هشدار جهاد کشاورزی مازندران در باره سم تقلبی اندوسلفان

هشدار جهاد کشاورزی مازندران در باره سم تقلبی اندوسلفان

<p><span style="font-size: larger;">مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران به شالیکاران در باره استفاده از سم تقلبی &quot;اندوسلفان&quot; که در بین کشاورزان به &quot; پنبه سم &quot; شهرت دارد ، هشدار داد. </span></p>

به گزارش مازند اصناف؛ عبدالرحمان زاغی خبرنگار ایرنا گفت که واردات این سم به کشور از لحاظ تکنیکال و بالا بودن زمان ماندگاری آن در طبیعت از ۱۰ سال پیش ممنوع شد و به طور یقین سمی که اکنون عرضه می شود تاریخ مصرف گذشته است و فقط با هدف سودجویی به فروش می رسد.

وی با تاکید بر این که مصرف این سم به هیچ برای از بین بردن آفت کرم ساقه خوار برنج  توصیه نمی شود ، افزود : اگرچه کارایی آن در از بین بردن همه آفات بسیار بالا است ، اما عرضه این سم که اصلا از کانال رسمی و دولتی از یک دهه گذشته ممنوع شده است ،فقط با هدف سوجویی عرضه می شود.

 مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان این که تغییر برچسب و فروش آن به نام سم اندوسلفان نیز از دیگر روش های سودجویی است ، اظهار داشت : فروشندگان مجاز سموم کشاورزی استان علاوه بر این که باید برای شناسایی و معرفی افراد سودجو که اقدام به عرضه این سم می کنند ، همکاری لازم را داشته باشند ، لازم است بهره برداران را از تقلبی بودن این سم مطلع کنند.

بررسی های خبرنگار ایرنا نشان می دهد که بی‌توجهی به زمان مناسب کشت دوم برنج در مازندران در کنار جدی نگرفتن توصیه‌های پیشگیرانه کارشناسان سبب طغیان آفت کرم ساقه‌خوار نسل سوم و چهارم در شالیزارهای استان شده است ، وضعیتی که کشاورزان برای مقابله با این آفت از هیچ اقدامی دریغ نمی کنند.

طبق آمار رسمی جهاد کشاورزی مازندران امسال حدود ۱۱۰ هزار هکتار از زمین های شالیزاری استان به دو روش پرورش ساقه یا دونوچ و نشاء دوباره زیر کشت رفته است و امروز کشاورزان شاهد طغیان این آفت در اراضی شالیزاری استان هستند به گونه ای که تا کنون شالیکاران تا ۶ مرحله از سم  " دیازینون "استفاده کردند ولی تاثیر دلخواهشان را در پی نداشته است و به همین دلیل برخی از کشاورزان به استفاده از " پنبه سم "  روی آورده اند ، غافل از این که سم اندوسلفان با تاریخ مصرف اصلا در بازار وجود ندارد و اگر باشد صد درصد تقلبی و یا تاریخ گذشته است. 

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران توضیح داد: به هر حال آفت برای ماندگاری نسل خود و برخورداری از غذای مناسب روی گیاه سبز و سالم تخم ریزی می کند و به طور یقین زمین هایی که دیرتر نشاء شدند ،شرائط بسیار مناسبی برای آفت کرم ساقه خوار دارند. 
زاغی با اعلام این که مبارزه شیمیایی علیه این آفت سخت است و حتی سمپاشی چند باره نیز جوابگو نخواهد بود، گفت : سمپاشی بیش از حد با توجه به قیمت بالای سموم علاوه بر افزایش هزینه تولید، آفت را مقاوم می کند و خطر زیست محیطی جدی دارد.

برنجکاری یکی از مهم ترین فعالیت کشاورزی در مازندران و منبع مهم درآمد شالیکاران استان است. مازندران با تولید بیش از یک میلیون تن برنج سفید ، ۴۲ درصد نیاز کشور را تامین می کند.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه