به گزارش مازند اصناف؛ پروژه های مسکن مهر در ۲ قالب ساخت مسکن در شهرهای کمتر از ۲۵ هزار نفر و بالای ۲۵ هزار نفر جمعیت در دستور کار قرار گرفت و بر این اساس حوزه پیگیری و ساخت واحدها در هر یک از این قالب ها بر عهده یک دستگاه به عنوان متولی امر قرار گرفت .
متولی ساخت مسکن مهر در شهرهای بالای ۲۵ هزار نفر جمعیت بر عهده اداره کل راه و شهرسازی استان ها معرفی شد و اقدامات و بسترهای لازم برای انجام این مهم از جمله تامین زمین دولتی ، فراهم کردن زیرساخت های بهداشتی ، ثبت نام و پرداخت تسهیلات با کارمزد را این نهاد انجام داده است .
در استان مازندران سهمیه مسکن مهر در شهرهای بالای ۲۵ هزار نفر ۵۷ هزار و ۳۵۱ واحد بود که از این تعداد ۴۰ هزار واحد در قالب مسکن مهر خود مالک می باشند. یعنی اینکه افراد با داشتن زمین برای ساخت از تسهیلات مسکن مهر با کارمزد پایین برخوردار می شدند.
تا قبل از سال ۱۳۹۲ و روی کار آمدن دولت تدبیر و امید تنها ۲۵ هزار و ۱۵۷ واحد مسکن مهر ساخته شد و بدین نحو این تعداد خانوار صاحبخانه شدند .
به سرانجام نرسیدن بخش بیشتری از پروژه های مسکن مهر بویژه در مازندران اندر خم مسائل مربوط به تامین زمین ، گرانی مصالح و تامین زیر ساخت های لازم از قبیل فاضلاب قرار گرفت به طوری که تاخیر و تعلل در اجرای برخی از این طرح ها به حدود یک دهه رسید .
بنا به گزارش اداره کل راه و شهرسازی مازندران پروژه های مسکن مهر میارکلای ساری ، چالوس ، رامسر و بهشهر از آن جمله پروژه هایی هستند که در روند اجرا با تاخیر و تعلل مواجه شدند و چشم انتظاری ۱۰ ساله را برای متقاضیان خود به همراه داشتند.
باز شدن گره کور مسکن مهرمیارکلا
مسکن مهر میارکلای در ساری را می توان نمادی از این پروژه های گره خورده نام برد که کلنگ اجرای پروژ ۲ هزار و ۸۰۰ واحدی در زمینی به وسعت حدود ۱۹ هکتار در ۸۵ بلوک ۱۰ طبقهای در سال ۱۳۸۷ به زمین زده شد و طی قراردادی با ۱۶ پیمانکار قرار بود خانه ها طی ۱۵ ماه تکمیل و تحویل متقاضیان شود اما در عمل این امر محقق نشد .
اما در دولت تدبیر و امید عزم ها جزم شد تا اجرای این پروژه تسریع یابد به طوریکه مدیر کل راه و شهرسازی مازندران پیشتر نیز از عملی نشدن این مهم خبر داد .
سید محمد نظری اعلام کرد : طرح آبرسانی شامل حفر و تجهیز یک حلقه چاه با آبدهی ۴۵ لیتر در ثانیه، احداث خط انتقال آب به طول ۹ و نیم کیلومتر، احداث مخزن بتنی به حجم ۲ هزار متر مکعب ، احداث ایستگاه پمپاژ، احداث شبکه توزیع آب به طول چهار کیلومتر بوده است.
عملیات آبرسانی به این پروژه مسکن مهر سال ۹۱ آغاز شد تا اینکه سال گذشته با صرف هزینه ای بالغ بر ۹۰ میلیارد ریال به انجام رسید.
معاون مسکن و ساختمان اداره کل راه و شهرسازی استان مازندران نیز با اشاره به مشکلات پیش رو برای اجرای مسکن مهر میارکلا که موجب سالها توقف اجرای این طرح شده بود به خبرنگار ایرنا گفت : این پروژه جز پروژه های مهم و با تعداد بالای متقاضی به شمار می رود که رفع مشکلات پیش روی ساخت و اجرای این طرح جز برنامه های اولویت دار و مهم به شمار می رود .
سید عباس رهگشا افزود: ایجاد فاضلاب و تخلف مالی تعدادی از پیمانکاران باعث شده بود تا این کار با تعلل انجام شود اما با رفع این مسائل اجرای پروژه تسریع یافت به طوریکه هم اکنون یک هزار واحد تحویل داده شده و مابقی واحدهای مسکونی این پروژه تا پایان اردیبهشت امسال تکمیل و به متقاضیان تحویل داده می شود .
مسکن مهر چالوس و پایان یک راه ۱۰ ساله ساخت
مسکن مهر چالوس یکی از دیگر از پروژه هایی بود که بدلایلی توقف چندین ساله را پشت سر گذاشت تا در دولت تدبیر و امید به سر و سامانی رسید این پروژه در آبان ماه سال ۱۳۸۹ در قالب مجتمع ۴۷۲ واحدی در چالوس آغاز شد و قرار بود مدت ۲ سال این واحدها به متراژ ۷۲ متری تا ۹۰ متری احداث و تحویل متقاضیان شود.
عملیات ساخت این مجتمع نیز با مشکلاتی همچون خلف وعده پیمانکار، کم کاری متقاضیان در پرداخت بموقع اقساط پیش پرداخت روبرو بوده، همچنین گرانی های یکباره مصالح ساختمانی، کمبود نقدینگی برای خرید انشعابات آب ، برق ، گاز و فاضلاب و نیز وقفه در اجرای طرح های زیر ساختی از دیگر مشکلات چندین ساله این پروژه بود .
بنا به گفته معاون مسکن مازندران پروژه مسکن مهر چالوس علاوه بر مشکلات خلف وعده پیمانکار ، گرانی مصالح با دغدغه ای به عنوان فاضلاب مواجه بود که با تلاش های صورت گرفته طی سالهای اخیر بیشتر این مشکلات برطرف شده است .
وی افزود : با این اقدامات صورت گرفته پیش بینی می شود تا ۲ ماه آینده این پروژه به صورت کامل به بهره برداری برسد و تمامی متقاضیان این مسکن صاحبخانه شوند .
رهگشا همچنین از برطرف شدن مشکلات پیش روی اجرای طرح های مسکن مهر در بهشهر و رامسر خبر داد و ابراز امیدواری کرد که این پروژه ها نیز تا اردیبهشت ماه امسال به بهره برداری می رسد .
بسته شدن دفتر مسکن مهر مازندران تا پایان دولت تدبیر و امید
معاون مسکن و ساختمان اداره کل راه و شهرسازی استان مازندران گفت : سهمیه در نظر گرفته شده برای ساخت مسکن مهر در شهرهای بالای ۲۵ هزار نفر جمعیت در این استان ۵۷ هزار و ۳۵۱ واحد بود که از این تعداد حدود ۴۰ هزار واحد مسکن مهر خودمالک می باشد .
وی افزود : برای تسریع در خانه دار کردن اقشار مختلف جامعه به ویژه آنانی که از سطح درآمدی پایینی برخوردار می باشند پروژه های مسکن مهر در تمامی نقاط مازندران آغاز شد و تا پیش از سال ۱۳۹۲ تعداد مسکن مهر ساخته شده ۲۵ هزار و ۱۵۷ واحد مسکن بود یعنی کمتر از ۴۰ درصد سهیمه در نظر گرفته شده به اتمام رسید و تحویل افراد شد .
رهگشا ادامه داد : دولت برای ساخت مسکن مهر با تهیه زمین ۹۹ ساله بستری را فراهم آورد تا خانه ها ساخته شود. دولت با پرداخت تسهیلات ۴۵۰ میلیون ریالی با کارمزد ۴ تا ۶ درصدی بخشی از کمک های خود را بدین طریق اعمال کرد تا اجرای این پروژه ها تسریع یابد و افراد با آورده اندک هم بتوانند صاحبخانه شوند .
به گفته معاون مسکن مازندران، در این زمین های رایگان هر واحد مسکن مهر به متراژ ۹۰ متر مربع ساخته شد و با توجه به کمبود زمین در مازندران تامین این میزان زمین برای اجرای پروژه ها یکی از نکات حائز اهمیت در تسریع اجرا به شمار می رود .
رهگشا با برشمردن برخی از پروژه های مسکن مهر که در اجرا با مشکلات مواجه بودند ، افزود : از آن جمله می توان به مسکن مهر نکا ، بهشهر ، رامسر ، چالوس و میارکلای ساری اشاره کرد که در دست انداز مشکلات برای ساخت با تاخیر در ساخت مواجه شدند .
وی با تاکید بر رفع مشکلات پیش روی ساخت مابقی طرح های مسکن مهر مازندران اظهار داشت : هم اکنون سه هزار و ۳۲۴ واحد مسکن مهر در حال ساخت است و خوشبختانه اجرای این پروژه ها بدون مشکل می باشد .
معاون مسکن مازندران زمان بهره برداری مابقی طرح های مسکن مهر را پایان خرداد امسال اعلام کرد و گفت : با اتمام ساخت این پروژه ها پرونده مسکن مهر در مازندران در دولت تدبیر و امید بسته می شود .
اقدام ملی مسکن ، آغاز راه دیگر خدمت رسانی به مردم
معاون مسکن و ساختمان اداره کل راه و شهرسازی مازندران با اشاره به کلید خوردن طرح مسکن ملی در دولت تدبیر و امید اضافه کرد : این طرح با رفع نواقص موجود در مسکن مهر در این دولت آغاز شده است تا زمینه خانه دار شدن اقشار مختلف جامعه بویژه اقشار کم درآمد را فراهم بکند .
وی ادامه داد : از زمان اعلام ثبت نام ۱۰ هزار مازندرانی ثبت نام کردند که از این تعداد ۸۹۲ متقاضی آورده ۴۰۰ میلیون ریالی را واریز کردند .
طرح اقدام ملی مسکن از برنامه های دولت تدبیر و امید برای خانه دار کردن افراد فاقد مسکن است که از آبان ماه سال ۹۸ در سطح کشور آغاز شد که در این برنامه وزرات راه و شهرسازی موظف شد تا با تامین زیرساخت ها از جمله مسکن تا سال ۱۴۰۰ حداقل ۴۰۰ هزار واحد مسکونی برای متقاضیان واجد شرایط احداث کند.
متقاضیان مسکن ملی را افرادی تشکیل می دهند که خودشان و افراد تحت تکفلشان از سال ۸۴ به بعد فاقد زمین یا مسکن بوده باشند و از تاریخ ۲۲ بهمن ۱۳۵۷ از هیچ یک از امکانات نهادهای عمومی غیردولتی مربوط به تأمین مسکن شامل زمین، واحد مسکونی یا تسهیلات یارانهای خرید یا ساخت واحد مسکونی استفاده نکرده باشند.
از دیگر شرایط ثبت نام در طرح اقدام ملی مسکن این است که متقاضی متاهل یا سرپرست خانوار باشد و زنان خودسرپرست نیز مشروط به داشتن حداقل ۳۵ سال سن باشند. همچنین متقاضی باید حداقل پنج سال سابقه سکونت در شهر موردتقاضا داشته باشد. بر اساس توافقات انجام شده در شهرهای جدید نیز سابقه سکونت حداقل پنج سال در شهر جدید مورد تقاضا یا شهر مادر ملاک عمل است.
نداشتن منع قانونی همچون چک برگشتی برای دریافت تسهیلات بانکی، تسهیلات معوقه و توانایی تامین هزینه ساخت مسکن مازاد بر تسهیلات بانکی، امکان سپردهگذاری حداقل ۳۰ درصد هزینه ساخت، مازاد بر تسهیلات بانکی از جمله شرایط تکمیل ثبت نام و پذیرش در این طرح است./ایرنا
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه