به گزارش مازند اصناف؛ موج گرانی در سالهای اخیر به ویژه گرانیهای چندباره امسال بازار میوه را هم بینصیب نگذاشته است و قیمت میوه امسال با حداقل 30 درصد افزایش مواجه بوده است که این امر موجب شده تا مردم قدرت خود را برای خرید میوه از دست بدهند.
پرتغال ۵ هزار تومانی سال گذشته امسال به سه برابر یعنی ۱۵ هزار تومان رسیده و سیب کیلویی ۳ هزار تومان نیز امسال ۱۰ تا ۱۳ هزار تومان به فروش میرسد که این رقمها را میتوان در سایر میوهها نیز مشاهده کرد.
یکی از گرانیهای اخیر افزایش بیسابقه قیمت موز است که قیمت آن را به حدود ۵ برابر رسانده و در حال حاضر موز با قیمت ۵۵ تا ۶۰ هزار تومان و در برخی از مناطق کشور به ۷۰ هزار تومان رسیده است.
البته با لوکس شدن میوهها قیمتها افزایش بیشتری داشته و میوهای همچون نارگیل و میوههای خاص با قیمت گزافی در سطح شهر به فروش میرسد، امسال بازار میوه با آشفتگی مواجه بوده و اغلب میوهها از سبد خانوار مردم حذف شده است.
با چنین افزایش قیمتی به نظر میرسد تنظیم بازار نیز به داد مردم در شب عید نرسد و مردم نباید انتظار قیمتهای سال گذشته را از ستاد تنظیم بازار داشته باشند.
در حال حاضر قیمت خرید میوه در دستفروشان و وانتهای دوره گرد هم تفاوت چندانی با مغازههای میوه و سبزی نداشته و قیمتها تقریبا یکسان عرضه شده است مگر اینکه کیفیت کالا به اندازهای پایین باشد که فروشنده مجبور به کاهش قیمت کند برخی از مغازهداران نیز حاضرند میوههای خود را خراب کنند اما به قیمت ارزانتر نفروشند تا حداقل برخی خانوارها قادر به خرید باشند.
کافی است عصرها سری به بازار و میادین میوه در زنجان بزنید با صحنههایی مواجه میشوید که دل هر انسانی را به درد میآورد، زنان و مردانی برای اینکه شرمنده خانواده خود نشوند از میوههای به دور انداخته شده میوههای سالمتر را جدا میکنند و با خود میبرند.
امروز برخی از مردم نمیتوانند میوه را با این قیمتهای گزاف خریداری کنند چرا که این رقمها برای اقشار ضعیف جامعه بسیار بالاست.
بررسیهای میدانی نیز نشان از افزایش ۵۰ تا ۷۰ درصدی قیمت میوه در بازار است که علتهای متفاوتی برای آن مطرح میشود اما مثل همیشه پای دلالان به گرانیها باز است و افزایش قیمت کود، خارج شدن نهادههای کشاورزی از لیست دریافت کنندگان ارز دولتی از علل افزایش قیمت میوه در بازار است.
صادرات دلیل افزایش قیمت میوه
یکی از فروشندگان بازار میوه و ترهبار زنجان دلیل افزایش قیمت میوه را صادرات عنوان میکند و میگوید: کاهش نظارتها موجب میشود تا افزایش قیمت در برخی از جاها بیشتر باشد.
محمدی با بیان اینکه وجود دلالان و واسطهها از دیگر دلایل افزایش قیمت میوه است، افزود: پای دلالان همیشه در بازار میوه دیده میشود.
وی ادامه داد: امسال در چندین مرحله قیمت میوه تغییر کرد و در حال حاضر در آستانه عید به اوج خود رسیده است و به نظر میرسد قیمت میوه در آستانه عید کاهش نیابد.
یکی دیگر از فروشندگان میوه در زنجان نیز معتقد است: در میدان ترهبار زنجان قیمت میوه نسبت به سال گذشته افزایش ۵۰ تا ۱۰۰ درصدی داشته است.
رزمجو با بیان اینکه افزایش قیمت نهادههای دامی یکی از دلایل افزایش قیمت میوه است، ادامه داد: قیمت میوه به صورت عمده مشخص است اما نبود نظارت موجب شده تا قیمتها به بالاترین میزان برسد و کسی حاضر نباشد با ۲۰ تا ۳۰ درصد سود میوه را بفروشند.
وی میگوید: افزایش هزینههای تولید اگر چه در افزایش قیمت میوه تاثیرگذار است اما باید مغازهداران نیز انصاف داشته و به سود کم راضی باشند.
رئیس اتحادیه میوه و ترهبار زنجان نیز امروز در گفتوگو با خبرنگار موج رسا با گلایه از نابسامانی در بازار میوه، گفت: یکی از دلایل مهم افزایش قیمت میوه را نبود نظارتهای لازم میداند.
هاشمی با بیان اینکه قیمت سیب سفید در میدان ترهبار زنجان ۱۳ هزار تومان و پرتغال ۱۵ هزار تومان است، افزود: قیمت هویج فرنگی نیز ۷ هزار و گوجه فرنگی به قیمت ۳ هزار و ۵۰۰ تومان به فروش میرسد.
وی میگوید: قیمت سیب زمینی تازه بین ۴ تا ۴ هزار و ۵۰۰ تومان و پیاز تازه به قیمت ۲ هزار و ۵۰۰ تومان به فروش میرسد و قیمت بادمجان نیز در میدان تره و بار ۶ هزار تومان و سیب قرمز ۶ تا ۱۰ هزار تومان عرضه شده است.
این مسئول قیمت پرتغال جنوب را ۱۵ هزار تومان و لیمو شیرین را ۱۴ هزار تومان اعلام کرد و گفت: قیمت لیموترش عمانی ۲۴ هزار تومان و قیمت لیمو ترش و شمال ۱۷ هزار تومان است.
رئیس اتحادیه میوه و ترهبار زنجان با بیان اینکه در حال حاضر قیمت کیوی ۱۰۰ گرم به بالا ۱۴ هزار تومان است، افزود: گرانی نهادههای کشاورزی موجب افزایش ۳۰ تا ۵۰ درصدی قیمت میوه در بازار شده است.
هاشمی قیمت موزه را ۶۰ هزار تومان اعلام کرد و گفت: یکی از دلایل مهم افزایش قیمت موز وارداتی بودن آن است که با افزایش یا کاهش قیمت دلار قیمت آن نیز تغییر میکند.
وی با گلایه از عدم وجود نظارتهای لازم بر بازار میوه، میگوید: مردم نسبت به گرانیها اعتراض دارند اما سازمان صمت هیچ کاری برای تنظیم بازار نمیکند.
این مسئول ادامه داد: از اول سال چندین بار قیمت میوه همچون سایر اقلام اساسی تغییر کرده است و در آستانه عید هم نباید مردم انتظار کاهش قیمت داشته باشند.
معاون نظارت و بازرسی سازمان صمت استان زنجان نیز در گفتوگو با خبرنگار موج رسا، اظهار داشت: افزایش هزینههای تولید، کود و دستمزد کارگران از دلایل مهم افزایش قیمت میوه در کشور است.
اسماعیل مسلمی با اشاره به افزایش دو برابری قیمت حملونقل نسبت به سال گذشته، گفت: مشکلات تولید برخی صیفیجات از جمله خیار در جنوب کشور موجب افزایش قیمت این محصول شده است.
وی یادآور شد: با توجه به تورم موجود احتمال افزایش قیمت سیب زمینی وجود داشت اما نوسانی مشاهده نشد و این محصول به قیمت ۴ تا ۶ هزار تومان به فروش میرسد و از ثبات نسبی برخوردار است.
این مسئول با بیان اینکه در برخی میوهها انتظار از جمله خیار و موزه انتظار افزایش قیمت نداشتیم، گفت: اما این موضوع در سطح کلان اتفاق افتاد.
معاون نظارت و بازرسی سازمان صمت استان زنجان تصریح کرد: همکاران نظارت سازمان صمت در زمینه صدور فاکتور در میدان تره و بار و خرده فروشیها نظارتهای لازم را انجام میدهند.
مسلمی از خرید میوه پایان سال در استان زنجان خبرداد و گفت: حمل از اوایل اسفند انجام میشود اما هنوز قیمت آن تعیین نشده است.
مردم منتظر ارزانی در میوه شب عید نباشند!
وی با بیان اینکه پرتغال از باغداران نیز در مازندان به قیمت ۱۰ هزار و ۵۰۰ خریداری شده است، افزود: این محصول با حاشیه سود پایینتر در استان توزیع میشود اما مردم نباید انتظار پرتقال با قیمت ۵ و ۶ هزار تومانی داشته باشند.
این مسئول از افزایش ۳۰ تا ۴۰ درصدی قیمت میوه در سال جاری خبرداد و گفت: پرتغال ۸ تا ۱۰ تومانی سال گذشته امسال ۱۲ تا ۱۵ تومان به فروش میرسد.
معاون نظارت و بازرسی سازمان صمت استان زنجان با بیان اینکه قیمت برخی میوه ها ۱۰۰ درصد افزایش یافته است، ادامه داد: افزایش قیمت تمام شده موجب افزایش قیمت میوه شده است.
سید محمود موسوی رئیس اتحادیه اتاق اصناف استان زنجان نیز یکی از دلایل مهم افزایش قیمت میوه را صادرات آن میداند و معتقد است: ۸۰ درصد میوههای بازار سردخانهای هستند.
وی با بیان اینکه افزایش قیمت میوه فقط مختص استان زنجان نیست و این افزایش از مبدا اتفاق میافتد، گفت: با افزایش میزان صادرات قیمت میوه در سطح کشور افزایش چشمگیری مییابد.
این مسئول گفت: در خصوص گران فروشی نظارتهای لازم انجام میشود اما افزایش هزینههای تولید و باربری از دلایل دیگر برای این افزایش محسوب میشود.
رئیس اتحادیه اتاق اصناف استان زنجان یادآور شد: میوه شب عید خریداری و در ایام پایانی سال به قیمت مصوب در میادین تعریف شده توزیع میشود.
ارسال دیدگاه