سفر کرونا همپای مسافربرهای شخصی در مازندران

سفر کرونا همپای مسافربرهای شخصی در مازندران

<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: larger;">همزمان با قرار گرفتن مازندران در وضعیت قرمز کرونایی و بازگشت برخی محدودیت&zwnj;ها در قالب پروتکل&zwnj;های بهداشتی با هدف قطع زنجیره انتقال ، به نظر می&zwnj;رسد این محدودیت&zwnj;ها و نظارت بر اجرای پروتکل&zwnj;های بهداشتی این بار شامل حال مسافربرهای شخصی نشده و رانندگان بعضی خودروهای شخصی مسافربر بدون توجه به این مهم در حال جا به جایی مسافران هستند. </span></p>

به گزارش مازند اصناف؛ اگرچه آمار دقیقی در باره تعداد مسافربرهای شخصی در مازندران وجود ندارد ، ولی با یک بررسی سرانگشتی قابل تشخیص است که بیش از نیمی از کار جا به جایی مسافران درون شهری و حدود ۹۰ درصد سفرهای بین شهری در استان با مسافربرهای شخصی انجام می شود.

نزدیکی شهرهای مازندران به یکدیگر سبب شده است تا مسافرت با خودروهای خطی و مسافربرهای مجاز و غیرمجاز به وجه غالب حمل و نقل در این مسیرها تبدیل شود. در واقع حمل و نقل مسافر بین شهرهای مازندران چندان تفاوتی با شبکه تاکسیرانی در داخل شهرها ندارد با این تفاوت که تعداد خودروهای مسافرشخصی غیرمجاز گاهی بیشتر از خودروهای خطی است.

مشاهدات میدانی خبرنگار ایرنا در شهرهای مختلف مازندران بویژه مناطق غربی نشان می دهد که مسافرهای شخصی اعم از درون شهری و بین شهری بر خلاف تاکسی ها ، چندان توجهی به محدودیت ها و پروتکل های بهداشتی ندارند . این مشکل در حمل و نقل میان شهرها و روستاهای تابعه بیش از همه نگران کننده است. مثلا ایرنا پس از بررسی وضعیت جا به جایی مسافر با خودروهای شخصی در مسیر چالوس - تنکابن ، نوشهر- چالوس ، نوشهر- کجور ، نور - نوشهر ، چالوس - کرج و مسیرهای فرعی روستایی در این مناطق متوجه شده است که رانندگان خودروهای مسافربر شخصی حتی بر مسافران برای داشتن پوشش ماسک هم سخت گیری نمی کنند.

بسیاری از این خودروها با استاندارد پیش از شیوع کرونا مسافر سوار می کنند ، ضدعفونی کردن فضای داخلی خودرو پس از هر بار رسیدن به مقصد تقریبا وجود ندارد ، رانندگان این خودروها حتی چندان اعتقادی به سختگیری و رعایت پروتکل های بهداشتی برای حفظ سلامتی شخصی خودشان ندارند و پاسخ هر پرسش و نگرانی را در این باره با جمله " مرگ حق است " می دهند و رفتارشان را با مستمسک قرار دادن نداشتن بیماری زمینه ای ، گرانی لوازم و تجهیزات ضدغفوی و بهداشتی ، به صرفه نبودن کار کردن با نصف ظرفیت خودرو و یا فرار مشتری با افزایش کرایه به خاطر رعایت دستورالعمل های بهداشتی توجیه می کنند.

استان مازندران پس از ۲ ماه طی کردن مسیر نزولی و باثبات در شیوع ویروس کرونا ، از اواسط تیر ماه امسال بار دیگر وارد وضعیت قرمز شد ، وضعیتی که کارشناسان ، مسئولان بهداشت و درمان و قاطبه مردم آن را نتیجه رعایت نکردن پروتکل های بهداشتی و عادی انگاری بیماری کووید ۱۹ می دانند.

وزارت بهداشت از هفته پیش مازندران را جزو استان ها قرمز کرونایی اعلام کرد ، ضمن اینکه بر اساس اعلام دانشگاه علوم پزشکی مازندران ظرف ۲۴ ساعت گذشته ۳۳۹ بیمار مشکوک به کرونا بر اساس تشخیص بالینی در بیمارستان های تحت پوشش این دانشگاه بستری شدند و در همین مدت هم تعداد ۲۵۹ نفر از افراد بستری از بیمارستان ها مرخص شدند. در حال حاضر یک هزار و ۴۰۱  بیمار مشکوک به کرونا در مرکز درمانی زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مازندران بستری هستند. علاوه بر این بیش از ۲۵۰ بیمار هم در بیمارستان های زیر مجموعه دانشگاه علوم پزشکی بابل بستری هستند و آمار مجموع بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در مازندران هم اکنون حدود یکهزار و ۷۰۰ نفر است. آمار بیماران بستری در این استان اواخر خرداد و اوایل تیر ماه امسال به کمتر از ۳۰۰ نفر رسیده بود.

طی دو هفته گذشته برای پیشگیری ، مقابله و مهار ویروس کرونا نشست های متعددی با موضوع ستاد مبارزه با کرونا در استانداری و به تبع آن در فرمانداری های با شرائط قرمز کرونایی برگزار و در این رابطه مصوباتی در خصوص اعمال محدودیت پروتکل های بهداشتی با هدف قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا اتخاذ شد که از میان این مصوبات الزام رانندگان و سرنشنیان خودروهای مسافربری اعم از عمومی و شخصی به استفاده از اقلام مراقبت بهداشت فردی بویژه ماسک بود.

یکی از مسائل مهمی که در این نشست ها مطرح و روی آن تاکید فراوان شد برخورد با رانندگان مسافربر سهل انگار نسبت به این موضوع بود و حتی از مسئولان پایانه های  حمل و نقل و نیز سازمان های حمل ونقل شهری در جای جای این استان خواسته شد که با همکاری پلیس راهور ضمن شناسایی رانندگان متخلف در این زمینه با آنان برخورد قانونی صورت گیرد.

برابر مصوبات ستاد مبارزه با کرونا ،  رانندگان مسافربر ناوگان حمل و نقل عمومی مکلفند علاوه بر استفاده اجباری از ماسک و ضدعفونی کردن مستمر فضای داخلی و بیرونی خودرو ، باید به منظور رعایت فاصله گذاری اجتماعی در صندلی عقب ۲ مسافر و جلو یک مسافر جابه جابه جا کنند و ضمن آنکه از سوار کردن مسافران بدون ماسک هم بپرهیزند.

حال با گذشت بیش از ۲ هفته از آغاز موج دوم کرونا در مازندران و نهادینه شدن فرهنگ عمومی مردم به استفاده از ماسک در مکان های پرتردد و شلوغ به منظور ترس از کرونا و حفظ سلامتی شان اما مشاهده می شود که برخی از رانندگان مسافربر شخصی نه تنها خود از اقلام مراقبت بهداشتی استفاده نمی کنند بلکه رفتارهای سختگیرانه نیز در سوار کردن مسافر از خود نشان نمی دهند.

این معضل بویژه در مناطق غربی مازندران که گردشگرپذیرترین منطقه استان محسوب می شوند ، بیشتر قابل مشاهده است و سبب نگرانی شهروندان شده است.

شماری از شهروندان در این مناطق با ابراز نگرانی از عادی انگاری برخی از فعالیت های شغلی از جمله مسافربر های شخصی نسبت به کرونا ، تاکید کردند : زمانی مردم از شر این ویروس همه گیر آزاد می شوند که اغلب مردم در رفتارهای اجتماعی خود را مسئولیت پذیر بدانند و شیوه های مراقبت بهداشت فردی را به منظور قطع زنجیره انتقال کرونا را رعایت کنند

 

استفاده از ماسک در خودروها مسافربر اجباری شود

یکی از شهروندان نوشهری در این باره گفت : با اینکه بارها از طریق رسانه های معتبر و حتی شبکه های اجتماعی پیام رسان اطلاع رسانی شده که مردم در محیط های اجتماعی از جمله در سطح شهر ، مکان های شلوغ و پرتردد و فضاهای بسته حتما از ماسک استفاده کنند ولی متاسفانه مشاهده می شود که برخی از مشاغل از جمله مسافربر های شخصی نسبت به جابه جایی مسافران به این هشدارها توجه چندانی ندارند.

علی اسماعیلی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا ضمن انتقاد از ضعف نظارت دست اندرکاران و ناظران بر کارکرد خودرهای مسافربر شخصی افزود : اگرچه شاید این دسته از افراد به خاطر مسائل اقتصادی و نداشتن کسب و کاری به این شغل روی آورده اند ، اما این نباید بهانه ای باشد که آنها پروتکل های بهداشت فردی را نادیده نگیرند و سلامت عامه مردم را تحت تاثیر این ویروس خطرناک قرار دهند.

وی اظهار داشت : وقتی که عامه مردم ببینند که اغلب رانندگان مسافربر نسبت به این موضوع بی اعتنا هستند و انگار در این شهرستان اتفاقی رخ نداده است ، طبعا این رفتارها روی رفتار دیگر افراد جامعه تاثیر گذار خواهد بود و ممکن است به مرور زمان این افراد نیز بی خیال شوند.

این شهروند نوشهری با ابراز تاسف از وضعیت موجود گفت : در محور نوشهر - چالوس که جزو پرترددترین مسیرهای ارتباطی این منطقه است خودروهای فراوانی تردد می کنند که شاید حدود ۴۰ درصد از رانندگان و سرنشنیان این خودروها پروتکل های بهداشت فردی را رعایت نمی کنند و به نظر می رسد هیچ دستگاهی به عنوان متولی عهده دار برخورد با رفتارهای خارج از دستورالعمل ستاد مبارزه با کرونا این قشر از جامعه در این شهر را ندارد.

شهروند دیگری از رامسر نیز گفت : آنچه کارشناسان و پزشکان گزارش داده اند سرعت انتشار ویروس کرونا در محیط های محدود و مسقف به مراتب چند برابر در محیط های باز بدون استفاده از ماسک و دیگر اقلام مراقبت بهداشتی فردی است و طبیعتا در فضاهای محدود خودرویی اگر پروتکل های بهداشت فردی و فاصله گذاری اجتماعی مراعات نشود به یقین این ویروس گسترش پیدا خواهد کرد و مهار آن به آسانی میسر نیست.

علی خلعتبری در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : شاید عده ای از شهروندان رامسری به خاطر سلامتی و حفظ جانشان سعی کنند که با تاکسی یا خودروهایی که تا حدودی پروتکل های بهداشتی را رعایت می کنند خود را به مقصد برسانند اما برخی به خاطر شتابزدگی در رسیدن به محل کار یا انجام کارهای فوری دیگر ناچار شوند در خودروهای شخصی سوار شوند.

وی اظهارداشت : به نظر می رسد اگر به طور دقیق مردم پروتکل های بهداشت فردی را رعایت می کردند و از طرفی مسئولان ذیربط نیز نظارت دقیق تری نسبت به اعمال این محدودیت ها داشتند امروز شاهد از سرگیری موج دوم کرونا و تشدید این ویروس در این شهر نبوده ایم.

این شهروند رامسری گفت : اینکه با نگاه ترحم به فعالیت مسافربر های شخصی نگریسته شود و مسئولان هم ببینند این دسته از رانندگان مسافرکش  فاصله گذاری اجتماعی و پروتکل های بهداشت فردی را رعایت نمی کنند و نسبت به برخورد با آن ها چشم پوشی کنند این نوع نگاه در حقیقت به مثابه به خطرانداختن سلامت عامه مردم است .

 

رعایت پروتکل بهداشتی در وضعیت قرمز ضروری است

مدیرشبکه بهداشت و درمان شهرستان چالوس هم گفت : چالوس نیز هفته پیش از حالت نارنجی خارج به جمع شهرهای با وضعیت قرمز کرونایی پیوست و این ویروس هم شوخی بردار نیست و با هیچ فردی که مراعات نکند تعارفی ندارد و بنابراین اگر قرار باشد همه مردم در رفتارهای اجتماعی برای حفظ سلامتی شان این موضوع را جدی بگیرند و مسافرکش های شخصی نسبت به این موضوع بی اعتنا باشند طبیعتا نباید در انتظار از بین رفتن این ویروس در این شهرستان گردشگرپذیر باشیم .

دکتر حدیث گردکلی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : فردی که بدون ماسک سوار بر خودرو با فضای محدود خودرو می شود اگر در گذشته آلوده به این ویروس و دچار بیماری کووید ۱۹ شده باشد کافی است در آن محیط سرفه و یا عطسه کند طبیعتا دیگر سرنشینان را آلوده و بیمار خواهد کرد.

وی گفت : فرد آلوده به ویروس کرونا می تواند این ویروس را به ۵۰ نفر دیگر انتقال دهد و مریض کند و موضوع جابه جایی مسافربر های شخصی بسیار مهم است و بتازگی از ماموران پلیس راهور این شهرستان خواسته شده تا سرکشی ها را در سطح شهرستان بیشتر کنند و با رانندگان خاطی در این حوزه برخورد نمایند.

مدیرشبکه بهداشت و درمان نوشهر هم تغییر نوع نگاه و باورهای مردم در رفتارهایشان نسبت به این بیماری را بسیار اثر بخش دانست و تاکید کرد که اگر غالب مردم به این باور و نتیجه برسند که این ویروس همیشه و در همه حال در این شهرستان وجود دارد و خودشان را ملزم  بدانند که رفتار فردی آن ها در این شرائط بحرانی و حاد روی رفتار دیگران تاثیر می گذارد بدون شک روزی شاهد خدا حافظی این ویروس در این منطقه خواهیم بود.        

دکتر سیدرحیم سیدپور مدیر شبکه بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی نوشهر افزود : رعایت پروتکل بهداشت فردی در ناوگان حمل و نقل عمومی و حتی شخصی جزو مصوبات ستاد مبارزه با کرونا در این شهرستان بوده منتهی در پی گشت های متعدد در سطح شهر دیده شده که عده ای از مسافربرهای شخصی بدون رعایت فاصله گذاری و استفاده از ماسک اقدام به جابه جایی مسافر می کنند و این رویه در گسترش شیوع کرونا در این شهرستان موثر است. 

برابر آمار حدود ۴۰۰ خودروی تاکسی و حدود ۳۰۰ خودروی مسافربر شخصی در محور نوشهر و چالوس فعالیت دارند و در محور ییلاقی و کوهستانی بخش کجور نوشهر نیز دستکم ۴۰ دستگاه خودروی شخصی اقدام به جابه جایی مسافر می کنند.

وی گفت : برابر مصوبه ستاد مبارزه با کرونا قرار شد که در عقب این خودروها تعداد ۲ مسافر و جلو یک مسافر سوار کنند ضمن  حتما باید تمامی سرنشینان از به هنگام سوار شدن باید از ماسک استفاده کنند که این مورد در مسافربرهای شخصی اعمال نمی شود ولی اغلب رانندگان خودروهای تاکسی تا حدودی این مصوبه را رعایت می کنند.

او افزود : در نشست ستاد مبارزه با کرونا این موضوع دوباره مطرح و از مسئولان ذیربط خواسته شده تا با همکاری راهور اقدام به توقیف رانندگان مسافربر خاطی در این شهرستان شوند   

این مقام مسئول با اشاره به آنکه یکی از راه های انتقال ویروس کرونا از فردی به فرد دیگر بدون استفاده از ماسک و رعایت نکردن فاصله  است ، تاکید کرد که با همه تلاش های انجام شده در اجرای مصوبات ستاد مبارزه با کرونا به منظور پیشگیری از این ویروس از جمله تعطیلی تالارهای پذیرایی ، قهوه خانه ها ، اماکن ورزشی ، آرایشگاه های زنانه ، طرح های ساحلی دریا و بازار هفتگی ، نباید اجازه داد عده ای به خاطر کم توجهی به این موضوع باعث گسترش کرونا در این شهرستان شوند.

مدیرشبکه بهداشت و درمان با اعلام اینکه  این شهرستان همچنان در حالت وضعیت قرمز کرونایی قرار دارد، گفت : هم اکنون تمامی بخش های بیمارستان نوشهر برای پذیرش این دسته از بیماران در نظر گرفته شده و متاسفانه به خاطر کمبود نیروی انسانی و محدودیت قادر به پذیرش بیماران دیگر نیستیم و ناگزیریم آن ها را به مراکز درمانی شهرستان های همجوار از جمله چالوس هدایت کنیم.       

سیدپور از شمار بیماران کرونایی بستری در بیمارستان و قرنطینه در منزل در این شهرستان ابراز بی اطلاعی کرد و در عین حال به مردم این منطقه هشدار داد تحت هیچ شرائطی از تردد در سطح شهر و مکان های شلوغ مگر به خاطر کارهای ضروری خودداری کنند. 

رئیس بیمارستان شهید بهشتی نوشهر نیز به تازگی گزارش داده که  دستکم ۴۰ بیمار کووید ۱۹ در این بیمارستان بستری هستند و اگرچه شاید  تا اواخر فروردین ماه و یا اردیبهشت روزانه به طور میانگین دستکم ۱۰ نفر دراین بیمارستان بیمار کرونایی بستری و حدود هفت نفر مرخص می شدند اما از دوهفته پیش این عدد به ۲ برابر رسیده است .

دکتر محمد سلطان طویه افزود : واحد تریاژ بیمارستان نیز گزارش داده روزانه دستکم ۳۰ تا ۴۰ نفر به  فهرست بیمارانی که باید در منزل قرنطینه  شوند ، افزوده می شود و این آمار نشان از گسترش شیوع این ویروس دارد و بسیار نگران کننده است.   

 

مسافربر شخصی پروتکل را رعایت نمی کنند

رئیس اداره راهداری و حمل و نقل جاده ای شهرستان چالوس در این باره گفت : امروز یکی از مهم ترین مشکلاتی در این شهرستان با آن دست به گریبان هستیم آن اینکه مسافرکش های شخصی بدون متولی و نام و نشان در این منطقه فعالیت دارند.

مهدی صفایی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : تعداد سه پایانه حمل و نقل جاده ای برون شهری در مسیرهای ارتباطی چالوس - تنکابن ، چالوس - رشت ، چالوس - تهران و چالوس - بابل و ساری زیرپوشش این نهاد قرار دارد و تمامی مشخصات حقیقی و حقوقی رانندگان خودروهای مسافر بر فعال در این پایانه ها ثبت شده است و همه آن ها ملزم به رعایت پروتکل های بهداشت فردی  شده اند ، ضمن این که هر روز نیز از این پایانه ها با حضور دیگر اعضای ستاد مبارزه با کرونا در این شهرستان سرکشی می شود و اگر نقصانی نظیر آلودگی محیط کار ، کم کاری در ضدعفونی نمودن داخل فضای خودروها یا عدم استفاده از ماسک از سوی رانندگان این دسته از خودروها و سرنشینان آن ها مشاهده شد برابر دستورالعمل این ستاد با آن ها برخورد قانونی خواهد شد.

وی گفت : موضوع فعالیت مسافربر های شخصی به عنوان دغدغه مهم بارها در ستاد مبارزه با کرونا در فرمانداری شهرستان مطرح و حتی از رئیس این ستاد خواسته شد تا در برخورد با این رانندگان خاطی طرحی مصوب و با همکاری ماموران پلیس راهور نسبت اعمال ابزارهای بازدارنده اقدام شود  که تا این لحظه این پیشنهادها و خواسته ها تاثیر گذار نبوده است.

نور، نوشهر، چالوس ، کلاردشت ، عباس آباد ، تنکابن و رامسر با جمعیتی دست کم یک میلیون نفر جزو شهرستان های غربی مازندران هستند ./ایرنا

انتهای متن/


ارسال دیدگاه