مردم روستاهای فریدونکنار دنبال «نت» می‌گردند/مسئول مورد نظر در دسترس نیست!

مردم روستاهای فریدونکنار دنبال «نت» می‌گردند/مسئول مورد نظر در دسترس نیست!

<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: larger;">درحالی که پوشش مخابراتی و اینترنتی در عصر کنونی به دلیل پیشرفت&zwnj;های تکنولوژی که وابستگی شدیدی را برای مردم به ارتباطات ایجاد کرده اما شرکت&zwnj;های مخابراتی که خود را از بدنه دولت و مردم جدا کرده و به حالت خصوصی درآمده&zwnj;اند فقط به فکر صرفه اقتصادی خود هستند.</span></p>

به گزارش مازند اصناف؛ یکی از ابزارهایی که در عصر جدید پیوند جدی با زندگی مردم در سراسر دنیا برقرار کرده و شاید بتوان گفت که تبدیل به نیاز اصلی خانواده ها شده اینترنت است.

اینترنت نیاز اصلی امروز افراد
در حدود یک دهه گذشته شاید تعداد محدودی از اقشار جامعه در ایران برای انجام کارهای شخصی، اقتصادی یا دریافت اخبار و اطلاعات و مطالعه به اینترنت نیاز داشتند اما امروزه درباره این ابزار ارتباطی می‌توان گفت که مانند یکی از اعضای خانواده تبدیل شده که هر کدام از اعضا به آن وابسته هستند.

با گسترش تکنولوژی و به وجود آمدن شبکه‌های اجتماعی مختلف، هر فرد با ساختن صفحه، کانال و یا گروه به یک فرد دارای رسانه تبدیل شد که دغدغه روزمره این افراد به روز کردن ابزارهای رسانه‌ای خود بوده که نیازمندی آن‌ها را به اینترنت چند برابر کرده است.

خرید و فروش کالا، سفارش‌های مختلف برای غذا و تاکسی و انواع و اقسام نیازمندی‌ها نقش اینترنت را در خانواده‌ها پر رنگ کرده است.

در اوج وابستگی اقشار مختلف جامعه به اینترنت اما بسیاری از کودکان تا سال گذشته شاید تنها نفراتی بودند که از این غول ارتباطی در امان بوده یا خانواده‌ها آن‌ها را از ورود به این دنیای بی‌انتها منع می‌کردند که با شیوع بیماری کرونا و به بهانه تحصیل مجازی دیگر به آسانی می‌توان گفت که همگان با شبکه جهانی ارتباطات مرتبط شدند.

اما یکی از چالش‌های اساسی و همیشگی مشترکان اینترنتی قطع و وصلی‌ها و یا کند بودن سرعت این ابزار ارتباطی است و درحالی که نزدیک به 30 سال از ورود اینترنت به کشورمان می‌گذرد اما همچنان این مشکل در بسیاری از مناطق و به ویژه روستاهای کشور وجود دارد.

روستاهای فریدونکنار در مکافات قطعی‌های مدام اینترنت
روستاهای فریدونکنار در استان مازندران ازجمله مناطقی در کشور هستند که مردم آن با چالش‌های پی در پی قطع و وصل اینترنت رو به رو بوده و درحالی که این روزها به واسطه برگزاری امتحانات دانش‌آموزان و دانشجویان، خانواده‌ها نیاز ویژه به اینترنت دارند اما متاسفانه به دلیل مشکلات موجود در کلافگی به سر می‌برند.

یکی از اهالی روستای کاردگرمحله فریدونکنار در گفت‌وگو با خبرنگار ما با اشاره به وضعیت بد اینترنت در این روستا، اظهارکرد: من مشترک یکی از شرکت‌های اینترنتی ثابت هستم اما سرعت و وصل بودن اینترنت هیچگاه ثابت نیست و زمانی که پیگیر مشکل آن می‌شویم شرکت مربوطه توپ را به زمین مخابرات شهرستان و مخابرات هم از این مشکلات شانه خالی می‌کند.

وی با بیان اینکه اینترنت‌های همراه هم وضعیت بسیار اسفناکی در روستای ما دارند، خاطرنشان کرد: اینترنت همراه شرکت‌های ایرانسل و همراه اول هم دچار مشکلات زیادی هستند که برای دانلود یک عکس باید مدت 20 دقیقه منتظر بمانیم.

عدم پاسخگویی مسئولان زجرآورتر از کندی سرعت اینترنت
این فرد تصریح کرد: مشکل ضعف اینترنت در روستای کاردگرمحله به یک چالش جدی برای اهالی تبدیل شده که همه از آن گلایه‌مند هستند اما هیچ مسئولی نسبت به آن رسیدگی نمی‌کند.

وی یادآورشد: زجرآورتر از مشکل اینترنت عدم پاسخگویی مسئولان است که با رفع مسئولیت از خود مشترک را به جای دیگر ارجاع می‌دهند.

این فرد ادامه داد: زمانی که برای مشکل اینترنت به مرکز مخابرات روستا مراجعه می‌کنیم می‌گویند مخابرات شهرستان باید پیگیری کند و وقتی به سراغ مسئولان شهرستانی می‌رویم اذعان می‌کنند که تصمیم‌گیری و انجام کار بر عهده مخابرات استان است و در این میان مشکلات مردم همچنان باقی می‌ماند.

وی یادآورشد: اگر برق روستاهای ما قطع شود در اقدامی عجیب پس از گذشت 30 دقیقه اینترنت همراه هم به صورت کلی قطع می‌شود.

مشکلات اینترنت "شاد" را  غمگین کرد
یکی دیگر از اهالی روستای شیرمحله فریدونکنار درخصوص مشکلات اینترنت این روستا به خبرنگار ما گفت: سرعت اینترنت در روستای ما بسیار پایین بوده که ما را کلافه می‌کند.

وی با اشاره به اینکه متولیان مخابرات به هیچ عنوان پاسخگو نیستند، خاطرنشان کرد: درحالی که چندین بار موضوع را از مسئولان اداره کل مخابرات مازندران هم پیگیری کردیم اما نتیجه‌ای حاصل نشد.

این فرد تصریح کرد: درحالی که این روزها زمان امتحان دانش‌آموزان فرارسیده و آن‌ها باید در پیام رسان "شاد" تمامی آزمون‌ها را انجام دهند اما مشکل اینترنت برای ما تبدیل به معضل جدی شده که نمی‌دانیم به کدام مسئول مراجعه کنیم.

ضعف اینترنت دانشجویان روستایی را راهی شهر می‌کند!
یکی از دانشجویان که از اهالی روستای مهلبان فریدونکنار است در گفت‌وگو با خبرنگار ما اظهارکرد: باتوجه به شرایط بیماری کرونا امتحانات دانشگاه غیرحضوری برگزار می‌شود اما سرعت پایین اینترنت در روستای مهلبان، ما را سردرگم کرده است.

وی خاطرنشان کرد: در روزهای برگزاری امتحان از اینکه سرعت اینترنت در زمان‌های مقرر شده برگزاری آزمون چگونه خواهد بود دچار استرس می‌شویم چراکه امتحانات زمان مشخص دارند و اگر در زمان مشخص پاسخ را در سامانه به هر دلیلی بارگذاری نکنیم به معنای عدم شرکت در آزمون برای استاد و دانشگاه تلقی می‌شود.

این دانشجو تصریح کرد: به خاطر ضعف اینترنت فقط موفق به شرکت در یکی از آزمون‌های میان ترم شده‌ام و این موضوع در معدل من تاثیر خواهد داشت.

وی افزود: در روزهای گذشته همزمان با برگزاری امتحان متوجه شدم که اینترنت روستای ما بسیار ضعیف است و برای اینکه مشکلی در آزمون به وجود نیاید مجبور شدم به یکی از کافی‌نت‌های سطح شهر مراجعه کنم و از آنجا امتحان بدهم.

انتقاد جدی بخشدار دهفری از رئیس سابق مخابرات فریدونکنار
محمدعلی رحمان‌زاده بخشدار دهفری فریدونکنار در گفت‌وگو با خبرنگار ما اظهارکرد: برای مشکل اینترنت بخش دهفری نشست‌های زیادی را با مسئولان مخابرات برگزار کردیم و همچنین نماینده شرکت ایرانسل هم به منطقه آمده و با آزمایشی که انجام دادند مشخص شد که اینترنت ایرانسل مشکل ندارد.

وی خاطرنشان کرد: اما اینترنت شرکت همراه اول مشکلات زیادی دارد که این روزها گریبانگیر دانش‌آموزان و دانشجویان شده و درحالی که چندین جلسه برگزار کردیم اما متاسفانه به نتیجه‌ای نرسیدیم.

بخشدار دهفری با انتقاد از رئیس سابق اداره مخابرات فریدونکنار گفت: متاسفانه این فرد به وعده‌هایی که برای رفع مشکل اینترنت داده بود عمل نکرد که این امر موجب شد ما همچنان شاهد مشکل باشیم.

خصوصی شدن مخابرات موجب تشدید مشکلات مردم
رحمانزاده با اشاره به اینکه مخابرات و شرکت همراه اول می‌توانند در امور مختلف یکدیگر را پشتیبانی کنند تصریح کرد: شاید در ظاهر مخابرات و همراه اول دو شرکت جدا از هم باشند اما می‌توانند پیگیری‌های لازم را برای رفع مشکل داشته باشند.

این مسئول با بیان اینکه بسیاری از روستاهای ما دچار مشکل ضعف اینترنت هستند، یادآورشد: طی استعلامی که انجام شد متاسفانه بسیاری از روستاها مانند شیرمحله و روستای مهلبان دچار قطع اینترنت می‌شوند و این درحالی است که روستای مهلبان با مشارکت مردمی اقدام به تعویض کابل‌ها کرد اما همچنان شاهد مشکل اینترنت هستیم.

بخشدار دهفری تاکید کرد: متاسفانه خصوصی شدن مخابرات موجب مشکلات زیادی برای مردم شده چراکه مسئولان مربوطه هیچ توجهی برای رفع این چالش‌ها ندارند.

قطع برق، قطع اینترنت روستاها را به دنبال دارد
مرتضی صباغی سرپرست اداره مخابرات فریدونکنار در گفت‌وگو با خبرنگار ما اظهارکرد: برخی از مشکلات اینترنت در روستاهای فریدونکنار مربوط به نوع دستگاه نصب شده در مراکز مخابراتی است که البته تعویض شده و برگشت داده می‌شود.

وی افزود: بخشی دیگر از این مشکلات مربوط به مودم‌ها است که باید به‌روز رسانی شوند و به دلیل عدم به‌روز رسانی دچار اختلال می‌شوند.

سرپرست اداره مخابرات فریدونکنار خاطرنشان کرد: باتوجه به اینکه مدار اینترنتی فریدونکنار بر روی یک رینگ حلقه است که تمامی مراکز روستایی را پوشش می‌دهد با قطع شدن برق یک منطقه تمامی مناطق دچار قطع اینترنت می‌شوند و تا زمانی که برق آن منطقه وصل نشود مشکل همچنان وجود خواهد داشت.

قطعی اینترنت خانگی و ایرانسل به مخابرات ارتباطی ندارد!
صباغی تصریح کرد: البته قطعی‌های اینترنت خانگی و همچنین شرکت ایرانسل به اداره مخابرات ارتباطی پیدا نمی‌کند.

وی با بیان اینکه مخابرات یک شرکت ثابت و همراه اول یک شرکت همراه است که به صورت مجزا فعالیت می‌کنند گفت: پس از نامه‌نگاری‌های فراوان تازه به‌دنبال احداث یک دکل در منطقه روستای سوته هستند که اگر این دکل وصل شود امکان پشتیبانی از مناطق دیگر روستایی هم فراهم می‌شود.

خصوصی شدن مخابرات موجب عدم توجه به مناطق روستایی
سرپرست اداره مخابرات فریدونکنار یادآورشد: باتوجه به هزینه‌های بالای نصب دکل و توسعه مناطق روستایی شرکت‌های ارتباطی، بعید است که این امکانات را برای روستاها فراهم کنند مگر اینکه برای آن‌ها توجیه اقتصادی داشته باشد.

صباغی اظهارکرد: در سال‌های گذشته که مخابرات به حالت خصوصی تبدیل نشده بود حتی در مناطق دور دست دکل بی تی اس نصب می‌کرد اما هم‌اکنون شرکت مخابرات ایران به‌دنبال توجیه اقتصادی است.

وی خاطرنشان کرد: درحال حاضر فقط پنج روستای ازباران، کاردگرمحله، نوایی‌محله، طوله‌سرا و سوته در فریدونکنار دارای مرکز مخابراتی و دکل آنتن‌دهی هستند که مابقی روستاها را هم پوشش می‌دهند که البته برخی نقاط به عنوان نقاط کور هستند.

سرپرست اداره مخابرات فریدونکنار درخصوص تاثیر قطعی برق بر روی اینترنت روستاها، تصریح کرد: ظرفیت باتری‌های مراکز ما محدود است و اگر برق یک منطقه به مدت طولانی قطع باشد تمام ارتباطات دچار مشکل می‌شود.

صباغی افزود: این باتری‌ها چندین سال است که تعویض نشده و درخواست ها به اداره کل داده شده که امیدواریم به زودی این امر انجام شود.

به گزارش
بلاغ، درحالی که پوشش مخابراتی و اینترنتی در عصر کنونی به دلیل پیشرفت‌های تکنولوژی که وابستگی شدیدی را برای مردم به ارتباطات ایجاد کرده بسیار حائز اهمیت بوده و به‌عنوان یک نیازمندی اصلی در زندگی امروزی تعریف می‌شود اما متاسفانه شرکت‌های مخابراتی که خود را از بدنه دولت و مردم جدا کرده و به حالت خصوصی درآمده‌اند فقط به فکر صرفه اقتصادی خود هستند.

نکته جالب توجه دیگر اینکه بنابر اظهارات منابع آگاه، شرکت ارتباطات سیار ایران طی بخشنامه‌ای به ادارات کل مخابرات استان‌ها، ایجاد پوشش تلفن همراه و سرویس اینترنت پرسرعت 3G و 4G در نقاط روستایی را خارج از تعهدات خود عنوان کرده و هرگونه توسعه ارتباطی در روستاها را منوط به مشخص کردن منابع هزینه‌ای دانسته است.

اینگونه بخشنامه‌ها نشان از رفتار اشرافیت‌مابانه مدیران ارشد ارتباطی کشور دارد که به جای حمایت از مردم روستاها و نقاط دور افتاده که نیاز به ابزارهای ارتباطی دارند از آن‌ها روی برگردانده و به دنبال جیب خودشان هستند.

گزارش: مرتضی رضویان

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه