بهبود وضعیت تولید و معیشت مردم با نگاه به توان داخلی/عزم انقلابی برای تحقق شعار امسال رهبری
شرط باز شدن گره مشکلات کشور چيست؟

بهبود وضعیت تولید و معیشت مردم با نگاه به توان داخلی/عزم انقلابی برای تحقق شعار امسال رهبری

<p><span style="font-size: larger;">وظیفه تمام مسئولان باید کمک به تحقق شعار سال جهت بهبود معیشت و شرایط زندگی مردم باشد؛ به&zwnj;ویژه آن&zwnj;که در ماه&zwnj;های آینده دولت جدید نیز تشکیل خواهد شد که انتظار می&zwnj;رود گام&zwnj;هایی بلندی در راستای برطرف کردن مشکلات عموم و تسهیل تولید بردارد.</span></p>

به گزارش مازند اصناف؛ سالی که گذشت برای مردم کشورمان سال سختی بود. دشواری‌های اقتصادی که با بیماری کرونا گره خورده بود برای بسیاری از هموطنان عزیزمان زندگی را سخت کرده بود. شماری از هموطنانمان را در موج بیماری کرونا از دست دادیم و البته در کنار آن، همدلی و کمک های مومنانه التیام بخش این مسیر بود که ملت بزرگ ایران از همان روز‌های ابتدای سال جلوه های بی بدیلی از آن را به نمایش تا سختی تحمل این بیماری و مشکلات اقتصادی ناشی از آن برای هموطنان کمتر احساس شود.

سال 1399 با همه فراز و نشیب‌ها و دشواری‌های مختلف با چاشنی استرس و نگرانی از وضعیت سلامت عزیزان و شیوع ویروس کرونا، سپری شد و سالی نو، با روحی تازه و بارقه‌ای از امید و نشاط آغاز شد.

رهبر معظم انقلاب، با نگاهی به تحولات کشور و میزان تحقق شعار سال گذشته و تحلیل کوتاه و پربار از شرایط کشور، شعار سال جدید را تولید، پشتیبانی و مانع زدایی‌ها اعلام فرمودند انتخاب و معرفی این شعار برگرفته از ژرف اندیشی و اهتمام معظم‌له نسبت به زندگی شرافتمندانه مردم و شکوفایی و بالندگی اقتصاد کشور است.

 


این شعار حکیمانه با اندک تفاوتی با بیان‌های گوناگون در چند سال اخیر از سوی رهبر معظم انقلاب اعلام می‌شود که بیانگر چند نکته کلیدی و محوری است و جامعه ایمانی ایران در مسیر حرکت تکاملی و تمدن ساز خویش نیازمند اقتصادی بالنده، شکوفا و مبتنی بر عزت و استقلال کشور است.

*الزامات حمایت از تولید داخل
 
یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های سیاستمداران کشورهای در‌حال توسعه، افزایش توان تولید داخلی و ایجاد اشتغال است. اقتصاددانان بی‌ثباتی در شاخص‌های اقتصاد کلان و عدم اعتماد به بازارها را در چنین کشورهایی سمی مهلک می‌دانند و آن را مهم‌ترین مانع برای توسعه اقتصادی و افزایش قدرت اقتصادی در صحنه جهانی معرفی می‌کنند.

سیاستمداران و اقتصاددانان نیز سال‌هاست تک‌محصولی بودن اقتصاد و وابستگی آن به درآمد‌های نفتی را مانعی برای توسعه اقتصادی ایران و ورود به عرصه بین‌المللی و رقابت با سایر تولید‌کنندگان بین‌المللی ارزیابی کرده و از تریبون‌های مختلف آن را گوشزد کرده‌اند.

اما الزامات حمایت از تولید کالای ایرانی و زمینه‌های لازم برای افزایش کیفیت کالاهای ایرانی چیست؟ چرا محصولاتی که سال‌ها با سیاست‌های تعرفه‌ای مورد حمایت دولت‌ها بوده‌اند نتیجه قابل قبولی نگرفته‌اند؟ در نهایت اینکه این حمایت باید در شرایط بهینه از چه مجراهایی صورت بگیرد و نسبت آن با برون‌گرایی اقتصاد ایران چیست؟ کارشناسان در این پرونده باشگاه اقتصاددانان به سوالات فوق پاسخ داده‌اند.
 


*راه برون‌رفت از مشکلات اقتصادی

محسن حسینی استاد دانشگاه در گفت و گو با بلاغ با اشاره به نامگذاری امسال توسط مقام معظم رهبری به نام «سال تولید، پشتیبانی‌ها، مانع‌زدایی‌ها»، نامگذاری‌های مکرر سال‌های اخیر توسط رهبر انقلاب در عرصه اقتصادی و تولید را نشان دهنده اهمیت موضوع است، اظهار کرد: مقام معظم رهبری بر اساس شرایط و نیاز کشور امسال را در ادامه سنوات گذشته به رسیدگی مسئولان به امر تولید و حمایت از فعالان این بخش و رفع موانع نامگذاری کردند، بنابراین باید همه مسئولان با اقدام انقلابی و مدیریت جهادی با تکیه به داخل و برنامه‌ریزی اقدام کنند.

وی افزود: برای رفع موانع تولید و کمک به اشتغال که نیاز مبرم مردم و کشور به خاطر شرایط خاص اقتصادی است نه تنها یک مجموعه و قوه که همه باید با عزمی راسخ برای اجرایی شدن منویات مقام معظم رهبری بکوشند.

حسینی گفت: راه برون‌رفت از مشکلات اقتصادی و کمک به توسعه و اشتغال کشور در گرو اقدام جدی و انقلابی همه دلسوزان کشور و اجرای توصیه‌های مقام معظم رهبری در قالب یک حرکت جهادی و استفاده از تمامی ظرفیت‌های موجود کشور است .

وی تصریح کرد: باید مردم در زندگی خود به خوبی شاهد یک تحول و گشایش اقتصادی و معیشتی باشند که بدون شک راه تحقق آن ادامه فعالیت‌های تولیدی، حمایت و همراهی همه متولیان امر و مانع‌زدایی است که اگر این موارد محقق شود شاهد اجرایی شدن منویات مقام معظم رهبری در سال جاری خواهیم بود.

این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی سال 1400 را سال «تولید، پشتیبانی‌ها، مانع‌زدایی‌ها» نام‌گذاری کردند و این شعار انقلابی جهش تولید امسال باید با حمایت همه‌جانبه و رفع موانع کاملاً محقق شود.

وی گفت: مقام معظم رهبری در پیام خود تاکید کردند: تحقق جهش تولید هم تأثیرات عمیق اقتصادی در کشور از جمله در مسئله ارزش پول ملی دارد و هم موجب اعتماد به‌نفس ملی، رضایتمندی عمومی و تضمین‌کننده امنیت ملی است.


* دولت از توانمندی‌های داخل کشور غافل نشود

نماینده مردم قائمشهر، سوادکوه، جویبار سیمرغ و سوادکوه شمالی در مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با
بلاغ با اشاره به نامگذاری سال 1400 از سوی مقام معظم رهبری اظهار کرد: رهبر انقلاب با نامگذاری امسال به نکته مهمی درباره پشتیبانی از تولید اشاره کردند زیرا در موارد بسیاری واحد تولیدی راه‌اندازی می‌شود، اما پشتیبانی درستی از آن صورت نمی‌گیرد در نتیجه این واحد با مشکلات زیادی مانند بدهی بانکی و... روبه رو شده و به تعطیلی کشانده می‌شود.

کمال علیپور با اعلام اینکه باید به پشتیبانی از تولید، به عنوان سیاست گذاری اساسی توجه شود، افزود: باید برخی از قوانین و مقررات در راستای حمایت از تولید اصلاح شود.

 


وی ادامه داد: دولت نباید از توانمندی و استعدادهای داخل کشور، منابع عظیم، نیروی جوان و پر استعداد کشور غافل شود.

علیپور بیان کرد: اگر قرار است تا سال 1404 قدرت برتر منطقه شویم باید نظارت و مدیریت جهادی را سرلوحه کار خود قرار دهیم.

نماینده مردم قائمشهر، سوادکوه، جویبار سیمرغ و سوادکوه شمالی در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه شعار امسال بسیار هوشمندانه و کارشناسی بوده بر این اساس باید برای حمایت و پشتیبانی از تولیدگنندگان، موانع برداشته شود، گفت: منابع موجود کشور را باید به سمت تولید حرکت دهیم چرا که عمران،آبادانی و پیشرفت کشوردر گرو تحقق جهش تولید بوده که رهبر انقلاب بر آن تاکید داشتند.


*ایجاد رونق و جهش تولید با کمک جوانان

ناصر شکریان‌ کارشناس مسائل راهبردی و سیاسی نیز در گفت و گو با
بلاغ با اشاره به شعار سال مقام معظم رهبری با عنوان تولید؛ پشتیبانی‌ها، مانع‌زدایی‌ها، اظهار کرد: تولید و رونق آن در کشور مهم‌ترین مسئله در ایجاد رونق اقتصادی است و این مسئله در گرو ایجاد پشتیبانی همه جانبه مسئولان و دولت و برداشتن موانع آن در شرایط امروز کشور است.

وی تصریح کرد: می‌توان با توجه به بیانات رهبری معظم انقلاب در سال جدید با این حمایت‌ها شاهد رونق اقتصادی در کشور باشیم و بسیاری از مشکلات کشور با رفع این موانع در حوزه کسب و کار و ایجاى اشتغال اثر مثبت دارد.

این کارشناس مسائل راهبردی با اشاره به بیانات بسیار مهم و راهگشای رهبری عظیم الشان انقلاب در پیام نوروزی، افزود: بیش از چهل سال است که نظام مقدس جمهوری اسلامی با رفتارهای خصمانه و دشمنی دشمنان این انقلاب به ویژه با شدیدترین تحریم‌های ظالمانه دولت تروریست پرور ایالات متحده آمریکا دست و پنجه نرم می‌کند.

شکریان ادامه داد: ملت ایران با مقاومت و ایستادگی در برابر این تحریم‌ها چشم جهانیان را به حیرت وا داشته‌اند و قطعا تنها راه عبور از این مشکلات همان اقتصاد مقاومتی و ایجاد رونق تولید و جهش تولید در کشور است.

 


وی مقاومت را مهم‌ترین راه و سلاح مبارزه در برابر زورگویان و مستکبران عالم دانست و اظهار کرد: امروز ایران اسلامی با هدایت‌های بی‌بدیل رهبری معظم انقلاب و با مجاهدت‌های بی نظیر فرزندان این مرز بوم همچون سردار پرافتخار و پر آوازه ایران اسلامی و جبهه مقاومت شهید سپهبد قاسم سلیمانی و هم رزمانش توانسته است در اوضاع آشوب امروز منطقه، امنیت و اقتدار را به نمایش بگذارد و قطعا اگر شعار سال رهبری معظم انقلاب در حوزه تولید و رفع موانع آن و پشتیبانی همه جانبه مسئولان و حاکمیت کشور محقق شود قطعا مشکلات اقتصادی و معیشتی هم برطرف می‌شود.

شکریان ادامه داد: باید مسئولان با کار و تلاش و همت جهادی برای تحقق فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی گام بردارند تا همانند همیشه تحریم‌های ظالمانه دشمنان بی‌اثر و مردم در رفاه و آسایش زندگی خود را سپری کنند.

آنچه می‌تواند منویات مقام معظم رهبری و تاکیدات حکیمانه ایشان را محقق سازد، اراده و عزم انقلابی و ترویج فرهنگ ارزشمند، تلاش و مجاهدت برای رشد و شکوفایی اقتصادی و ایجاد تمدن اسلامی بر پایه معارف حیات‌بخش و فرهنگ انسان ساز اسلام است.

سال پیش رو با درایت و دوراندیشی مقام معظم رهبری سال تولید، پشتیبانی ها، مانع زدایی ها نامگذاری شده که دغدغه ایشان به رونق و چرخه  تولید ملی را به همراه دارد  از این رو همه باید به این امر مهم دقت نظر داشته تا سال 1400 را با پشتیبانی و رفع موانع رونق تولید به سال شکوفایی اقتصاد در کشور تبدیل کنیم.

انتهای پیام/
 


ارسال دیدگاه