چشم انتظاری ۱۰ ساله متقاضیان مسکن مهر چالوس

چشم انتظاری ۱۰ ساله متقاضیان مسکن مهر چالوس

<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: larger;">متقاضیان مجتمع ۴۷۲ واحدی مسکن مهر چالوس که با گذشت حدود ۱۰ سال از آغاز عملیات اجرایی هنوز به بهره&zwnj;برداری نرسیده است، خواستار توجه جدی مسئولان استانی و شهرستانی برای حمایت و تکمیل این مجتمع شدند. </span></p>

به گزارش مازند اصناف؛ در آبان ماه سال ۱۳۸۹ عملیات ساخت مجتمع ۴۷۲ واحدی مسکن در  روستای فرج آباد بخش مرکزی از توابع دهستان کلارستاق شرقی شهرستان چالوس آغاز شد و قرار بود مدت ۲ سال این واحدها به متراژ ۷۲ متری تا ۹۰ متری احداث و تحویل متقاضیان شود.

بررسی های انجام شده نشان می دهد که عملیات ساخت این مجتمع از ابتدا تاکنون در مسیر اجرا با مشکلاتی مانند خلف وعده پیمانکار، کم کاری متقاضیان در پرداخت بموقع اقساط پیش پرداخت روبرو بوده، همچنین گرانی های یکباره مصالح ساختمانی، کمبود نقدینگی برای خرید انشعابات آب ، برق ، گاز و فاضلاب و نیز وقفه در اجرای طرح های زیر ساختی از دیگر مشکلات چندین ساله این پروژه است.

طولانی شدن این طرح پس از سال ها به مرحله ای رسید که در ماه های اخیر شماری از متقاضیان با حضور در فرمانداری این شهر خواستار تعیین و تکلیف این مجتمع مسکونی از مسئولان دستگاه های ذیربط شهرستانی و استانی شدند.

 

سلب امتیاز نگرانی مازاد بر بلاتکلیفی متقاضیان

یکی از متقاضیان مجتمع مسکن مهر چالوس در خصوص وضعیت این پروژه گفت : تاکنون حدود ۱۰۵ میلیون تومان برای یک واحد مسکن مهر پرداخت کرده ام و به خاطر گرانی مصالح و پرداخت حق انشعاب فاضلاب ، گاز و آب و برق درخواست حدود ۳۰ میلیون تا ۳۵ میلیون تومان دیگر هم شده است.

بهمن خرمی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : طبق قراردادنامه بنا بود هر متقاضی حدود ۳۵ تا ۴۰ میلیون تومان وجه نقد پرداخت کند و حدود ۵۰ میلیون تومان نیز به صورت وام با سود چهاردرصد دریافت باشد که در مجموع با ۹۰ میلیون تومان هر واحد ساخته و آماده تحویل شود که متاسفانه این چنین نشد.

وی در خصوص فراهم نبودن زیرساخت های این مجتمع گفت: پیمانکار وقت پنج سال پیش وعده داده بود که امتیاز انشعاب برق ، آب ، گاز و برق را خریداری می کند و با محاسبه آن زمان حق امتیاز هر متقاضی بابت خریداری هر انشعابی حدود ۱۰۰ هزار تومان می شد درحالی که اکنون باید بابت هر انشعاب بیش از ۲ میلیون تومان بپردازد.

خرمی افزود: به علت سهل انگاری و کم کاری پیمانکار قبلی در روند اجرای این طرح و روی کار آمدن پیمانکار جدید بیشتر متقاضیان برای افزایش آورده ها فراخوان شده اند و اعلام کرده اند هر متقاضی باید ۳۵ میلیون تومان دیگر نیز پرداخت کند تا بتوان این پروژه را به سرانجام رساند و در غیراینصورت متقاضی از گردونه خارج و افراد دیگری جایگزین آنها می شوند.

این متقاضی ادامه داد: این میان عده ای از متقاضیان با همه مشکلات معیشتی موفق به پرداخت اضافه مبلغ شدند و  شماری هم که دستشان خالی است ، نگرانند تا مبادا امتیازشان سلب و کورسوی امید چندین ساله آن ها به یکباره بر باد برود وبه ناامیدی تبدیل شود .

وی گفت: قراردادهایی که میان متقاضیان و پیمانکار امضا شد یکطرفه بوده و اغلب متقاضیان نه مدرک آنچنانی در اختیار دارند و حتی نمی دانند واحدی که قرار است به آن ها تحویل داده شود در کدام بلوک قرار دارد.

خرمی افزود : آنچه از روند ساخت این مجتمع مشاهده می‌شود فقط نمای بیرونی آن است که با سیمان سفید رنگ و لعاب زده اند درحالی که هنوز در و پنجره بیشتر واحدها نصب نشده و کارهای داخلی واحدها هم تا حدود زیادی انجام نشد.

وی خواستار توجه بیشتر مسئولان شهرستانی و استانی برای تکمیل این مجتمع شده است.

یکی دیگر از از متقاضیان مسکن مهر چالوس در این باره گفت: در سال ۱۳۹۰ با توجه به داشتن شرائط لازم در پروژه مسکن مهر ثبت نام کردم و مبالغی نیز پرداخت نمودم و به امید آنکه تماسی از سوی مجری یا پیمانکار این طرح گرفته می شود منتظر ماندم منتها هیچ خبری نشد.

زهرا علمدار با اعلام اینکه سرپرست خانواده است و در کنار دیگر خواهرهای مجردش روزگار را سپری می کند ، در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : سال گذشته طی تماس تلفنی از سوی مجری این طرح به یکباره از من تقاضای ۱۱۰ میلیون تومان شد و با همه نداری ها و مشکلات حدود ۳۰ میلیون تومان تهیه نمودم اما مجری طرح با این میزان وجه موافقت نکرد و اسم من را  از فهرست خریداران مسکن مهرخارج کرد .

وی اظهار داشت : با همه پی‌گیری های فراوان نزد مسئولان دست اندرکار از فرماندار چالوس گرفته تا نماینده وقت در مجلس شورای اسلامی و حتی مسئولان استانی متاسفانه کار به جایی نرسید و طی تحقیقات بیشتری که انجام دادم پی بردم که افراد غیربومی که از تمکن مالی بیشتری برخوردارند ،جایگزین شده اند.

وی افزود: اکنون با گرانی افسارگسیخته املاک در این شهرستان ، هزینه های سنگین زندگی و ناتوانی در پرداخت اجاره‌بها روزگار را به سختی سپری می‌کنم و آن کورسوی امیدی که برای خانه‌دار شدن داشتیم نیز در حال خاموش شدن است.

تماس های متعدد خبرنگار ایرنا با پیمانکار این پروژه برای کسب اطلاعات بیشتر متاسفانه نتیجه نداد.  

 

طولانی شدن پروژه به خاطر کم کاری پیمانکار

رییس اداره راه و شهرسازی چالوس و نوشهر یکی از علت های نیمه تمام ماندن این طرح را کم کاری پیمانکار وقت اعلام کرد و گفت که سال ها پیمانکار پروژه را رها کرده بود و با پی‌گیری‌های فراوان از شهریور ماه امسال پیمانکار جدیدی روی کار آمد و کارها نیز شروع شد ضمن آنکه طبق پرونده ای که برای پیمانکار سابق تشکیل شده او باید علت این وقفه را قانونی پاسخ دهد.

مجتبی شهسواری در گفت و گو با خبرنگار ایرنا ، مشکلات اداری در صدور مجوز انشعاب آب ، برق ، گاز و فاضلاب را از دیگر دلایل به سرانجام نرسیدن این طرح ذکر کرد و افزود : به خاطر اعتراضات پی در پی متقاضیان، نشست های متعدد در فرمانداری برگزار شد حتی استاندار مازندران نیز در شورای مسکن استان این موضوع را مطرح کرد و اکنون با تخصیص حدود هفت میلیارد تومان بابت حق انشعاب گاز ، آب ، برق و گاز با پیمانکار جدید قرار داد امضاء شد و به زودی انشعابات نیز تامین خواهد شد.

وی یکی از علت های جایگزینی برخی از افراد جدید به جای متقاضیان قبلی را نیز ناتوانی متقاضیان در پرداخت بموقع پیش پرداخت ها طبق اعلام وزارت راه و شهرسازی و دیگر مسئولان دست اندرکار عنوان کرد و گفت: ناگزیر به خروج این افراد از فهرست شدیم و در نتیجه افراد واجد شرایط با تمکن مالی بهتر را جایگزین آن ها کردیم.

این مسئول توضیح داد : به عنوان مثال وقتی در صورت حساب برخی از متقاضیان بررسی شد پرداختی عده ای از آنان صفر و  تعدادی هم حدود ۱۵ میلیون تومان پرداخت کرده بودند درحالی که بخش عمده‌ای از عملیات ساخت این پروژه باید از محل آورده‌های متقاضیان انجام می گرفت.

شهسواری در مورد اسامی متقاضیان جدید و محل سکونت آنان اظهار بی اطلاعی کرد.

رییس اداره راه و شهرسازی چالوس روند پیشرفت فیزیکی این طرح را حدود ۸۵ تا ۹۵ درصد ذکر کرد و گفت : اکنون با توجه به آنکه شماری از متقاضیان تا حدودی سهم خودشان را پرداخت کردند بنابراین طبق وعده پیمانکار قرار است ۲۰۰ واحد مسکن مهر طی ۲ ماه آینده و بقیه هم تا پایان سال به متقاضیان برای سکونت تحویل داده شود.

اگرچه مسائل و مشکلات مسکن مهر که از دولت گذشته به یادگار مانده درد مشترک اغلب متقاضیان در جای جای کشور به خاطر جانمایی نادرست و نیز  فراهم نبودن زیرساخت ها و امکانات رفاهی ،آموزشی ، فرهنگی و خدماتی بوده است اما با توجه به برنامه ریزی دولت تدبیر در این سالها بخش زیادی از این پروژه ها یا به اتمام رسیده با این حال برخی از پروژه های مسکن مهر نظیر این مجتمع ۴۷۲ واحد چالوس نیاز به توجه بیشتر مسئولان دارد تا هر چه زودتر به اتمام برسد./ایرنا


ارسال دیدگاه