پیشنهاد تشکیل شعبه ویژه «نهی از منکر» در قوه قضائیه
<p style='text-align: justify;'> <span style='font-family: Tahoma;'>عضو هیأت علمی دانشگاه تهران گفت: مطالبه عمومی از قوه قضائیه برای پشتیبانی از فرهنگ نهی از منکر باید این باشد که برای پیگیری پرونده‌هایی نظیر شهید خلیلی یک شعبه در هر شهرستان با گماشتن قاضی دغدغه‌مند ایجاد شود.</span></p>
به گزارش مازند اصناف , محمدصادق کوشکی تحلیلگر و استاد دانشگاه تهران در پی شهادت علی خلیلی، طلبه ناهی از منکر به خبرنگار آیین و اندیشه خبرگزاری فارس گفت: در طلیعه سالی که رهبر معظم انقلاب اسلامی آن را یک حرکت جهادی در حوزه فرهنگ و اقتصاد نامیدند، با شهادت یکی از ناهیان منکر و تقارن انتخاب این عنوان از سوی رهبری مواجه شدیم و همین نشان میدهد که چرا امسال از سوی رهبر معظم انقلاب، سال حرکت جهادی با تأکید بر فرهنگ و اقتصاد اطلاق شد.
وی با اشاره به اینکه در دو دهه گذشته بیش از بیست نفر شهید راه امر به معروف و نهی از منکر شدهاند، اظهار داشت: این نشان میدهد این فریضه به شدت مغفول مانده است که اصل هشتم قانون اساسی هم بدان توجه دارد اما متأسفانه مورد بی توجهی جدی قرار گرفته است.
کوشکی در ادامه افزود: یکی از ملزومات امسال که باید حتماً مورد توجه قرار میگرفت و شهادت شهید خلیلی این واجب فراموش شده را به یاد آورد، عزم جهادی در ترویج امر به معروف و نهی از منکر است، این فریضه آنقدر مورد بیمهری قرار گرفته که کسانی که میگویند امر به معروف با گستاخی عدهای روبه رو میشوند، نشانه آن هم در دهه گذشته، بیش از بیست شهید در این راه است.
این تحلیلگر مسائل سیاسی و فرهنگی با تأکید بر اینکه ضروری است برای اینکه خون پاک شهید خلیلی پایمال نشود یک تمرکز جدی از سوی تمام دستگاهها داشته باشیم، اظهار داشت: رسانهها، خطبا و به ویژه روحانیون و ائمه جماعات که از هممسلکان شهید خلیلی بودند، برای احیای نهی از منکر و لزوم توجه بدان باید کار کنند. کمکاری ما در قبال خون شهدای نهی از منکر، گران تمام میشود بنابراین همه ما مسئول هستیم.
وی نکته دیگر در پیگیری اهمیت امر به معروف و نهی از منکر را درخواست ایجاد شعبه در هر شهرستان برای مطالبات در این زمینه دانست و افزود: یک مطالبه عمومی باید داشته باشیم تا قوه قضائیه در هر شهرستان یک شعبه برای رسیدگی به مسائل نهی از منکر تشکیل دهد، شهید خلیلی در مصاحبه خود میگوید که در زمینه نهی از منکر تنها بوده و هیچ کس از او پشتیبانی نکرده و این مشکل همه ناهیان از منکر است که باعث گستاخی دیگران و عادی شدن منکرات در جامعه شده است.
کوشکی یادآور شد: بنابراین وقتی عدهای میبینند که اگر با ناهیان برخورد کنند نه از سوی قوه قضائیه و نه نیروی انتظامی و دیگر دستگاهها با آنها برخورد میشود بنابراین کار خود را ادامه میدهند، چرا باید منکر خود را ترک کنند؟
وی اظهار داشت: امسال کار شایسته این است که برای پشتیبانی از فرهنگ نهی از منکر در هر شهر و شهرستان یک شعبه ایجاد شود و یک قاضی دغدغه مند به مسائل حساس معروف و منکر نیز بر آن نظارت کند و همه پروندههایی که مثل پرونده شهید خلیلی تشکیل میشود به سرعت توسط این شعبه با حساسیت خاص پیگیری شود تا ما شاهد نباشیم که این مسائل برای کسی رخ بدهد و کسی جسارت نکند تا ناهیان را مضروب سازد یا با قید وثیقه آزاد شود و تنها محکومیتهای کوتاه داشته باشد.
ارسال دیدگاه