مرغ پا روی مصوبات کاغذی بازار گذاشت/نرخ گوشت روبه بالا

مرغ پا روی مصوبات کاغذی بازار گذاشت/نرخ گوشت روبه بالا

<p><span style="font-size: larger;">ارز نیمایی و توزیع دان و مصوبات تنظیم بازار هم نتوانست قیمت مرغ را بشکند و جوجه&zwnj;های چموش حاضر به سفره&zwnj;نشینی نیستند.</span></p>

به گزارش مازند اصناف؛ مرغ دار دان ونهاده ها و سامانه بازارگاه را دلیل پرنوسان بودن قیمت مرغ عنوان می‌کند و جوجه‌ها در آستانه سال جد در آستانه پرکشیدن و قرارگرفتن در کانال ۳۰ هزار تومانی هستند.

زمانی اضافه وزنی و لاغری مرغ دردسرساز شد و گاهی اخلال در سامانه توزیع دان ونهاده ها، اما اکنون با آنکه روال توزیع دان و نهاده‌ها طبیعی و منطقی شده باز هم ذرت‌های با ارز نیمایی نتوانست، عطش گرانی مرغ را در آستانه شب عید فرونشاند.

در حال حاضر قیمت هر کیلوگرم مرغ در بازارهای مازندران در کانال ۲۵ تا ۲۷ هزار تومان است، این درحالی که مسئولان امر عنوان می‌کنند مرغ با قیمت نهایتاً ۲۱ هزار تومانی باید به فروش رسد.

عطاء الله حسن زاده رئیس اتحادیه مرغداران مازندران در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه مشکلی برای تولید گوشت مرغ در استان نداریم، میزان جوجه ریزی طی ماههای بهمن و دی ماه را در استان ۱۲ میلیون قطعه بیان کرد و افزود: ۶۰ درصد از تولیدات استان روانه بازارهای تهران می‌شود.

وی با اشاره به شرایط درنظرگرفته شده در سامانه بازارگاه برای تولید مرغ با وزن پنج کیلوگرم ادامه داد: این کار سبب شد تا جوجه‌ها سر وزن از مرغداری‌ها تخلیه شوند.

وی با بیان اینکه ۶۰ درصد از طیور استان روانه بازار تهران می‌شود، تصریح کرد: شرایط پرورش و افزایش وزن در افزایش برداشت گوشت تأثیر بسزایی خواهد داشت زیرا مرغداری می‌تواند در وزن دلخواه مرغ را برداشت کند.

شرایط پرورش و افزایش وزن در افزایش برداشت گوشت تأثیر بسزایی خواهد داشت زیرا مرغداری می‌تواند در وزن دلخواه مرغ را برداشت کند

حسن زاده یادآور شد: ماهانه در کشور ۲۳۰ هزار تن گوشت مرغ تولید می‌شود و تزریق نهاده‌ها در تولید وتامین گوشت کمک می‌کند.

وی هزینه تمام شده را بیش از ۲۲ تا ۲۳ هزار تومان بیان کرد و گفت: اگر می‌خواهیم تولید آسیب نبیند باید با این قیمت از مرغدار خریداری شود.

مدیرعامل اتحادیه مرغداران ساری با عنوان اینکه برای تولید مرغ حدود چهار کیلوگرم دان تعریف شده بود، افزود: اگر بتوانیم به وزن مورد نیاز برسانیم نباید در عرضه مشکل داشته باشیم.

وی در پاسخ به اینکه آیا توزیع نهاده در کاهش هزینه‌ها تأثر نداشت، گفت: ارائه نهاده‌ها از طریق بازارگاه سبب شده تا نرخ متعادل شود وگرنه قیمت‌ها افزایش چندبرابری خواهد داشت.

مرغداران هزینه‌های تولید را بیش از ۲۲ هزار تومان به ازای هر کیلوگرم عنوان می‌کنند اما مسئولان ستاد تنظیم بازار، نرخ مصوب مرغ را به ازای هر کیلوگرم ۲۰ هزار و ۵۰۰ تومان تعیین کرده‌اند.

 

قیمت مصوب ۲۰ هزار و۴۰۰ تومانی مرغ

حسینقلی قوانلو رئیس سازمان صمت مازندران در گفتگو با خبرنگار مهر با اظهار اینکه مرغداری‌ها همه نهاده‌ها را با قیمت ارز ۴۲۰۰ تومانی دریافت می‌کنند، افزود: طبق مصوبه ستاد تنظیم بازار مقرر شد نظارت ویژه بر مرغداری‌ها انجام شود.

وی با بیان اینکه مرغ باید با قیمت تنظیم بازار به کشتارگاه‌ها داده شود و همه کشتارگاه‌ها هم موظف هستند تولیدات را قیمت برچسب و تنظیم بازاری از کشتارگاه خارج کنند، قیمت مرغ را در کشتارگاه ۲۰ هزار و ۴۰۰ به ازای هر کیلوگرم بیان کرد و گفت: این قیمت در کل استان اعمال خواهد شد و تمام تولیدکنندگان موظف هستند، مرغ را با این قیمت عرضه کنند و فروش بالاتر از آن تخلف است.

قوانلو از مردم خواست تا تخلفات را با سامانه ۱۲۴ اطلاع رسانی کنند.

سالانه ۲۵۰ هزار تن مرغ در مازندران تولید می‌شود و ۶۰ درصد تولیدات به بازارهای پایتخت روانه می‌شود و افزایش قیمت مرغ در پی نوسانات ارز وتامین نهاده با بازار گوشت قرمز هم سرایت کرد و قیمت گوشت در مازندران روند صعودی پیدا کرد.

 

افزایش قیمت گوشت قرمز

در حال حاضر قیمت هر کیلوگرم گوشت گاوی از ۸۳ هزار تومان به ۹۵ هزار تومان وگوشت بره به ۱۳۵ هزار تومان رسیده است.

دامداران، کمبود نهاده‌های دامی را از جمله مشکلات بیان وعنوان می‌کنند بخش ناچیزی از نهاده‌ها در قالب سامانه بازارگاه عرضه و بقیه از طریق بازار آزاد تأمین می‌شود. این درحالی که احمدی معاون امور دامی جهاد کشاورزی مازندران گفت: در بخش تأمین نهاده‌های طیور مشکلی نداریم ونهاده دام‌های سنگین باید از طریق بازارگاه تأمین شود.

وی با عنوان اینکه هم اکنون ۳۰ تا ۴۰ درصد نهاده‌ها را تأمین می‌کنیم، افزود: نهاده دام‌های پرواری و گوشتی نیز باید از طریق سامانه بازارگاه تأمین شود.

بیش از سه میلیون واحد دامی سبک وسنگین در مازندران وجود دارد و تأمین نهاده برای واحدهای دامی دغدغه هر روزه دامداران وتولیدکنندگان است.

افزایش قیمت گوشت ومرغ در آستانه سال نو در مازندران، سبب شده تا سفره مردم روز به روز کوچک‌تر شود و برنامه ریزی ها برای ثبات در بازار مرغ وگوشت در استان تاکنون موقتی و مقطعی بوده است./مهر

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه