به گزارش مازند اصناف؛ شتاب بخشی به روند اجرای طرح ها با ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی ، خروج واحدهای تولیدی راکد بدهکار از تملک بانک ها و باز گرداندن آن ها به چرخه تولید ، رفع موانع و مشکلات طرح های گردشگری ، کشاورزی و صنعتی از مهم ترین مسائلی که در جلسات شهرستانی ستاد تسهیل و رفع موانع تولید با حضور مسئولان استانی و سرمایه گذاران مطرح و در نهایت با مصوبات این جلسات مشکلات واحدهای تولیدی حل و فصل می شود.
آنچه پیش از این از منابع رسمی گزارش شده حدود ۷۰ درصد از مصوبات ستاد تسهیل و رفع موانع تولیدی استانی اجرایی شده و نتیجه داده است و به همین خاطر استاندار مازندران در آذر ماه امسال اعلام کرد که برای رفع موانع تولید و مشکلات واحدهای تولیدی و صنعتی در سال جهش تولید باید به صورت هفتگی در جای جای این استان برگزار شود.
بر اساس آمار منابع رسمی تاکنون از مجموع ۱۸۵ واحد تولیدی در تملک بانکها ۷۸ واحد تولیدی از تملک آنها خارج شد و بقیه نیز در حال بررسی است که گفته مسئولان استان بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته این تعداد واحدهای تولید تا پایان امسال باید از تملک بانک ها خارج شوند.
در راستای این سیاست ۳۰ آذرماه نشست ستاد تسهیل و رفع موانع تولید مازندران به ریاست معاون دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری مازندران و شماری از مسئولان استانی و محلی در چالوس برگزار شد و در این جلسه پرونده ۱۳ سرمایهگذار و تولیدکننده مورد بررسی قرار گرفت.
مشکلات واحدهای تولیدی پوشش سقف سفال بازرگان با بانک صادرات و اداره مالیاتی، مصنوعات بتنی زمانخان با بانک سپه ، کارخانه سنگ کوبی شمال با شهرداری چالوس و سازمان همیاری شهرداریها استان ، کشتارگاه چالوس ، واحد تولیدی بالاربتن با شهرداری نوشهر و محیطزیست و منابع طبیعی ، واحد بی بافت کلاردشت ، کیانا درمان و آرمان ماسک کلاردشت ، آب معدنی علم کوه از سوی مجریان و سرمایه گذاران مطرح شده است.
مشکلات واحدها با بانکها و امور مالیاتی
یکی از تولید کنندگان پوشش سقف سفال در منطقه کوشکسرا شهرستان نوشهر با اشاره به مشکلات واحد تولید خود گفت: در سال ۱۳۸۱ حدود ۹۰ میلیون تومان تسهیلات با سود ۱۲درصد دریافت کردم و با بکارگیری دست کم ۲۰ نفر فعالیت این کارگاه تولیدی آغاز شد منتهی به خاطر مشکلات مالی و مسائل زیست محیطی برای تهیه خاک نتوانستم به موقع این اقساط را پرداخت کنم که مشمول سود زیاد ، جریمه و بدهی های مالیاتی شدم.
کریم بازرگان افزود: به علت تعلل در پرداخت چند ماهه اقساط آن هم به خاطر مسائل زیست محیطی در تهیه خاک و نیز افزایش یکباره بهای خرید ماشین آلات بانک عامل حدود ۴۲۰ میلیون تومان بابت اصل بدهی ، سود و جریمه از من مطالبه کرد.
وی اظهارداشت : این وضعیت تاثیر در روند فعالیت این کارگاه داشت تا جایی که آمار کارگران از سالهای ۸۲ تا ۸۶ از ۲۲ نفر به ۱۲ نفر رسید ضمن آنکه برای خرید دستگاه نیز ناگزیر به دریافت قرض بهرهای شدم و همه این مسائل دست به دست هم داد که در پرداخت این میزان تسهیلات دچار مشکل شدم .
این تولید کننده گفت : نگرانی بابت افزایش نجومی سود و جرائم بانکی از یکسو و نیز بدهی مالیاتی از سوی دیگر ، سبب سلب انگیزه و رغبت برای تداوم فعالیت را به همراه داشت تا اینکه پس از پیگیری و تقاضا برای مطرح شدن پرونده در ستاد تسهیل و رفع موانع تولید خوشبختانه گام های موثری برای بخشودگی جرائم و کاهش میزان بدهی بانکی برداشته شد.
بازرگان افزود: برابر مصوبه ستاد تسهیل بابت پرداخت یکباره حدود ۱۸۰ میلیون تومان بدهی مالیاتی قرار شده که حدود ۱۵ میلیون تومان آن نقدی پرداخت و حدود ۱۴۰ میلیون تومان آن بخشیده شود و بقیه هم اقساطی پرداخت کنم .
وی ادامه داد : نکته دیگر آنکه طبق این مصوبه به جای ۱۵۰ میلیون تومان سود و جرائم بانکی قرار شد تا حدود ۴۵ میلیون تومان به صورت نقد پرداخت کنم و وجوه باقی مانده نیز بخشیده شود و معتقدم تداوم چنین نشست هایی می تواند گامی موثر برای ایجاد انگیزه ، امید و رفع مشکلات و موانع پیش پای این قشر مولد در این منطقه باشد.
امیر زمانخواه دیگر تولید کننده "قطعات بتنی و بلوک لیکا " که مدعی شد از سال ۱۳۹۰ تاکنون واحد تولیدی او به خاطر بدهی در تملک بانک قرار دارد و پروانه فعالیت او نیز در شهرک صنعتی مرزن آباد سلب شده است در این باره گفت: بانک متاسفانه املاک مرا به مزایده گذاشت و از سال ۹۰ تاکنون فعالیتی در این زمینه ندارم .
وی اظهارداشت: تعطیلی فعالیت کارگاه و نیز بدهی حدود ۹۰۰ میلیون تومانی مالیاتی مهم ترین نگرانی هر روزه ما بود تا اینکه روز گذشته طی رایزنی با مسئولان بانک مربوطه و سازمان امورمالیاتی و دارایی و همچنین تاکید معاون دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری مصوب شد که اصل بدهی بانک را پرداخت و جرائم بانکی و مالیاتی که حدود ۹۰۰ میلیون تومان بود بخشیده شود و الان هم در انتظار هستم که هرچه زودتر به من اعلام شود تا این بدهی را پرداخت کنم و کارگاه تولیدی ام دوباره به چرخه تولید برگردد.
فراهم نبودن زیرساخت های شهرک صنعتی
فرماندار چالوس نیز در این جلسه با اشاره به آغاز فعالیت شهرک صنعتی چالوس از سال ۱۳۷۸ در مرزن آباد گفت : در این دولت حدود ۳۵ هکتار در قالب فاز ۲ به سطح این شهرک مرزنآباد افزوده شد که بسترهای لازم برای گشترش فعالیت تولیدی را فراهم ساخت.
محمدناصر زندی افزود: در حال حاضر ۵۷ سرمایه گذار در این فاز برای احداث واحد تولیدی اعلام آمادگی کرده اند ولی هنوز زیر ساخت ها در این فاز مهیا نشده است.
فرماندار چالوس همچنین منع تردد خودروهای سنگین در جاده کندوان و محدودیتها در تامین مواد اولیه را از مشکلات واحدهای تولیدی شهرک مرزنآباد برشمرد و گفت: با جدیت ستاد تسهیل امیدواریم این مشکلات نیز در کوتاه مدت حل خواهد شد.
بازگشت ۲۵ واحد به چرخه تولید
مدیر شرکت شهرک های صنعتی شهرستان های نوشهر و چالوس نیز گفت : از مجموع ۴۳ واحد تولیدی دارای پروانه بهره برداری در فاز نخست شهرک صنعتی مرزن آباد حدود ۲۵ واحد با ظرفیت حدود ۳۰ تا ۶۰ درصد فعالیت دارند و امسال هم برای ۱۵ واحد دیگر در ستاد تسهیل و رفع موانع تولید تعیین تکلیف شده است که به تازگی یکی از واحدها به خاطر بدهی بانک از تملک بانک خارج و به چرخه تولید برگشت.
کامران رهبر افزود : از این ۱۵ واحد که به خاطر تحریم های ظالمانه و خرید تجهیزات از چرخه تولید باز مانده بودند برای هفت واحد آن تصمیم گیری نهایی شد که زودی فعالیتشان را آغاز خواهند کرد و بقیه هم گزارش شده تا پایان امسال تولید را آغاز می کنند.
وی اظهار داشت: در شهرستان نوشهر نیز حدود هشت واحد تولیدی با ظرفیت حدود ۸۰ درصد فعالیت دارد و بقیه هم به خاطر مشکل مالی و نقدیندگی غیرفعال هست و مسائل و مشکلات آن ها در جلسات ستاد تسهیل مطرح و برابر وعده های داده شده قرار است تا پایان امسال به گردونه تولید بازگردند.
مدیر شرکت شهرک های صنعتی نوشهر و چالوس گفت : در شهرک صنعتی فاز ۲ مرزن آباد که گستره آن حدود ۳۵ هکتار است از سال گذشته تاکنون واگذاری عرصه به سرمایه گذاران ادامه دارد به طوری که اکنون با این سرمایه گذاران قرارداد منعقد شد و نیمی از آنها در حال ساخت ابنیه و نصب تجهیزات و نیمی دیگر هم در مسیر دریافت مجوزهای ساخت و تسطیح زمین هستند.
این مسئول گفت: آنچه گزارش شده قرار است در بهمن ماه امسال سه واحد تولیدی از جمله کارگاه تولیدی تلویزیون ، کودهای عالی برای گیاهان و نیز تولید سفال برای واحدهای بومگردی در شهرک صنعتی مرزنآباد راهاندازی شود.
وی یکی از مشکلات اساسی فاز دوم شرک صنعتی مرزنآباد را مشکل تامین گاز اعلام کرد و ابراز امیدواری نمود در ستاد تسهیل مطرح و به زودی حل شود.
خروج واحدهای تولیدی از تملک بانکها اولویت اقتصادی استان
معاون دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری مازندران با تاکید بر تعامل بیشتر دستگاهها با تولیدکنندگان برای رفع مشکلات آنان گفت: تاکنون حدود نیمی از واحدهای تولیدی از تملک بانک ها خارج شد و این روند باید با جدیت بیشتری پیگیری شود.
حسن خیریانپور افزود: خروج واحدهای تولید از تملک بانکها از راهبردهای مهم اقتصادی دولت است و فرمانداران باید خروج این واحدها را از تملک بانک در اولویت کاری خودشان قرار دهند.
وی با اشاره به پرداخت ۵۱۰ میلیارد تومان تسهیلات در راستای جهش تولید گفت: این میزان تسهیلات امسال در قالب بسته های تولید ، کرونایی و روستایی در رسته پرداخت شده است.
این مسئول استانی، پرداخت یارانه دستمزد ، اجرای طرح زراعت چوب ، احداث آببندان ، عملیاتی کردن ساخت اسکله های دریایی گردشگری به سرانجام رساندن طرح مهارت آموزی و نیز بهره برداری از نیروگاههای مقیاس کوچک را از دیگر نکات مورد تاکید و اولویتدار مسئولان در سال جاری برشمرد.
خیریانپور با اعلام آنکه امسال حدود چهار هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان طرح تولیدی با پیشرفت فیزیکی حدود ۶۰ درصد در دستور کار قرار گرفت اظهار داشت : باید تلاش کرد تا این طرح ها با این حجم سرمایه گذاری امسال به سرانجام برسد./ایرنا
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه