اختلاف قیمت گندم در خارج و داخل به 1500 تومان رسیده است/ اقتصاد کشور نیازمند اصلاحات ساختاری است

اختلاف قیمت گندم در خارج و داخل به 1500 تومان رسیده است/ اقتصاد کشور نیازمند اصلاحات ساختاری است

<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: larger;">وقتی قیمت گندم برای فروش پایین در نظر گرفته می شود، کشاورز کشت کمتری در خصوص گندم دارد بنابراین کشور با کمبود گندم مواجه می شود. دولت هم باید برای جبران این کمبود ها با خارج کردن ارز از کشور این خلاء را پر کند.</span></p>

به گزارش مازند اصناف؛ نورمحمد تربتی‌نژاد عضو سابق کمیسیون کشاورزی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با اشاره به افزایش ناچیز نرخ خرید تضمینی گندم در ابتدای سال جاری گفت: هر ساله قیمت خریدهای تضمینی در کمیسیون کشاورزی و دولت مورد بحث قرار می گیرد؛ اما نکته ای که همواره باید در نظر گرفته شود اما تا کنون رعایت نشده این است که قیمت هایی که برای نرخ خرید تضمینی گندم تعیین می شود باید بالاتر از نرخ جهانی آن باشد.

وی با اشاره به پایین بودن نرخ خرید تضمینی گندم همچنین گفت: اگر کشاورزان گندم خود را به دولت بفروشند طبیعتا به خاطر پایین بودن نرخ خرید تضمینی، ضرر می‌کنند چرا که قیمتی که دلالان و قاچاقچیان گندم به آنها پیشنهاد می‌کنند بالاتر از قیمت دولت است.

عضو سابق کمیسیون کشاورزی ضمن بیان این نکته که اختلاف قیمت در کشور باعث فروش گندم به دلالان می‌شود عنوان کرد: حتی اگر کشاورزان نتوانند گندم خود را به دلالان بفروشند،‌به خاطر به صرفه نبودن کاشت گندم، دیگر این محصول استراتژیک را کشت نخواهند کرد و همین مساله در نهایت به وابستگی به کشورهای دیگر برای واردات گندم منجر می‌شود.

تربتی نژاد با بیان اینکه دولت سالانه میلیون ها دلار برای واردات گندم هزینه می کند عنوان کرد: وقتی قیمت گندم برای فروش پایین در نظر گرفته می شود، کشاورز کشت کمتری در خصوص گندم دارد بنابراین کشور با کمبود گندم مواجه می شود. دولت هم باید برای جبران این کمبود ها با خارج کردن ارز از کشور این خلاء را پر کند.

این نماینده سابق مجلس با بیان اینکه دولت از بالا بردن نرخ خرید تضمینی گندم خودداری می کند اظهار کرد: دولت منابع کافی را برای خرید قیمت بالاتر گندم دارد، اما باتوجه به افزایش قیمت برای مصرف کننده از این کار خودداری می کند لذا بخشی از نیاز کشور در مورد گندم را وارد می کند. دولت هم باتوجه به نیاز مصرف کننده و هم تولید کننده قیمت گندم را به حد واقعی خود نمی رساند.

 

 

قیمت جهانی گندم از 4 هزارتومان هم فراتر رفت

تربتی نژاد تصریح کرد: نگاه مسئولین به بودجه کشور به شکل سالیانه است اما اگر در زمینه خرید تضمینی گندم دولت برنامه کوتاه مدت داشته باشد، منابعی که برای خرید کالاهای تضمینی در نظر گرفته می شود، به حداقلل خواهد رسید، با توجه به قیمت دلار، قیمت جهتنی گندم به بیش از 4 هزار تومان رسیده اما این قیمت در ایران 2500 تومان است.

عضو سابق کمیسیون کشاورزی با اشاره به حمایت های دولت از کشاورزان گفت: اما باتوجه به قیمت پایین گندم دولت در بخش های دیگری مثل ارائه کود ارزان قیمت یا قرار دادن یارانه برای منابع آبی کشاورزان اختصاص می دهد. این تخفیف هایی که دولت برای کشاورزان اعمال می کند، قیمت گندم را به نزدیک به قیمت جهانی برده است اما در برنامه های دراز مدت نباید این اختلاف وجود داشته باشد.

 

 

مشکلات قیمت گذاری در کشور به خاطر بودجه بندی سالانه است

وی در پایان گفت: اختلافات قیمتی که در بخش های مختلف اقتصاد مثل پایین بودن حقوق یک کارگر یا واقعی نبودن قیمت نان و مواد مصرفی مردم وجود دارد، همگی به دلیل بودجه بندی سالیانه که برنامه های یک ساله بسته می شود جای می گیرد. این موضوع خلاف طرح های توسعه کشوری و شعار های سال مقام معظم رهبری است و باید برنامه های اقتصادی کشور دراز مدت طراحی شود. واقعی نبودن قیمت ها همگی برای برنامه های کوتاه مدت مجلس شورای اسلامی است و تلاشی برای اصلاح ساختاری نمی شود.

 

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه