نظارت مناسبی بر بازار خدمات کشاورزی نیست/دستمزد 22 هزار تومانی نشای هر سینی بذر
يک بانکدار نشا در مازندران:

نظارت مناسبی بر بازار خدمات کشاورزی نیست/دستمزد 22 هزار تومانی نشای هر سینی بذر

<p><span style="font-size: larger;">یک بانکدار نشا در مازندران می&zwnj;گوید: نظارتی بر بازار مایحتاج کشاورزان نیست و هر ساله قیمت&zwnj;ها به طرز وحشتناکی افزایش می&zwnj;یابد؛ متاسفانه نرخ جامعی برای خیلی از خدمات و دستمزدهای این بخش وجود ندارد و کشاورز بسته به زمان محدود خود در فصل نشا مجبور به تن دادن قیمت&zwnj;ها می&zwnj;شود.</span></p>

به گزارش مازند اصناف؛ علی توکلی یکی از بانکداران نشا در سیمرغ در گفت‌وگو با خبرنگار ما در خصوص آخرین قیمت دستمزد دستگاه‌های نشاکار برنج اظهار کرد: قیمت‌ها به نسبت سال قبل، افزایش چندانی نداشته است.

وی افزود: نرخ‌ها خیلی با آن چیزی که ما در ذهن خود تصور می‌کردیم فاصله دارد و به زبان خودمانی خیلی دست پایین تعیین شده است.

این بانکدار نشا در مازندران، خاطرنشان کرد: سال گذشته صفر تا صد پرورش بذر هر سینی 18 هزار تومان بود و امسال تنها با 4 هزار تومان افزایش به 22 هزار و 500 تومان رسید.

توکلی ادامه داد: در واقع کشاورز بذر را به بانکدار نشا می‌دهد و ما باید آن را پرورش دهیم، بزرگ شود و سپس آن را به زمین‌های شالیزاری ببریم و آن را نشا کنیم و در نهایت به ازای هر سینی، 22 هزار و 500 تومان دریافت کنیم.

وی بیان کرد: نرخ دستمزد باید با توجه به تورم امسال، خیلی بیشتر از این تعیین می‌شد ولی متاسفانه این امر محقق نشد.

این بانکدار نشا در مازندران، عنوان کرد: اگر کشاورز، بذری به ما ندهد و بذر هم از ما باشد، هر جعبه بذر 5 هزار تومان است که به نرخ 22 هزار و 500 تومانی اضافه می‌شود.

توکلی در خصوص قیمت امسال سینی نشا در بازار گفت: قیمت سینی بستگی به جنس سینی دارد؛ قیمت سینی مواد نو در بازار تا 14 هزار تومان هم می‌رسد اما سینی مواد کهنه در بازار از 9 الی 11 هزار تومان وجود دارد.

وی متذکر شد: قیمت کود و سم نسبت به سال گذشته چندین برابر افزایش داشته است و برای نمونه کود سفیدی که سال قبل کیسه‌ای 80 هزار تومان می‌خریدیم امسال به بیش از 200 هزار تومان رسیده است و یا سولفات آلومینیوم 120 هزار تومانی سال قبل امسال به بیش از 500 هزار تومان رسیده است.

این بانکدار نشا در مازندران، یادآور کرد: نظارتی بر بازار مایحتاج کشاورزان نیست و هر ساله قیمت‌ها به طرز وحشتناکی افزایش می‌یابد؛ متاسفانه نرخ جامعی برای خیلی از خدمات و دستمزدهای این بخش وجود ندارد و کشاورز بسته به زمان محدود خود در فصل نشا مجبور به تن دادن قیمت‌ها می‌شود.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه