به گزارش مازند اصناف؛ در حالی قیمت مرغ در استان مازندران به دلیل آنچه که کاهش تولید و رشد بی رویه قیمت نهاده ها اعلام شد این روزها روند افزایشی به خود گرفت که از اوایل سال جاری تا اواسط خردادماه به دلیل شیوع کرونا و برقراری محدودیت های سفر و لغو مراسم عروسی و حتی ختم که کاهش مصرف را به دنبال داشت قیمت مرغ به کمتر از قیمت ۱۲۹ هزار ریال مصوب ستاد تنظیم بازار رسیده بود.
براساس این گزارش قیمت هر شانه تخم مرغ نیز در این خطه شمال کشور به بیش از ۲۷۰ هزار ریال رسید که نسبت مصوب ۳۰ خردادماه جاری ستاد تنظیم بازار( ۱۹۸ هزار ریال ) ،قیمت تخم مرغ نیز در هر شانه بیش از ۸۰ درصد افزایش یافت.
کاهش جوجه ریزی عامل گرانی
رییس اتحادیه مرغداران در استان مازندران کم شدن میزان جوجه ریزی در واحدهای مرغداری در این استان را از سوی مرغداران به دلیل کاهش شدید قیمت گوشت مرغ در ماهها گذشته را عامل اصلی کم شدن عرضه این ماده پروتئینی و رشد بی رویه قیمتی اعلام کرده است.
عطاالله حسن زاده افزود: با شیوع ویروس کرونا و کاهش مصرف گوشت مرغ با وجود افزایش حدود ۵۰۰ هزار تنی تولید برای شب عید،تعداد زیادی از مرغداران دچار ضرر و زیان شدید شدند و به ناچار میزان جوجه ریزی در مرغداری ها کاهش یافت و با گذشت حدود سه ماه همان گونه که پیش از این نیز پیش بینی می شد ، با کاهش عرضه و افزایش تقاضا برای مصرف در بازار ، قیمت ها افزایش یافت .
وی افزایش بی رویه قیمت نهاده ها را دلیل دیگری بر این گرانی بیان کرد و اظهارداشت : قیمت فعلی مرغ حدود ۱۹۰ هزار ریال در هر کیلوگرم نه تنها سودی برای بخش تولید ندارد که باعث افزایش میل کاذب برای جوجه ریزی بیشتر در مرغداران می شود و در نهایت بار دیگر بازار مرغ را در ماههای آینده با نوسان شدید مواجه می کند.
وی قیمت فعلی مرغ را به سود دلالان دانست و قیمت منظقی مرغ را با قیمت نهایی تولید و احتساب سود منطقی برای تولید و عرضه حدود ۱۶۰ تا ۱۷۰ هزار ریال اعلام کرد.
وی قیمت نهایی تولید گوشت مرغ را درب کشتارگاه حدود ۱۰۰ تا ۱۱۰ هزار ریال بیان کرد.
توپ برخورد با گرانفروشی در زمین صمت
معاون نظارت و بازرسی اداره کل صنعت، معدن و تجارت مازندران گفت: افزایش قیمت مرغ بیش از نرخ ۱۲۹ هزار ریالی مصوب ستاد تنظیم بازار گرانفروشی محسوب می شود و فروشندگان باید مورد پیگیرد قانونی قرار بگیرند.
حسین اصغرزاده در گفت و گو با خبرنگارایرنا افزود : اگرچه افزایش بی رویه قیمت مرغ طبق بررسی ها ناشی از کاهش جوجه ریزی از سوی مرغداران به دلیل شیوع ویروس کرونا و آوار ضرر و زیان ناشی از این ویروس بر صنعت مرغ نشات می گیرد و تا حدودی نیز قابل پیش بینی بود، ولی تا زمانی که ستاد تنظیم نرخ جدید ابلاغ نکند، قیمت هر کیلوگرم مرغ باید ۱۲۹ هزار ریال باشد وبیش از این نرخ غیر قانونی و به شهرستان ها ابلاغ شده تا متخلفان را به تعزیرات معرفی کنند.
مدیرکل تعزیرات حکومتی استان مازندران گفت : هر گونه افزایش قیمت مرغ بیش از نرخ مصوب ستاد تنظیم بازار ( ۱۲۹ هزار ریال ) غیر قانونی است و با متخلفان و گرانفروشی در این بازار برخورد خواهد شد.
یدالله ملکی افزود : چنانچه پرونده ای به تعزیرات حکومتی مبنی بر گرانفروشی قیمت مرغ بیش از مصوب ستاد تنظیم بازار برسد ، ما برخورد می کنیم و در این ارتباط اداره کل صمت می تواند با معرفی متخلفان به تعزیرات ، زمینه برخورد را فراهم کند.
وی اضافه کرد : مصرف کنندگان نیز در صورت مشاهده افزایش قیمت مرغ بیش از نرخ مصوب ستاد تنظیم بازار ، می توانند نسبت به این گرانفروشی به تعزیرات حکومتی استان اطلاع دهند که ما برخورد قانونی را با متخلفان خواهیم داشت.
به گفته وی شعبه ویژه رسیدگی به گرانفروشی مرغ در تعزیرات حکومتی تشکیل شده و به پرونده ها در این ارتباط در کمترین زمان برخورد می شود.
شرکت پشتیبانی گوش به فرمان ستاد تنظیم بازار
مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام استان مازندران گفت : این شرکت در سطح کشور حدود ۱۰۰ هزار تن گوشت مرغ منجمد آماده طبخ را برای تنظیم قیمت بازار در ماههای گذشته ذخیره سازی کرد که در صورت ابلاغ ستاد تنظیم بازاربه بازار عرضه می شود.
سید محمد جعفری افزود : ما در استان مازندران نیز به میزان کافی و نیاز بازار ، گوشت مرغ را در ماههای گذشته با نرخ ستاد تنظیم بازار از سطح شهر برای جلوگیری از ضرر و زیان به تولید خریداری کردیم و در حال حاضر نیز آماده عرضه به بازار با نرخ مصوب ستاد تنظیم هستیم و هر زمان که مجوز عرضه صادر شود ، این کار انجام خواهد شد.
وی پیش از این، میزان مرغ خریداری از سوی شرکت متبوعش را برای تنظیم قیمت حدود ۶ هزار تن اعلام کرده بود.
استان مازندران با داشتن بیش از ۲ هزار و ۴۰۰ مرغداری دارای محوز قانونی و ۵۰۰ مرغداری غیر مجاز سالانه بیش از ۲۰۰ هزار تن گوشت مرغ تولید می کند که حدود ۱۰ درصد از تولید گوشت مرغ کشور در این استان تولید می شود./ایرنا
ارسال دیدگاه