به گزارش مازند اصناف؛ عبدالله مهاجر در گفتوگو با خبرنگار ما از اصلاح سیاستهای صدور کارت جدید بازرگانی طی سالجاری خبر داد.
وی افزود: شهریور امسال حدود یکهزار درخواست صدور کارت بازرگانی در سامانه تجارت الکترونیک کشور به ثبت رسیده که تا امروز حدود 400 کارت صادر و مابقی با فرآیند جدید و اصلاح شده صادر خواهند شد.
رئیس اتاق بازرگانی مازندران، خاطرنشان کرد: در تمامی استانها، صدور کارت بازرگانی با فرآیند جدید و اصلاحی، لازم الاجرا است و در استان مازندران نیز با سیاستهای اصلاحی جدید، کارتهای بازرگانی برای متقاضیان صادر خواهد شد.
مهاجر با اشاره به اعمال تغییرات در فرآیند صدور کارت طی سال جاری، اعلام کرد: در گذشته، ثبت نام اولیه اعضا از سوی اتاق بازرگانی انجام میشد که در فرآیند جدید، ثبت نام اولیه به سازمان صمت استانها واگذار شده است.
وی ادامه داد: پس از ثبتنام اولیه توسط سازمان صمت، جهت طی مراحل بعدی به اتاق بازرگانی عودت داده میشود و اتاق بازرگانی در مرحله بعدی ظرفیت سنجی و اهلیت سنجی میکند و اگر درخواست متقاضی از سوی اتاق مورد تایید قرار گرفت، برای او کارت بازرگانی صادر میشود.
رئیس اتاق بازرگانی مازندران، عنوان کرد: در واقع، استحقاق فر متقاضی جهت دریافت کارت بازرگانی برعهده اتاقهای بازرگانی است که این اهلیت، پس از بررسی جامع و کامل از سوی اتاق، محرز میشود.
مهاجر میزان درخواست کارت بازرگانی در استان مازندران را بیش از 100 تقاضا اعلام کرد و افزود: از آمار رسمی اعلام شده در سطح کشور، نزدیک به 10 درصد تقاضا، مرتبط با استان مازندران است.
وی با اشاره به مشکلات فنی و زیرساختی صدور کارت بازرگانی با فرآیند اصلاحی، تصریح کرد: متاسفانه، سیستم و مسائل فنی سامانه صدور کارت با فرآیند جدید دارای اشکالاتی است، سیستم ایراد دارد و سامانهها به درستی، کار خود را انجام نمیدهند.
رئیس اتاق بازرگانی مازندران، اضافه کرد: در خلال این دو تا سه ماه که کار اصلاح فرآیند صدور کارت جدید بازرگانی در حال پیگیری بود، تعداد کمی صدور کارت، حداقل ممکن بود که مربوط به اشکالات خود سامانه است.
مهاجر گفت: از آنجا که سامانه صدور کارت، جدید است و در گذشته کار در اختیار اتاق بازرگانی بوده، لذا جابهجاییها کمی کار را در ابتدا کند کرده است و در ادامه با رفع اشکالات، تسریع خواهد شد.
وی در پاسخ به این سوال که شما سیاستهای اصلاحی جدید صدور کارت بازرگانی را موفق ارزیابی میکنید یا خیر، اذعان کرد: در گذشته تمامی اتهامات مرتبط با تخلفات صدور و استفاده از کارت بازرگانی به سمت اتاق بازرگانی نشانه گرفته میشد، در واقع با این سیاست، اهلیت همچنان در اختیار و عهده اتاق است و در اختیار سازمان صمت نیست؛ ثبت نام اولیه به سازمان صمت واگذار شده است.
رئیس اتاق بازرگانی مازندران، اضافه کرد: ما در این مسئله، نگاهمان این بود که یا اتاق بازرگانی متولی شود و یا سازمان صمت، ولی شکل کار را به این صورت دیدند که ثبت نام اولیه با سازمان صمت باشد و تشخیص اهلیت با اتاق بازرگانی.
مهاجر در پاسخ به این سوال که تخلفات کارت بازرگانی در استان مازندران به چه میزانی است، گفت: خوشبختانه در استان مازندران، تخلفات آن چنانی نداریم و میزان تخلفات بسیار کم است و استان مازندران در این رابطه دارای کارنامه بسیار خوبی است.
وی متذکر شد: آنچه مسلم است با آغاز فرآیند جدید صدرو کارت بازرگانی و اشکالاتی که در سامانه وجود دارد، مشکلات و گرفتاریهای مردم، زیاد شده است؛ ما معتقدیم ابتدا باید زیرساختها، آماده میشد و سپس کار ثبتنام و تغییرات انجام میشد؛ لذا همزمانی این دو مسئله، کمی دردسرساز شده است.
رئیس اتاق بازرگانی مازندران، مطرح کرد: متاسفانه با این شکل کار، در حال حاضر بسیاری از افرادی که در شرف واردات و صادرات کالا بودند، با تاخیر در دریافت کارت بازرگانی و شرایط جدید صدور کارت، موفق به واردات و صادرات نشدند و برای این افراد ایجاد مشکل شده است.
مهاجر افزود: خیلی از افرادی که کارهایشان برای واردات و صادرات انجام شده بود و در آستانه واردات و صادرات کالا بودند با اجرای این طرح، ناکام ماندند و کارشان انجام نشد و متحمل خسارت شدند که این امر ایراد و ضعف کار است.
وی مطرح کرد: بسیاری از کالاهای این افراد در گمرکات قرار دارد و به دلیل اینکه کارت بازرگانی برایشان به موقع صادر نشد، کالایشان در انبارهای گمرک مانده و نتوانستند وارد یا صادر کنند.
رئیس اتاق بازرگانی مازندران، یادآور شد: با توجه به شیوع کرونا طی سال جاری، صادرات استان مازندران به جهت ارزی، 20 تا 25 درصد کاهش دارد.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه