پیش‌بینی فرود قیمت مرغ روی باند 25 هزار تومانی در مازندران
بازار مرغ مازندران مقابل قيمت ستاد تنظيم بازار تسليم شد؛

پیش‌بینی فرود قیمت مرغ روی باند 25 هزار تومانی در مازندران

<p><span style="font-size: larger;">قیمت مرغ در مازندران که با اجرای مصوبه ستاد تنظم بازار استان از اواخر هفته گذشته روند کاهشی گرفته بود ، امروز یکشنبه نهم آذر برای مصرف کننده به ۲۷ هزار تومان کاهش یافته است. </span></p>

به گزارش مازند اصناف؛ بررسی میدانی خبرنگار ایرنا نشان می دهد که هم اکنون گوشت مرغ کشتار روز در مازندران حدود ۲۷ هزار تومان در هر کیلوگرم به مصرف کنندگان عرضه می شود که نسبت به روز گذشته حدود یکهزار و ۳۰۰ تومان و در مقایسه با هفته گذشته بین هشت تا ۱۰ هزار تومام کاهش نشان می دهد.

ستاد تنظیم بازار مازندران در نشست چهارشنبه پنجم آذر ماه جاری که با حضور نمایندگان اتحادیه تولید کنندگان مرغ و کشتارگاه های مرغ استان برگزار شده بود، قیمت مرغ گرم برای مصرف کننده را ۲۶ هزار تومان تعیین کرده بودند.

اعضای این ستاد که نشستش به ریاست استاندار برگزار شد، مقرر کردند که تولید کنندگان مرغ زنده را به قیمت هر کیلوگرم ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان تحویل کشتارگاه بدهند تا این ماده پروتئینی به قیمت ۲۶ هزار تومان به دست مصرف کننده برسد.

نمایندگان اتحادیه تولید کنندگان مرغ و کشتارگاه های مازندران که در این نشست حضور داشتند، متعهد شده اند طبق مصوبه ستاد از امشب حداقل ۲۰۰ تن مرغ آماده مصرف را طبق قیمت تعیین شده کشتار وارد بازار استان کنند.

افزایش قیمت مرغ در هفته گذشته برای چندمین بار شهروندان مازندرانی را دچار حیرت کرده بود و قیمت هرکیلوگرم مرغ گرم در بازار استان به کیلویی ۳۵ تا ۴۰ هزار توما بسته به برند کشتارگاهی رسیده بود.

گزارش میدانی خبرنگار ایرنا حاکیست که کاهش قیمت مرغ از روز پنجشنبه گذشته کلید خورد ولی تا خالی شدن کشتارگاه ها از کشتارهای قبلی، تخلیه شبکه پخش از مرغ خرید قبلی، ورود مرغ زنده با قیمت جدید به کشتارگاه و رسیدن به بازار سه روز زمان برد تا بازار مصرف به قیمت مصوب نزدیک شود.

عادل ذوالفعلیپور یکی از فروشندگان مرغ در شهر آمل امروز به خبرنگار ما گفت که مرغ کشتار روز را کیلویی ۲۵ هزار و ۸۱۰ تومان از نماینده شرکت پخش کننده کشتارگاه خریداری کرده و ۲۷ هزار تومان به فروش می رساند.

وی با اعلم اینکه قیمت مرغ گرم برای خریدار اوایل هفته پیش ۳۵ هزار تومان بود، افزود: از جمعه گذشته قیمت مرغ کاهشی شد و از ۳۵ هزار تومان ابتدا به ۳۰ هزارو ۵۰۰ تومان رسید ، دیروز شنبه نیز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان به خریدار عرضه شد و امروز به ۲۷ هزار تومان کاهش یافته است.

این فروشنده گوشت مرغ با بیان اینکه نوسان قیمت سبب شد تا عرضه و تقاضا بشدت دچار مشکل شود، بیان داشت: بسیاری از فروشندگان به خاطر کاهشی شدن قیمت، درخواست کمتری را برای عرضه دارند چون وقتی قیمت کاهشی می شود مردم دست نگه می دارند به امید اینکه قیمت ها باز هم پایین تر بیاید و این وضعیت بازار را دچار اختلال می کند.

وی افزود: طی دو روز گذشته به دلیل فروش نرفتن حدود ۵۰ کیلو مرغ گرم و کاهشی شدن قیمت در هر کیلو گرم تا سه هزار تومان متضرر شدم.

تداوم روند کاهشی

اگر چه قیمت کنونی مرغ در مازندران با نرخ مصوب ستاد تنظیم بازار تنها یکهزار تومان فاصله دارد، ولی مسئولان عضو این ستاد پیش بینی می کنند حداکثر تا پایان هفته جاری قیمت حتی به کمتر از نرخ مصوب برسد.

رئیس اتحادیه مرغداران مازندران با تایید کاهشی شدن قیمت مرغ گرم در استان، این وضعیت را علاوه بر مصوبه ستاد تنظیم بازار، نتیجه نشست همکاری این اتحادیه با معاونت بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی، دامپزشکی و اتحادیه کشتارگاه های استان دانست.

عطاالله حسن زاده به خبرنگار ایرنا گفت: از سه روز پیش تعاونی های مرغداری های شهرستان های استان با همکاری خوب کشتارگاه، قیمت مرغ تولیدی را با نظارت دامپزشکی به قیمت مصوب ستاد تنظیم بازار استان نزدیک کرده اند.

وی تعیین قیمت ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان برای تحویل مرغ مرغداری ها به کشتارگاه را کاملاً مطابق با هزینه تولید و سود متعارف ارزیابی کرد و افزود: با توجه به اینکه جوجه ریزی جدید و گرفتن نهاده ها منوط به رعات مصوبات دولت است، پرورش دهنده مرغ گوشتی همکاری لازم را دارند.

مدیر کل دامپزشکی مازندران هم به همکاری اتحادیه تولید کنندگان مرغ و کشتارگاه های استان در تحویل مرغ با قیمت ستاد تنظیم بازار اشاره کرد و گفت: از آن جایی که ساماندهی توزیع نهاده های دامی شروع شده و مرغداران برای دریافت نهاده‌های مورد نیاز باید تاییدیه تخلیه جوجه یک‌روزه در مرغداری و تحویل مرغ پرورش یافته به کشتارگاه را در سامانه یکپارچه قرنطینه دامپزشکی ثبت کنند، باید نسبت به مصوبات ستاد تنظیم بازار پایبند باشند.

دکتر حسین رضوانی با توضیح این نکته که بسیاری از مرغداران مازندران از سه هفته پیش مشمول دریافت نهاده ها به همین روش شدند، افزود: با توجه به نیاز روزانه ۱۸۰ تا ۲۰۰ تنی مرغ گرم در استان، تامین این مقدار مرغ با قیمت ستاد تنظیم بازار کار سختی نیست.

مازندران با داشتن بیش از ۲ هزار و ۴۰۰ واحد مرغداری، سالانه حدود ۲۰۰ هزار تن گوشت مرغ تولید می کند که معادل حدود ۱۱ درصد از نیاز کشور است.

دریافت نهاده های دامی توسط برخی از تولید کنندگان و فروش آن در بازار آزاد طی چند ماه گذشته یکی از مباحث مهم رسانه ای در بخش صنعت طیور کشور بود. بخشی از نهاده های مورد نیاز مرغداری وارداتی است که با ارز دولتی تهیه و توزیع می شود. تفاوت قیمت ارز دولتی با آزاد سبب می شود تا عده ای سودجو با دریافت نهاده ها، آن را به قیمت آزاد در بازار فروخته و دست از تولید بکشند./ایرنا

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه