آرامش بازار مرغ/ تنظیم بازار مرغ قبل از ماه رمضان

آرامش بازار مرغ/ تنظیم بازار مرغ قبل از ماه رمضان

<p><span style="font-size: larger;">افسارگسیختگی در عرضه مرغ مازندران به حدی بود که استانی که نخستین تولیدکننده مرغ کشور است توانایی مدیریت در این زمینه را نداشته باشند به همین منظور وزیر جهاد کشاورزی با فوریت معاون امور دام خود را ماموریت داد تا با حضور در استان مازندران بازار مرغ را تنظیم کند. </span></p>

به گزارش مازند اصناف؛ بخش کشاورزی نقش قابل توجهی در اشتغال ۲۰ درصدی کشور دارد و در این میان پرورش طیور و تولید گوشت مرغ یکی از ارکان اصلی این بخش به شمار می‌رود که حجم قابل توجهی از سرمایه گذاری را به خود اختصاص می‌دهد.

برای تولید گوشت مرغ به طور مستقیم و غیرمستقیم مرغداری‌های گوشتی، اجداد، واحدهای جوجه‌کشی، کارخانجات خوراک دام، کشتارگاه‌ها، حمل و نقل و... درگیر فعالیت هستند و از سوی دیگر اقبال عمومی مردم به مصرف گوشت مرغ این محصول را به کالای استراتژیک تبدیل کرده است.

به دلیل بازارپسند نبودن این محصول با وزن بالا در بازارهای منطقه‌ای، فرصت صادرات را از کشور سلب می‌کند و با کمی اتخاذ تصمیمات و انجام برخی برنامه‌ریزی‌ها می‌توان تغییر الگوی نادرست تولید را فراهم کرد.

 

هفته‌های پایانی اسفندماه ۹۹ بود که قیمت مرغ با روند صعودی در بازار روبه‌رو شد که هر یک از مسؤولان دلایل خاص خود را از این گرانی مطرح کردند.

برخی براین باروند که افزایش قیمت نهاده‌های دامی، نوسان نرخ گوشت قرمز و افزایش تقاضا برای خرید مرغ به عنوان ارزان‌ترین محصول پروتئینی عامل اصلی گرانی مرغ در بازار به شمار می‌رود که مسؤولان وزارت جهاد کشاورزی تلاش کردند با توزیع نهاده‌ها با نرخ مصوب با کنترل بازار مرغ از نوسان قیمت جلوگیری کنند.

استان مازندران که تولیدکننده اصلی گوشت مرغ در کشور است در این برهه از زمان نتوانست نقش خود را به خوبی ایفا کند و تولید محصول خود را در کشور به‌خوبی عرضه کند.

 

افسارگسیختگی عرضه مرغ مازندران

افسارگسیختگی عرضه مرغ مازندران به حدی بود که از دست مسؤولان استانی خارج شده بود و توانایی تنظیم بازار مرغ را در استانی که نخستین تولیدکننده مرغ کشور است را نداشتند و به همین منظور وزیر جهاد کشاورزی با فوریت معاون امور دام خود را ماموریت داد تا با حضور در استان مازندران بازار مرغ را تنظیم کند.

 

اعلام قیمت نهایی مرغ

مرتضی رضایی معاون امور دام وزیر جهاد کشاورزی که چند روزی است در مازندران مستقر شده است با برگزاری جلسات پی در پی و حضور مداوم در کشتارگاه‌ها و بازارهای سراسر استان توانسته تا حدودی مشکلات بازار مرغ را رفع کند و این کالای استراتژیک در اختیار مردم کشور قرار گیرد.

وی در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس در ساری با بیان اینکه قیمت مرغ تک نرخی است و با قیمت ۲۴ هزار و ۹۰۰ تومان درب مغازه به فروش می‌رسد، گفت: قیمت مرغ حتی ۲۵ هزار تومان هم نیست و شهروندان اگر حتی ریالی بیشتر از عدد اعلام شده افزایش قیمت مشاهده کردند تخلف محسوب می‌شود و به واحدهای نظارتی اعلام گزارش کنند.

معاون امور دام وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: وقتی که قیمت مرغ در زمانی افزایش پیدا کرده بود به این معنی است که تولید مرغ وجود دارد اما گران به فروش می‌رسید.

این مسؤول اضافه کرد: در زمانی که قیمت مرغ افزایش داشت به این دلیل بود که قیمت مصوب ذرت، کنجاله سویا و دارو افزایش پیدا کرده بود.

 

 

*اعلام ممنوعیت‌ها در عرضه مرغ

کاظم خاوازی وزیر جهاد کشاورزی هم به استانداران اعلام کرد انجماد و ذخیره‌سازی مرغ و فروش مرغ سبز و بدون آنتیوبیوتیک تا اطلاع بعدی ممنوع است و ممنوعیت قطعه‌بندی مرغ در اصناف و واحدهای بسته‌بندی تاکید شده است.

خاوازی اعلام کرد: دولت موافق افزایش قیمت مرغ نبود اما به دلیل اینکه از مهرماه سال گذشته افزایش قیمتی در حوزه مرغ نداشتیم و هزینه‌های تولید مانند حمل و نقل افزایش پیدا کرده بود و ارز ۴۲۰۰ تومانی هم ۴۰ تا ۵۰ درصد هزینه‌های تولید مرغ را پوشش می‌داد دولت با افزایش قیمت مرغ به هر کیلوگرم ۲۴ هزار و ۹۰۰ تومان موافقت کرد.

 

به گزارش فارس، در حال حاضر بازار مرغ در استان مازندران و کشور به آرامش نسبی رسیده است  و حتی در برخی فروشگاه‌ها به دلیل رقابت در فروش محصول مرغ را پایین‌تر از قیمت مصوب به فروش می‌رسانند و خبری از صف‌های طولانی برای خرید مرغ مشاهده نمی‌شود.

حال باید دید با توجه به اینکه در آستانه ماه مبارک رمضان قرار داریم که میزان مصرف این ماده پروتئینی افزایش می‌یابد همچنان شاهد آرامش در بازار مرغ خواهیم بود یا آرامش قبل از طوفان است./فارس

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه