به گزارش مازند اصناف؛ سید محمود فاطمی عقدا، رئیس اسبق مرکز تحقیقات مسکن وزارت راه و شهرسازی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ درباره اینکه بانک مرکزی از افزایش قیمت مسکن در تهران خبر داده است، اظهار کرد: بازار مسکن به عنوان یکی از بخشهای اقتصادی کشور موئلفه مهمی در اقتصاد به شمار میرود که در شرایط خاص اقتصادی جایگاه و ارزش خود را حفظ میکند.
نگاه سرمایهای، اجازه کاهش قیمت مسکن را نمیدهد
وی افزود: طبیعی است که تا زمانی که مسکن با نگاه کالای سرمایه ای معامله شود، بازار این اجازه را نخواهد داد که ارزش ذاتی آن افت داشته باشد و نسبت به تورم عکس العمل نشان میدهد و با آرامش، متعادل شود.
وی گفت: یکی از ویژگیهای مسکن از قدیم، نگاه سرمایهای به آن است؛ به خصوص در کشور ما که نقش عمدهای در اقتصاد ملی دارد و بنا به دلایلی ایرانیان بر خلاف سایر کشورها، بیشتر مایل به داشتن مسکن هستند تا اجاره آن؛ و این به جایگاه املاک باز می گردد و این توان را به مسکن میدهد که جایگاه خود را در اقتصاد حفظ کند.
علت افزایش قیمت مسکن به دلیل بیمهری دولت تدبیر و امید است/ ۶ میلیون خانوار فاقد مسکن هستند
فاطمی عقدا اضافه کرد: افزایش قیمت مسکن با بیمهری دولت یازدهم شروع شد و با شیب ملایم پیش رفت و با عدم برنامه ریزی این دولت ادامه پیدا کرد که این روند تا دو سال اول دولت دوازدهم هم ادامه داشت و باعث افزایش نیاز در این حوزه شد به طوری که نیاز انباشته کشور به بیش از ۵ میلیون واحد مسکونی رسیده است.
این کارشناس مسکن با بیان اینکه وقتی تولید مسکن، متناسب با عرضه نیست، شیب افزایش قیمت بیشتر خواهد شد، گفت: آمار نشان میدهد که از ۲۲ میلیون خانوار در کشور نزدیک به ۶ میلیون خانوار فاقد مسکن هستند.
وی ادامه داد: وقتی ۲۵ درصد جامعه سرپناه نداشته باشند، تاثیر زیادی در احساس کمبود در بازار دارد و طبیعی است که چنین کالایی در تورمی معمول رشد نخواهد داشت و این باعث شد که رشد قیمت مسکن فزاینده تر از سایر بازارها باشد.
روند رشد بازار سرمایه باعث افزایش قیمت مسکن شد
فاطمی عقدا اضافه کرد: کاهش قیمتی که در ابتدای امسال دیده شد ناشی از آسیب پذیر شدن بازار سرمایه و کاهش ارزش شاخص سازها بود که بازار مسکن به آن واکنش نشان دهد. پیوستگی بازارها، انتقال سرمایه از بازاری به بازار دیگر موجب تغییر قیمت در مسکن بود که پس از افزایش شاخص و بازگشت نسبی امید به بازار سرمایه، بازار مسکن واکنش افزایش را نشان داد.
قیمت مسکن متعادل خواهد شد
این کارشناس حوزه مسکن گفت: دولت منتخب باید توجه ویژهای به بازار مسکن داشته باشد و فعالیت در این حوزه را تقویت کند تا در سایر بخشها رونق ایجاد شود و با توجه به تاثیر مسکن در سایر حوزههای اقتصادی اگر دولت تمرکز خود را بر بخش مسکن متمرکز کند و هشت راهکاری را که آیتالله رئیسی برای ساماندهی آن ارائه کرد را باید دنبال کند.
وی اشاره کرد: اولین اولویت دولت بعدی بازار مسکن خواهد بود که به همین دلیل انشا الله رونق به بازار مسکن باز خواهد گشت و قیمتها را متعادل خواهد ساخت.
فاطمی عقدا افزود: با اتمام پروژههای باقی مانده از مسکن مهر و تشدید سرمایه گذاری در طرح اقدام ملی مسکن و با توجه به برنامه ریزی انجام شده برای ساخت ۴۰۰ هزار واحد، این برنامهها در صورت اجرا رقم قابل توجهی خواهد شد که تاثیر مثبتی بر بازار مسکن خواهد گذاشت و در صورت رسیدن به بهره برداری به سرعت بر بازگشت تعادل به بازار مسکن موثر خواهد بود.
رییس اسبق مرکز تحقیقات مسکن وزارت راه و شهرسازی گفت: منطقی شدن بازار مسکن دامنه سود این بازار را متعادل کرده و از نگاه سرمایه داری به این حوزه خواهد کاست که در کنار طرحهای پیش بینی شده با پیشنهاد کارشناسان حوزه مسکن و استفاده از ظرفیتهای بخش خصوصی باید به سوی نظام قانونمند اجاره داری حرکت کرد.
وی بیان کرد: باید با ورود دستگاههای حقوقی و حمایتی جامعه هدف را مورد حمایت قرار داده تا از این نابسامانی نجات پیدا کرده و در صورت به وجود آمدن، سازمانی برای اجاره داری دست بازار آزاد از قیمت گذاری کوتاه شده و دیگر شاهد قیمتهای سلیقهای در بازار اجاره نخواهیم بود.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه