بخت صنعت در مازندران باز می‌شود؟
آغاز عمليات اجرايي بزرگ‌ترين شهرک صنعتي مازندران در بهشهر؛

بخت صنعت در مازندران باز می‌شود؟

<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: larger;">در فروردین&zwnj;ماه ۹۶ طی سفر یک&zwnj;روزه رئیس جمهور به استان مازندران، کلنگ زنی بزرگ&zwnj;ترین شهرک صنعتی مازندران در زمینی به وسعت بیش از هزار هکتار در شرق استان انجام شد. تبلیغات گسترده&zwnj;ای نیز برای این مجموعه عظیم صنعتی صورت پذیرفت. پس از مدتی اما اسماعیل هادی نژاد رئیس اداره صمت بهشهر از پیدا شدن یک معارض در زمین&zwnj;های اختصاص یافته به شهرک صنعتی هزارهکتاری مازندران خبر داد.</span></p>

به گزارش مازند اصناف؛ صنعت يكي از مهم ترين بخش هاي اقتصاد محسوب مي گردد. رشد و توسعه اقتصادي مستلزم رشد و توسعه صنعت است و رشد و توسعه صنعت زمينه ساز رشد و توسعه ساير بخش ها از جمله كشاورزي، بهداشت و درمان، حمل و نقل و ... است.

صنعت در افزايش توان مالي جامعه و افزايش توليد و بهره وري نقش اساسي دارد. به طوري كه امروزه رشد و توسعه صنعتي محور و كليد توسعه اقتصادي شده است و به همين دليل دو اصطلاح كشورهاي توسعه يافته و صنعتي در بسياري از موارد به جاي يكديگر به كار برده مي شود زيرا كه غالب كشورهاي توسعه يافته كشورهاي صنعتي هستند.

اما توسعه واحدهای تولیدی در شهرک ها و نواحی صنعتی مازندران به دلیل کمبود زمین با مشکلات و موانعی روبرو است و بالابودن قیمت زمین و کمبود آن، استقرار واحدهای صنعتی را با مانع روبرو مواجه کرده است.

از سوی دیگر مجهزنبودن تمامی شهرک ها و نواحی صنعتی به تصفیه خانه، گازرسانی و امکانات زیرساختی، محدوددیت توسعه واحدهای صنعتی را بیشتر نمایان کرده است. در حال حاضر ۱۹۰۰ هکتار زمین صنعتی در مازندران دارد که 40 شهرک و نواحی صنعتی در آن قرار گرفته است.

در فروردین‌ماه 96 طی سفر یک‌روزه رئیس جمهور به استان مازندران، کلنگ زنی بزرگ‌ترین شهرک صنعتی مازندران در زمینی به وسعت بیش از هزار هکتار در شرق استان انجام شد. تبلیغات گسترده‌ای نیز برای این مجموعه عظیم صنعتی صورت پذیرفت. پس از مدتی اما اسماعیل هادی نژاد رئیس اداره صمت بهشهر از پیدا شدن یک معارض در زمین‌های اختصاص یافته به شهرک صنعتی هزارهکتاری مازندران خبر داد.

در آن زمان سازمان بازرسی به نحوه واگذاری زمین توسط بانک ایراد گرفته بود و حتی زمزمه‌های لغو این پروژه بزرگ صنعتی نیز به گوش می‌رسید. در واقع بانک زمین مجاز به واگذاری زمین با مصارف عمدتا کشاورزی به امور اراضی جهاد کشاورزی و منابع طبیعی است و واگذاری آن به شهرک‌های صنعتی غیرمجاز محسوب می‌شده و بر این اساس، از سوی دستگاه نظارتی به آن، ایراد وارد شده بود.

از آن‌جایی که این پروژه عظیم برای صنعت مازندران اهمیت بسیار بالایی داشت، مدیران استانی در بالاترین سطح یعنی استاندار و وزیر به این مسئله ورود پیدا کردند تا این مشکل را حل کنند. پس از گذشت بیش از 3 سال از آغاز این طرح بالاخره در خردادماه سال جاری احمد حسین‌زادگان استاندار مازندران خبر از حل و فصل مشکل اراضی شهرک صنعتی بزرگ شرق استان داد. این شهرک با هزار هکتار وسعت بیش از 57 درصد کل شهرک‌های صنعتی مازندران را تشکیل می‌دهد و علاوه بر آن همجواری با بندر امیرآباد به عنوان بزرگترین بندر مازندران و دروازه صادرات و واردات به کشورهای همسایه شمالی از دیگر مزایای آن است.

از طرف دیگر بسیاری از زمین‌های غرب مازندران را شوره‌زارهایی تشکیل می‌دهند که بدون آسیب به اکوسیستم می‌توان از آنان بهره صنعتی برد. مسئولین نیز می‌گویند در این زمینه خسارتی به منابع طبیعی، جنگل و حتی اراضی مردمی وارد نخواهد نشد.

بالاخره پس از کش و قوس‌های فراوان، به گفته ایرنا عملیات اجرایی بزرگ‌ترین شهرک صنعتی مازندران در تاریخ 9 مردادماه 99 با حضور معاون امور صنایع وزیر صنعت، معدن و تجارت در بهشهر آغاز شد. 700 هکتار از این مجموعه در شهرستان بهشهر و 300 هکتار در شهرستان گلوگاه واقع شده که هردوی این شهرها در این سالیان گرد عقب‌ماندگی را بر چهره خود دیده‌اند و با توجه به حضور نیروی کار مستعد و زیرساخت‌های حمل و نقل مطلوب شاید بتوان با اجرای این پروژه طعم پیشرفت را به شرق استانی‌ها هم چشاند.

در فاز نخست، ۲۰۰ هکتار از این مجموعه آماده‌سازی و بستر برای استقرار واحد‌های تولیدی در آن فراهم خواهد شد.

هم اکنون ۳۹ شهرک و یک ناحیه صنعتی در نواحی مرکزی و شرق استان مستقر شده و سرانه زمین صنعتی در استان ۵۰ هکتار است. در حال حاضر سرمایه گذاران زیادی در انتظار واگذاری زمین در شهرک های صنعتی هستند و با توجه به کمبود زمین در شهرک های صنعتی، باید زمین صنعتی موجود به صورت کامل مورد بهره برداری قرار گیرد.

شهرک های صنعتی بشل، امازاماده عبدالله، تشبدان، گوهرباران، شهرک صنعتی ساری از جمله شهرک هایی هستند که در مازندران فعالیت دارند و علاوه کمبودزمین، تغییر کاربری در شهرک ها و نواحی از دیگر مشکلات موجود برای استقرار صنایع به شمار می رود.

مازندران چشم به احداث بزرگترین شهرک صنعتی دوخته تا با ایجاد و استقرار صنایع و واحدهای تولیدی در آن عقب ماندگی های صنعتی خود را جبران کند و همطراز با دیگر استان ها شود./عبارت

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه