گرمی بازار ماهیان دریایی با قیمت مناسب در مازندران

گرمی بازار ماهیان دریایی با قیمت مناسب در مازندران

<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: larger;">بازار ماهی فروشان مازندران در روزهای نخست فصل صید ماهیان استخوانی دریای خزر به خاطر قیمت مناسب رونق گرفته و عرضه چشم&zwnj;گیر ماهی &quot; کپور &quot; در کنار &quot; کفال &quot; هم جلوه ویژه&zwnj;ای به آن داده است. </span></p>

به گزارش مازند اصناف؛ گزارش میدانی از چند بازار ماهی فروشی‌ شهرهای مازندران از جمله بابلسر و فریدونکنار حاکی از عرضه فراوان ماهی کپور دریایی است که هر قطعه آن در وزن های ۳۰۰ تا ۷۰۰ گرمی بین ۱۵ تا ۳۵ هزار تومان به فروش می رسد. قیمت هر قطعه ماهی کپور در این وزن ها سال گذشته در همین زمان ۱۴ تا ۲۵ هزار تومان بود.

همچنین ماهی قیمت کپور با وزن یک کیلوگرم و بیشتر که سال گذشته حداکثر تا ۳۰ هزار تومان در بازار ماهی فروشان مازندران عرضه می شود ، اکنون ۳۵ هزار تومان است.

قیمت هر قطعه کفال به عنوان یکی از گونه های پرطرفدار ماهیان دریای خزر که همزمان با آغاز فصل صید در سبد صیادان شمال کشور قرار می گیرد در وزن های ۳۰۰ تا ۴۰۰ گرمی نیز ۵۰ تا ۵۵ هزار تومان عرضه می شود. قیمت این وزن ماهی های کفال سال گذشته ۲۲ تا ۲۵ هزار تومان بود. همچنین قیمت همین گونه ماهی در وزن بیش از یک کیلو گرم که سال گذشته تا ۴۰ هزار تومان بود ، اکنون تا ۱۰۰هزار تومان به فروش می رسد. 

یکی از حجره داران در بازار ماهی فروشی فریدونکنار در گفت و گو با خبرنگار ایرنا قیمت انواع ماهی دریایی را نسبت به سال گذشته و در مقایسه با افزایش چشمگیر دیگر محصولات پروتئینی مناسب توصیف کرد و گفت : کپور دریایی با وزن های ۴۰۰ گرمی که به وفور در بازار ماهی فروشان مشاهده می شود از ۱۴ هزار تومان سال گذشته با افزایش فقط هزار تومان اکنون به ۱۵هزار تومان رسیده است.

محمد بخشی اضافه کرد : در سال های گذشته ماهی کپور دریایی  با وزن بالای ۸۰۰ گرم و به مقدار کم در بازار ماهی فروشان استان برای عرضه وجود داشت ، اما در ۲ سال اخیر و بویژه امسال در نخستین هفته شروع صید در وزن های ۴۰۰ تا ۹۰۰ گرمی به وفور وجود دارد.

این فعال بازار ماهی فروشان ، ماهی کپور دریایی را خوش خوراک و پر طرفدار دانست و بیان داشت : وجود کپور درکنار کفال ، سبب رونق بیشتر بازار ماهی فروشی شده است.

بخشی قیمت ماهی کفال با وزن ۴۰۰ گرمی را ۵۰ هزار تومان و کفال های درشت یک کیلو گرم به بالا را ۱۰۰ هزار تومان اعلام و اضافه کرد : البته در حال حاضر ماهی کفال درشت به مراتب کمتر از سال های گذشته صید می شود. 

وی در باره وضعیت ماهی سفید هم توضیح داد : در این فصل سال ماهی سفید به صورت محدود در تور صیادان قرار می گیرد و در حال حاضر هم هر قطعه از این نوع ماهی با وزن ۵۰۰ تا ۷۰۰ گرمی ۱۵ تا ۲۵ هزار تومان خرید و فروش می شود که تقریبا برابر با قیمت سال گذشته است.

این فروشنده ماهی در باره قیمت ماهیان پرورشی در مازندران نیز گفت : اگرچه با آغاز فصل صید ماهیان استخوانی دریای خزر قیمت انواع ماهی های پرورشی نیز تا حدودی کاهش می یابد ، اما از آن جایی که عمده ماهیان پرورشی استان به کشورهای همسایه با قیمت مناسب صادر می شود ، فصل صید ماهیان دریایی بر بازار ماهیان پرورشی تاکنون تاثیر محسوسی نداشته است.

وی در عین حال با بیان این که قیمت ماهی سفید و کپور دریایی در مقایسه با ماهی پرورشی همانند قزل آلا بسیار مناسب است ، افزود : در واقع یکی از دلایل رونق بازار ماهیان دریایی نیز همین مقایسه قیمت پرورشی با دریایی توسط مشتریان است.

بخشی توضیح داد : البته ماهی سفید در وزن های پائین به دلیل داشتن تیغ های ریز کمتر مورد توجه مصرف کنندگان قرار می گیرد ، در حالی که ماهی قزل آلا در هر وزنی بدون تیغ است و دیگر ماهیان پرورشی نظیر ماهی سفید ، کپور و آزاد همواره درشت و در وزن های بیش از یک کیلویی عرضه می شود.

 بخشی قیمت هر کیلو گرم ماهی قزل آلا را نیز ۴۵هزار تومان اعلام کرد.

طبق آمار  اتحادیه پرورش دهندگان ماهیان سردآبی مازندران ، ۲۴۰  واحد پرورش ماهیان سردآبی در کوهستان و جلگه استان فعال است که  ظرفیت تولید هر واحد در یک دوره ۶ ماهه ۱۰ تا ۴۰ تن است.

فصل صید ماهیان استخوانی در مازندران امسال با مصوبه سازمان شیلات امسال ابتدا ۱۵ مهر ماه در شرق استان شروع شد و از ۲۰ مهر هم صیادان مناطق مرکزی و غربی کار صید را شروع کردند.

چهار هزار و ۲۰۰ صیاد در قالب ۵۴ شرکت صیادی پره در مازندران به کار صید ماهیان استخوانی در دریای خزر مشغول هستند و طبق آمار به طور میانگین هر یک از شرکت های تعاونی در شرایط مناسب امواج دریا تا سه مرحله تور کشی را انجام می دهند.

صید ماهیان استخوانی دریای خزر در مازندران به روش پره انجام می شود. در این روش تورهایی با ارتفاع هفت تا ۱۰ متر و به طول یک هزار و ۲۰۰ متر به کمک یک قایق به صورت نیم دایره در فاصله مشخصی از ساحل دریا ( ۱۴ متری عمق دریا ) ریخته و پس از انباشته شدن از ماهی به وسیله تراکتور به ساحل کشیده می‎شود ، شرایط مناسب آب و هوایی و مواج نبودن دریا یکی از مهم ترین عامل در پهن شدن تور در دریا است.

کفال، سفید و کپور مهم ترین گونه های ماهیان استخوانی دریای خزر هستند. کفال بیشترین میزان صید ماهیگیران مازندرانی را در فصل پائیز و اوایل زمستان تشکیل می دهد و از ماه بهمن به بعد هم ماهی سفید در صدر صید قرار می گیرد.

صید ماهیان استخوانی از دریای خزر تا نیمه فروردین سال آینده ادامه دارد.

صیادان مازندران پارسال به خاطر شیوع کرونا در دو ماهه پایانی فصل صید کمتر از چهار هزار تن انواع ماهیان استخوانی از دریای خزر صید کردند در حالی که میزان صید آنها در سال ۹۷ بیشتر از هفت هزار تن بود.

بر اساس آمارهای رسمی ، سالانه حدود ۱۰۰ هزار تن آنواع آبزیان در مازندران تولید می شود که بیش از نیمی از آن انواع ماهیان گرم آبی است .

منبع: ایرنا

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه