به گزارش مازند اصناف؛ این فعال صنفی با بیان اینکه کارخانهها خواستار افزایش قیمت روغن هستند، گفت: با توجه به اینکه وزارت صنعت، معدن و تجارت، اجازه افزایش قیمت به کارخانهها را نمیدهد، بنابراین آنها نیز از عرضه روغن به بازار خودداری میکنند و به صورت قطره چکانی به بازار روغن میدهند تا از این طریق وزارت صمت را مجبور به پذیرش درخواست خود درخصوص افزایش قیمت روغن کنند.
وی گفت: البته تولید کنندگان روغن از ابتدای سال تاکنون افزایش قیمت بر روی تولیدات خود اعمال کردهاند اما به افزایش مدنظر خود نرسیدهاند و لذا از طریق کاهش عرضه تلاش میکنند تا وزارت صنعت، معدن و تجارت با خواسته آنها برای افزایش قیمت موافقت کند.
این فعال صنفی بیان داشت: برخی مواد مورد نیاز کارخانجات تولید روغن از جمله بطریهای پلاستیکی، کارتن و... گران شده لذا تولید کنندگان روغن نیز خواهان افزایش قیمت هستند.
وی با بیان اینکه سود عرضهکننده روغن 6 درصد است، بیان داشت: در حال حاضر تنها دلیل کمبود روغن در بازار امتناع از عرضه روغن به بازار توسط کارخانجات است و به نظر نمیرسد مشکل دیگری در این خصوص وجود داشته باشد.
واردات با ارز 4200 تومانی؛ فروش با چه قیمتی؟
این گزارش حاکی است درخواست افزایش قیمت روغن توسط کارخانهها در حالی است که واردات روغن خام توسط کارخانهها هنوز با ارز ترجیحی یا همان ارز 4200 تومانی انجام میشود و به گفته محمدرضا کلامی دبیر ستاد تنظیم بازار در نیمه اول سال 99 از 4.4 میلیارد دلار ارز ترجیحی برای واردات روغن خام و 4 نهاده دامی 3 و نیم میلیارد دلار اختصاص یافته و از این مبلغ 3 میلیارد دلار تامین شده است.
گفتنی است در حال حاضر قیمت هر بطری روغن سرخ کردنی 810 گرمی برای مصرفکننده 9600 تومان است در حالی که قیمت این کالا در اسفند ماه سال گذشته 7200 تومان بوده است و فروردین امسال همین کالا به قیمت 7900 تومان عرضه شده است./فارس
ارسال دیدگاه