تومان ارزش‌گذاری شد.

نصیری اعلام کرد: حباب سکه در حال حاضر 200 هزار تومان است و تقریبا می‌شود گفت که قیمت‌های حال حاضر بازار طلا، واقعی است.

وی یادآور شد: وضعیت معاملات در بازار طلا متوقف شده است و رکود موجب کسادی در بازار شده است.

عضو هیئت مدیره اتحادیه طلا و جواهر مرکز مازندران ارزش افزوده را همچنان بزرگ‌ترین چالش بازار طلا دانست و تصریح کرد: این صنف با توجه به اشکالاتی که در این قانون بود برای اصلاح مالیات بر ارزش افزوده بیش از یک دهه تلاش کرد و با مسئولین مختلف کشور در رده‌های مختلف دیدار و گفتگو کرد تا این صنف را از رکود و ورشکستگی اجرای ناقص این قانون نجات دهد.

نصیری تاکید کرد: در این مدت با اجرای این قانون و دریافت 9 درصد مالیات برارزش افزوده از کل طلا، قیمت تمام شده برای خریدار طلا بالا رفت و تقاضا برای خرید کاهش و رکود بی سابقه‌ای صنف و صنعت طلا و جواهر را فرا گرفت که موجب تعطیلی بخش وسیعی از تولیدکنندگان و فروشندگان این حوزه شد.

وی بیان کرد: قانون جدید مالیات بر ارزش افزوده و حذف مالیات از اصل طلا، طی تیرماه امسال به موافقت رسید، اما اجرای آن بر اساس اعلام سازمان مالیاتی، به دی‌ماه امسال موکول شد که امیدواریم شاهد این اتفاق مبارک در بازار طلا باشیم.

عضو هیئت مدیره اتحادیه طلا و جواهر مرکز مازندران با بیان اینکه در حالی هم اکنون از اصل طلا، ارزش افزوده اخذ می‌شود که می‌بایست این ارزش افزوده از اجرت طلا گرفته شود، افزود: طلا جزو کالاهایی است که در طول سال مرتبا در حال دست به دست شدن است؛ یعنی اصل طلا همواره ثابت است اما ممکن است در طی یک سال، چندین بار ساخته شود و به بازار برگردد، لذا برای هر بار به آن ارزش افزوده می‌خورد.

نصیری اظهار داشت: ارزش افزوده برای کالاهایی است که وقتی ساخته می‌شود از اجرت آن گرفته می‌شود و چون از اجرت آن گرفته می‌شود چندان روی قیمت نهایی تاثیر نمی‌گذارد.

وی متذکر شد: در حال حاضر، ارزش افزوده از اصل طلا گرفته می‌شود نه اجرت آن و لذا در این فرآیند این مشتری است که متضرر می‌شود؛ چرا که مشتری هر بار باید 9 درصد مالیات ارزش افزوده کل طلا را پرداخت می‌کند و اگر همین مشتری در طی سال، سه بار این طلا را تعویض کند ناچار است هر سه بار برای طلایی که متعلق خودش است، ارزش افزوده پرداخت کند.

عضو هیئت مدیره اتحادیه طلا و جواهر مرکز مازندران یادآور شد: اخذ ارزش افزوده از اصل طلا، محل اختلاف میان فعالان صنف طلا و سازمان مالیات است که امیدواریم این موضوع، مرتفع شود.

 شایان ذکر است قانون مالیات برارزش افزوده در حالی با اختیارات ناشی از ماده 85 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران در 53 ماده و 47 تبصره در تاریخ هفدهم اردیبهشت 1387 در کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی تصویب شده بود تا در مدت آزمایشی پنج ساله از تاریخ اول مهرماه 1387 به اجرا گذاشته شود که این قانون بعد از 5 سال اول، هر سال مجددا تمدید و تا 9 درصد نیز افزایش پیدا کرد!

گفتنی‌ست طبق ماده 26 قانون مالیات برارزش افزوده مصوب سال 1400که بنا بر اعلام مسئولان از دی‌ماه امسال اجرایی می‌شود، فقط اصل طلا از مالیات برارزش افزوده معاف شد و تنها از اجرت و سود مصنوعات طلا مالیات دریافت می‌شود؛ البته قانون به شرطی اصل طلا را از مالیات برارزش افزوده معاف کرده که طلافروشان معاملات خود را در سامانه جامعی که سازمان امور مالیاتی موظف به طراحی و ایجاد آن است ثبت کنند.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه