به گزارش مازند اصناف؛ استان مازندران به لحاظ موقعیت جغرافیایی و آب و هوایی هر ساله میزبان بسیاری از مسافران و گردشگران از اقصی نقاط کشور است؛ استانی با گستردگی طولی و شهرهای فراوان که متاسفانه از اوضاع مناسبی در حوزه نمازخانههای بین راهی برخوردار نیست.
کافی است از ورودیهای استان وارد شوید و بخواهید مکانی برای اقامه نماز بیابید یا مکان مناسبی پیدا نمیکنید و یا اگر مکانی وجود داشته باشد حال از رستورانها و پمب بنزینها گرفته تا سکوهای احداث شده در کنار جادهها، از امکانات و فضای مناسبی برخوردار نیستند.
یکی از دغدغههای اکثر مردم در سفرهای خود به استان مازندران که به نارضایتی آنها ختم شده است، موضوع نمازخانههای بین راهی است، اماکنی که غالبا از کیفیت قابل توجهی برخوردار نیستند.
نارضایتی مسافران از کمبود و امکانات حداقلی نمازخانههای بین راهی در مازندران
هر چند بنا بر اذعان مسئولان امر نمازخانههای بین راهی تنها به مساجد بین راهی و سکوهای بتنی کنار جاده ختم نمیشود و نمازخانههای رستورانها، پمب بنزینها و اماکن تفریحی هم در این مقوله جا میگیرند اما کمی واقع بینانه که به ماجرا نگاه کنیم میبینیم که جدا از پراکنش نامناسب جانمایی نمازخانهها، این اماکن از کیفیت و آراستگی در خور شأن و قابل انتظاری برخوردار نبوده و بنظر میرسد کیفیت و بهبود شرایط این نمازخانهها برای مدیران اماکن تفریحی، پمپ بنزینها و رستورانها در الویت آخر آنها قرار دارد، بماند که زیرساختهای لازم نیز در این نمازخانهها از سرویس بهداشتی گرفته تا آب، فرش و فضاسازی مناسب نیز چنگی به دل نمیزند!
به طور کلی دسترسی مطلوب به نمازخانهها، پراکنش ناهمگون نمازخانهها، نظافت و رسیدگی به بهداشت نمازخانهها، تجهیز وضوخانه به آب سرد و گرم، مفروش نمودن مناسب و همچنین دایر نبودن دائمی نمازخانهها از جمله مشکلات اصلی نمازخانههای بین راهی در استان میباشد که تاکنون علیرغم تمام تلاشهای صورت گرفته، مغفول مانده است.
بی تردید احیای نمازخانههای بین راهی نقش بسزایی در ترویج اقامه نماز دارد و با توجه به موقعیت گردشگرپذیری استان و قرار داشتن در مسیر زائران به خراسان رضوی، احداث و احیای نمازخانههای بین راهی به یک ضرورت مهم و لازمالأجرا تبدیل شده اشت و اقدامات انجام گرفته از سوی دستگاههای متولی، کافی بنظر نمیرسد.
مدیر ستاد اقامه نماز مازندران ادامه داد: اگر بنا باشد آب مورد نیاز این سکوها را با تعبیه تانکر مرتفع کنیم، پس از چند روز فاسد میشود، اگر بنا باشد این سکوها در جاهایی احداث شود که آب وجود داشته باشد، اولا آن آب، مالکیت دارد و دوما جایی که آب در مسیر بین راهی وجود داشته باشد، طبیعتا نمازخانه هم دارد و از سویی این مشکل هم وجود دارد که هزینه شود، سکوی نمازی احداث شود اما در ادامه به دلیل تعریض جاده، این سکوها تخریب شود و تمام این مسائل در کنار مسائل حقوقی از جمله دلایلی بود که ساخت چنین سکوهایی متوقف شده است.
نیاز استان به ساخت و احیای نمازخانههای بین راهی یک امر بدیهی و ضروری است که باید با ورود جدی مسئولان استانی و شهری و همچنین دستگاههای متولی، مردم و خیرین از وضع موجود به وضع مطلوب و در خور برسد.
بنا بر آنچه در این گزارش آمده است و مسئول ستاد اقامه نماز استان بر آن صحه گذاشته است، اوضاع نمازخانههای بین راهی استان هم به لحاظ کمیت، هم جانمایی و هم کیفیت و برخورداری از زیرساختها مطلوب نیست و باید همتی بلند و جهادی برای احیا و ساخت این نمازخانهها در استان شکل بگیرد؛ امری در دسترس اما مغفول مانده که امیدواریم بزودی محقق شود.
گزارش: مجتبی قربانی
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه